swipe

Totul despre Mihaela Bilic și povestea de iubire pe care a încheiat-o după 13 ani: „Eu nu mai pot să trăiesc nicio secundă așa cum am trăit...”

Are o carieră de succes

Mihaela Bilic s-a născut pe 26 mai 1970, în Câmpina și în 1996 a absolvit Facultatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. Și-a efectuat rezidențiatul în Secția de Diabet și Boli de Nutriție a Spitalului Universitar de Urgență București, iar în 2002 a devenit medic specialist. Din 2008, activează ca medic primar în specialitatea diabet, nutriție și boli metabolice.

Setea de cunoaștere a făcut-o să continue studiul și după ce a obținut titulatura de medic, astfel că a mai făcut un master în psihonutriție la Paris, în anul 2013. Învățarea permanentă o ajută să își depășească în fiecare zi condiția și să fie mândră de sprijinul pe care îl oferă oamenilor.

Pentru a se asigura că informațiile sale ajung la tot mai multe persoane, s-a apucat de scris și a publicat câteva cărți de nutriție: „Trăiesc, deci mă abțin”, „Sănătatea are gust”, „Ingredientele care ne fac viața mai frumoasă”, „Confesiuni Gurmande”, „Am mâncat. O fi păcat?”, „Supă de încălzit inima” – sunt doar câteva dintre titluri.

Sfaturile sale ajung la oameni prin intermediul mai multor canale. În primul rând, se folosește de conturile de pe rețelele sociale pentru a propaga informații prețioase. Apoi, este invitată des în emisiuni televizate, unde vorbește despre mâncare și beneficiile sau dezavantajele consumului anumitor alimente.

Este adevărat că în carieră se poate lăuda cu multe realizări, dar și viața ei personală este plină de acțiune. În cei aproape 53 de ani de viață, a făcut foarte multe și nu regretă nimic din tot ce i s-a întâmplat.

Totul despre Mihaela Bilic și povestea de iubire pe care a încheiat-o după 13 ani: „Eu nu mai pot să trăiesc nicio secundă așa cum am trăit...”

A avut o relație de peste un deceniu cu un celebru medic estetician

Constantin Stan, actualul soț al prezentatoarei de știri Andreea Berecleanu, este bărbatul care i-a fost alături Mihaelei Bilic mai bine de un deceniu. Timp de 13 ani au împărțit și bune și rele, până când iubirea s-a stins și au rămas doar problemele, grijile și...cariera.

„Cred că fiecare dintre noi a evoluat. El, dacă vrei, a ajuns la apogeul carierei lui. Eu l-am sprijinit foarte mult și apoi am tras concluzia că am ajuns într-un impas în relație, poate criza femeii de 40 de ani, și aveam o ușoară senzație de neîmplinire. Am considerat că am nevoie de mult mai mult timp și de lucruri care să nu mă distragă în exterior, astfel încât să găsesc răspunsul la întrebările mele personale. De la carieră și până la ce anume mă face pe mine fericită.”, a spus Mihaela Bilic, potrivit Bzi.

Când a împlinit 40 de ani, medicul nutriționist și-a dat seama că are nevoie de o schimbare și că suprasolicitarea în muncă nu mai avea loc în viața ei. Se pare că drumul ei s-a separat de cel al lui Constantin Stan, făcând-o să ia totul de la capăt.

„Am făcut o criză la 40 de ani și am simțit, brusc, că nu mai pot continua nicio secundă să trăiesc așa cum trăisem până atunci. Totul părea perfect în viața mea. Munceam, aveam notorietate, aveam o relație pentru care mă invidiau mulți, cu doctorul Constantin Stan, alături de care făceam și o echipă imbatabilă, eram doi perfecționiști amândoi, ne-am potențat diabolic pe profesie. Eram de neoprit. Știam să fac în timp-record bagaje pentru o zi, pentru trei zile sau pentru o săptămână. Puteam să conduc 2000 de km fără să beau apă. Odată, când am mers împreună la o conferință, am făcut București-Veneția fără oprire. Iar București-Bacău, unde se afla clinica de operații estetice, eram în stare să fac dus-întors, de două ori în aceeași zi, deci patru drumuri. Eram un șofer extraordinar, aveam un Audi A6 Quattro și, fiindcă îl tot schimbam la fiecare doi ani, deci eram un client VIP, dealer-ul Audi m-a invitat într-o zi în Germania, la un drive test, ca să încerc noul Audi A8. Îmi amintesc și acum, am plecat, moartă de oboseală, dar cu părul perfect coafat. Pe aeroportul din Berlin ne așteptau 25 de Audi-uri superbe.

