Mihaela Bilic ne avertizează: de ce nu este sănătoasă brânza vegetală din comerț
Mihaela Bilic trage un semnal de alarmă în privința consumului de brânză vegetală de comerț. Acest aliment este prezent mereu pe mesele românilor, mai ales în timpul perioadelor de post, însă nu este atât de sânătos pe cât am crede.
Pe piață există disponibile sortimente diverse de brâznă vegetală ce au un gust și o constistență asemănătoare cu produsele realizate din lapte de origine animală. Însă, în ciuda varietății și a prețului destul de accesibil, Mihaela Bilic susține că acest aliment este periculos pentru sănătate și ar trebui evitat pe cât posibil.
Citește și: Ce se întâmplă dacă mâncăm prea multe brânzeturi - riscurile la care ne expunem
În cazul persoanelor care țin post sau care urmează o dietă vegană ar trebui să renunțe complet la produsele asemănătoare cu brânzeturile clasice. Motivul? Ingredientele artificiale aflate în componența acestora care sunt dăunătoare pentru organism. Brânza vegetală poate conține zece ingrediente artificiale despre care medicul nutriționist avertizează că sunt foarte nesănătoase.
Sursa foto: Captură YouTube
Ce conține brânza vegetală
- apă minerală
- amidon modificat
- proteine din mazăre
- grăsime de cocos/palmier
- sare
- acid citric
- arome în pulbere
- arome lichide
- sorbatat de potasiu (conservant)
Mihaela Bilic recomandă alternative mai sănătoase și renunțarea la consumul de alternative pentru brânzeturi, dacă o persoană a decis să înlăture aceste produse din alimentație. "Întrebarea e de ce ai vrea să mănânci așa ceva? Dacă ai hotărât să ții post sau să elimini produsele de origine animală din dietă, atunci asumă-ți că trebuie să renunți la brânză. Pentru că produsul care se vinde sub denumirea de brânză vegetală este orice, mai puțin mâncare săntătoasă", a scris Mihaela Bilic pe Facebook.
Totodată, medicul Mihaela Bilic spune că alimentele proaspetele, precum legumele și fructele nu ar trebui să lipsească de pe masa unei persoane care a adoptat o dietă fără proteine de origine animală. "Nu exagerați cu produsele din soia, de multe ori nu sunt de cea mai bună calitate. Folosiți fasolea, lintea, mazărea și ciupercile ca sursă de proteine vegetale. Ca desert sau gustare sănătoasă apelați la câteva fructe uscate sau la un pumn de nuci, alune, semințe", mai spune Mihaela Bilic.
Surse articol: Capital / Romania TV / CSID
Surse foto: Captura Youtube, IStock