swipe

6 exerciții dificile, dar extrem de necesare când vine vorba despre iubirea de sine

Dă-ți seama care sunt lucrurile ce te țin pe loc sau te fac nefericit/ă

Uneori, când rămâi agățat/ă de trecut, uiți să te mai gândești la tine. Te raportezi permanent la ce a fost și poate nu va mai fi niciodată. De aceea, ar fi bine ca, din când în când, să faci puțină curățenie în viața ta. Iar asta nu înseamnă să faci ordine prin casă de două ori pe an, de Paște și de Crăciun. De fiecare dată când îți simți sufletul încărcat, e bine să analizezi lucrurile din jur și să vezi câte dintre ele îți mai servesc. Orice pare să nu îți mai aducă bucurie trebuie îndepărtat. La fel e și cu oamenii sau cu activitățile pe care nu le faci de plăcere - nu te forțează nimeni să rămâi legat/ă de nefericire.

6 exerciții dificile, dar extrem de necesare când vine vorba despre iubirea de sine

Fii atent/ă la reacțiile pe care le ai când celor din jur li se întâmplă lucruri bune

Te bucuri pentru realizările prietenilor tăi sau tinzi să fii gelos/oasă că ei au succes și poate tu nu ai? Trebuie să analizezi bine simți în astfel de momente, căci doar așa îți vei da seama dacă ai nemulțumiri față de propria persoană. Disprețul față de oamenii de succes indică prezența unor frustrări. E posibil să te simți inferior/oară și ai impresia că altcineva a luat ceea ce ți se cuvine. Este foarte important să înveți să te bucuri sincer pentru ceilalți și să conștientizezi că fiecare om are steaua lui norocoasă. Odată ce vei accepta această idee, nu îți va mai fi greu să te iubești.

Lucruri pe care oamenii singuri s-au săturat să le tot audă de la cei din jur

6 exerciții dificile, dar extrem de necesare când vine vorba despre iubirea de sine

Ascultă cum vorbesc oamenii din jurul tău

Mediul în care stai spune multe despre tine și despre obiceiurile tale. Cum vorbesc oamenii din jurul tău despre alte persoane? Dar ce spun ei, în general, în timpul discuțiilor? Dacă se plâng constant de viața pe care o au sau dacă bârfesc, starea ta ar putea fi influențată de aceste comportamente negative. Poți fi împlinit/ă doar dacă prietenii, colegii și cei din familie sunt ca un liant în jurul tău și te ajută să te agăți de o rază de speranță. E normal să nu fii mulțumit/ă de propria persoană daca auzi în jur numai cuvinte urâte și povești triste. Energia celor care te înconjoară își pune amprenta asupra ta.

6 exerciții dificile, dar extrem de necesare când vine vorba despre iubirea de sine

Caută să găsești o calitate pozitivă pentru fiecare persoană pentru care ai simțit cândva afecțiune

Nu știi ce ar trebui să admiri la tine? Atunci încearcă să te gândești care sunt calitățile pe care le admiri la alte persoane. Poți face o listă cu oamenii care înseamnă sau au însemnat foarte mult pentru tine. Apoi, e suficient să scrii măcar o însușire pozitivă a fiecăruia dintre ei. Când lista este completă, poți vedea câte dintre aceste calități se regăsesc și la tine. Atenție! Asta nu înseamnă să te compari cu altcineva, ci doar să te lași inspirat/ă de trăsăturile lor pozitive.

6 exerciții dificile, dar extrem de necesare când vine vorba despre iubirea de sine

Fă diferența între ceea ce îți dorești și ceea ce ar trebui să îți dorești

De multe ori, ne dorim anumite lucruri care nu sunt chiar ceea ce ne trebuie. Recunoaște că ai avut momente în care ai realizat că împlinirea unui vis nu a reprezentat o bucurie atât de mare. De ce oare s-a întâmplat asta? Pentru că ți-ai dorit ceva ce nu era pentru tine. Când faci planuri de viitor, trebuie să te gândești la ce te pricepi și să găsești o cale prin care să profiți de abilitățile tale. Nu trebuie să te lași influențat/ă de alții și să crezi că trebuie să ai realizări similare cu ale lor. E suficient să te raportezi doar la tine și să știi ce îți dorești cu adevărat.

6 exerciții dificile, dar extrem de necesare când vine vorba despre iubirea de sine

Dă-ți seama ce trebuie să schimbi la tine

Dacă ai ajuns până aici, înseamnă că ai parcurs toți ceilalți pași. Atunci, e imposibil să nu știi deja cum vrei să fii și unde ți-ai propus să ajungi. Privește-te bine în oglindă și întreabă-te care sunt schimbările pe care le ai de făcut pentru a ajunge cea mai bună versiune a ta. Nu ai cum să nu te iubești când ajungi să te simți mândru/ă de tine!

Asta nu înseamnă că nu te accepți așa cum ești, ci pur și simplu că trebuie să conștientizezi necesitatea unor schimbări din când în când. Dacă nu ești mulțumit/ă de propria persoană, înseamnă că e loc de o îmbunătățire, nu?

Acceptă schimbarea, chiar dacă teama de necunoscut poate părea mai puternică

‹ Vezi si