A fost dragoste la prima vedere, nu mai văzusem atâta perfecțiune și eleganță. M-am așezat în mașină și, în timp ce mă minunam de cum arată, șoferul mi-a zis: „Ați văzut unde au pus pielea întoarsă la mașina asta? La cotieră, pentru că pe braț e cea mai fină parte a mâinii și trebuie să te mângâie.” Abia atunci mi-am dat seama că așa e. Parcă era primul moment din viața mea când simțeam ceva. Și m-am întrebat: „Dar eu ce am făcut până acum? Până acum de ce nu am simțit?” Și m-am întors la București, am pus mâna pe telefon, am sunat la Bacău și am zis: „Dragă Constantin, eu nu pot să mă mai întorc, eu nu mai pot să trăiesc nicio secundă așa cum am trăit. Nu știu exact ce vreau, dar încerc să aflu. Te rog doar să nu mă urăști pentru asta.” Au urmat niște ani intenși și zbuciumați, în care a fost pe viață și pe moarte, în care am petrecut și momente de disperare când am stat și am plâns pe covor, și momente de fericire intensă, în care am descoperit cine sunt, în care am avut și certitudini, și îndoieli, în care am făcut curățenie generală în interior și am învățat să mă ascult, fiindcă nu știam mai nimic despre mine.”, a mai spus Mihaela Bilic, potrivit sursei menționate anterior.

Totul despre Mihaela Bilic și povestea de iubire pe care a încheiat-o după 13 ani: „Eu nu mai pot să trăiesc nicio secundă așa cum am trăit...”

„Felul în care am funcționat noi n-a fost unul echilibrat”

Care au fost problemele din relație? Deși evită să vorbească despre viața personală, Mihaela Bilic a simțit nevoia să explice de ce s-a despărțit de medicul estetician. Se pare că au existat mai mulți factori ce au dus la separare.

„Noi n-am fost niciodată în vacanță, în 13 ani, nici măcar o dată. Eu când l-am cunoscut, opera și noaptea și în weekend. A fost nevoie de mai mult de șapte ani după relație, ca fetele să fie șocate în clinică că doctorul să fie de acord să nu opereze duminica. Nu știu ce să zic.
Asta e foarte interesant pentru că, fără să vrei, poate îți dai seama că felul în care am funcționat noi n-a fost unul echilibrat și că ar fi bine să nu mai ajungi în momente de criză ca să-ți dai seama că partenerul tău este în impas. Poate că lucrurile astea ar trebui combinate. Eu n-am avut niciun fel de regret apropo de decizie”, a dezvăluit Mihaela Bilic.

Cum și-au serbat Andreea Berecleanu și soțul ei cinci ani de la căsătorie

Totul despre Mihaela Bilic și povestea de iubire pe care a încheiat-o după 13 ani: „Eu nu mai pot să trăiesc nicio secundă așa cum am trăit...”

Despărțirea ei de Constantin Stan a șocat pe toată lumea

Cei din jur credeau că relația celor doi medici era una perfectă și nu înțelegeau de ce au decis să pună punct unei povești atât de frumoase. Totuși, în interior, lucrurile nu erau atât de roz pe cum păreau din exterior. Familia Mihaelei Bilic a fost extrem de îngrijorată la acea vreme, când femeia a luat decizia de a-și schimba radical viața după atât de multă vreme.

„Le-am spus părinților mei că s-a terminat. Eu n-am mai pus piciorul. Am abandonat tot: casa, hainele, câinele. Nu știam încotro s-o iau. La un moment dat, mai în glumă, mai în serios, mama mea a zis: „Se vede treaba că ai înnebunit. Ar trebui să te internăm la spitalul de nebuni, pentru că nu e normal ce faci”. Mi-am pierdut toți prietenii, pentru că nimeni nu înțelegea.”, și-a amintit Mihaela Bilic.

