swipe

De ce să nu mănânci pepene seara

Te balonează

Deși nu există complicații serioase pe care pepenele să le producă, putem să vorbim de câteva neplăceri ce pot să apară. Balonarea este unul dintre aspectele negative pe care pepenele le poate cauza seara, iar acest lucru este determinat de faptul că, de cele mai multe ori, este consumat imediat după cină. În general, fructele trebuie mâncate doar pe stomacul gol, deoarece doar așa pot fi absorbite în totalitate, fără niciun risc de a te balona sau de a te strica la burtă.

De ce să nu mănânci pepene seara

Te strici la burtă

O cantitate prea mare de vitamina C ce provine din pepene, îndeosebi pe timp de seară, poate determina apariția simptomelor precum diareea și disconfortul gastrointestinal. De asemenea, și licopenul din compoziția acestui fruct te poate face să stai toată noaptea pe toaletă. Încearcă să te limitezi la câteva felii de pepene seara, fără a face exces!

De ce să nu mănânci pepene seara

Simți nevoia de a urina des

Deoarece peste 90% din pepene este apă, vei simți nevoia de a urina mult mai des. Astfel, va trebui să faci multe drumuri la baie, până când toată cantitatea de lichid va fi eliminată. Urinarea pe timp de seară poate fi destul de neplăcută, mai ales atunci când vrei să te odihnești.

De ce să nu mănânci pepene seara

Nu te odihnești cum trebuie

În sfârșit, consumul de pepene înainte de culcare te poate priva de ore importante de somn. Doctorii recomandă evitarea consumului de băuturi și de fructe zemoase înainte de culcare, deoarece nu te vei putea odihni. Pentru un somn fără astfel de episoade, evită să mănânci pepene seara. Bucură-te de acest fruct cu cel puțin 3-4 ore înainte de culcare.

‹ Vezi si