Totul despre Mihaela Bilic și povestea de iubire pe care a încheiat-o după 13 ani: „Eu nu mai pot să trăiesc nicio secundă așa cum am trăit...”

A încercat să aibă un copil, dar destinul a avut alte planuri pentru ea

Nici în timpul acestei relații lungi și nici în alte relații de ale sale, Mihaela Bilic nu a reușit să rămână însărcinată. Și-a dorit un copil, a încercat să devină mamă, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Medicul nutriționist a încercat să găsească o explicație pentru această nereușită și chiar s-a gândit că o dramă din trecut ar putea avea o legătură.

„Nu, în ciuda faptului că am urmat multe tratamente, n-am reușit să am atunci când mi-am dorit. Nu știu dacă pierderea fratelui meu la o vârstă fragedă nu mi-a generat cumva un blocaj psihic sau dacă faptul că nu am avut copii nu a fost de fapt o lecție pe care trebuia să o primesc de la destin, fiindcă nu știam să trăiesc decât cu capul, după un program de viață bine controlat.

M-am căsătorit după ce am terminat facultatea, după o relație de șase ani, fiindcă voiam să bifez tabloul de familie perfectă. Credeam că pot avea totul în viața asta, îmi luasem și casetă cu gimnastică pentru gravide, deși nu eram încă gravidă. După ce ne-am separat, în celelalte relații, m-am înhămat la căruțele tuturor, eram dispusă să-i repar pe toți și să-i ajut pe toți, chiar dacă nu mi se cerea. Eram pierdută deja în relația cu mine, nu știam cine sunt, dacă aș mai fi avut și un copil, lucrurile ar fi mers și mai rău. 

Ani de zile, am avut viața perfectă pe dinafară, dar pe dinăuntru simțeam că e gol. Până într-o zi, când am avut brusc o revelație, nu știam exact ce-mi lipsește, dar știam ce nu mai vreau, că nu mai vreau să trăiesc doar după agendă, obsedată de control și de nevoia asta de a face totul perfect.”, a declarat Mihaela Bilic pentru formula-as.ro.

În prezent, s-a împăcat cu ideea și nu se mai stresează cu privire la acest subiect. Preferă să se bucure de tot ce are și să nu se concentreze pe ceea ce nu are.

Totul despre Mihaela Bilic și povestea de iubire pe care a încheiat-o după 13 ani: „Eu nu mai pot să trăiesc nicio secundă așa cum am trăit...”

Are un stil de viață echilibrat

După ce a realizat că trebuie să se pună pe primul loc, specialista în nutriție și-a creat un stil de viață bazat pe principiile pe care le promovează. Iată cum are grijă de siluetă și de sănătate:

„Eu nu mănânc mai mult de o dată pe zi. Nici măcar două mese nu am, ci una singură și aceea seara. Eu n-am mai mâncat de mult, de mult tare (n.r. – de multe ori). Și încerc să mă țin la distanță. Cel mai ușor ne este să ne abținem când nu avem și nu ne expunem vizual mâncării. Sfatul meu este: dacă vreți să nu mâncați, nu faceți cumpărături, nu stați în bucătărie prea mult timp, iar când deschideți frigiderul, înăuntru să fie frig. Eu întotdeauna încerc să mănânc ce îmi place.

Porția să fie mai mică. Ieri chiar am mâncat nu un hamburger, ci jumătate de hamburger, adică mi-am luat unul, dar l-am tăiat în jumătate. Și cu o mână de cartofi prăjiți. Mi-a plăcut și a fost și bun, și suficient cât să nu îmi pună silueta în pericol. Îmi place mâncarea gătită, mâncarea românească, îmi plac tocănițele, ardeii umpluți. Un ardei umplut cu ardei iute și cu smântână mi se pare genial și pentru cura de slăbire. Îmi place carnea la grătar foarte mult și atunci la capitolul carne e ok, cu peștele trebuie să mă mai împrietenesc, dar încerc să fie măcar o dată pe săptămână.”, a explicat pentru Libertatea.

Este sau nu recomandat să mănânci după ora 18:00? Mihaela Bilic dă verdictul

‹ Vezi si