swipe

Abuzurile mamei și-au pus amprenta asupra relațiilor sale amoroase? Tumultoasa viață a lui Johnny Depp

Abuzurile mamei și-au lăsat profund amprenta asupra micuțului de altădată

Născut în ziua de 9 iunie 1963, în Owensboro, Kentucky, John Christopher Depp II a fost cel mai mic dintre cei patru copii ai lui Betty Sue Palmer și John Christopher Depp. Pe parcursul copilăriei actorului, familia s-a mutat deseori dintr-un oraș în altul, urmând ca, la un moment dat, să se stabilească în Miramar, Florida, în 1970.

Opt ani mai târziu, mama și tatăl au hotărât să divorțeze, iar Betty Sue și-a refăcut viața cu Robert Palmer, pe care Depp, atunci în vârstă de 15 ani, l-a numit "o sursă de inspirație". Însă despre femeia care i-a dat viață nu are lucruri atât de bune de zis, căci ea este, în mare parte, și motivul pentru care a ajuns dependent de alcool și substanțe interzise de la o vârstă fragedă.

Abuzurile mamei sale s-au dovedit a fi constante, imprevizibile, violente și crude, iar Johnny Depp a fost nevoit să suporte ani la rând furia ei. Nici sora lui mai mare, Christi Dembrowski, acum în vârstă de 62 de ani, nu a scăpat de asta și chiar a făcut o declarație despre copilăria ei și a fratelui ei în trecut.

„Când eram copii, nimic din ceea ce s-a întâmplat în casa noastră nu a fost bine. Pe măsură ce am crescut, atât Johnny, cât și eu, am hotărât că, odată plecați de acasă, nu vom experimenta niciodată ceva asemănător cu copilăria noastră. Vom face totul altfel. Ne-am jurat că noi nu o să facem niciodată asta. Ne lovea și arunca cu lucruri în noi”, a povestit ea.

Betty Sue Palmer a murit la vârsta de 81 de ani în luna mai a anului 2016. Cât timp a fost în viață, pe parcursul mariajului cu John Christopher Depp, obișnuia să își direcționeze furia și frustrarea către cei mai apropiați oameni, printre care și fostul soț. În ciuda comportamentului halucinant pe care îl avea soția sa, tatăl lui Johnny Depp a încercat mereu să își păstreze calmul și să o înțeleagă pe mama copiilor săi.

"Nu a existat niciun moment... în care tatăl meu să-și piardă controlul și să o atace pe mama sau să o lovească sau măcar să-i spună un lucru rău", a povestit el actorul.

Abuzurile mamei și-au pus amprenta asupra relațiilor sale amoroase? Tumultoasa viață a lui Johnny Depp

Așa mamă, așa fiu?

Până când părinții săi au divorțat, Johnny Depp s-a mutat de aproximativ 40 de ori dintr-un oraș în altul, motiv pentru care nu a reușit niciodată să se integreze într-o comunitate. Una dintre cele mai agitate perioade din viața sa a avut loc după ce familia sa a părăsit Kentucky pentru Florida, unde, inițial, au locuit cu toții în moteluri.

În acea perioadă, fiind atât de confuz de felul în care se derula viața sa, actorul a încetat să se mai ducă la școală și să își mai facă prieteni. Știa că oricum nu va rămâne într-un singur loc. În plus de asta, după cum a mărturisit chiar el, a fost nevoit să își lase multe dintre lucrurile personale în urmă, de fiecare dată când se muta, exacerbând sentimentul de rătăcire experimentat de la o vârstă atât de fragedă.

John Christopher Depp nu a putut suporta nici el abuzurile fostei sale partenere la infinit, așa că a părăsit familia. Starul american, atunci doar un adolescent, s-a dus să îi ceară socoteală tatălui său, iar el i-a spus că s-a săturat și că va fi nevoit să se ocupe de gospodărie în locul său. Momentul a fost, mai degrabă, traumatizant pentru Betty Sue Palmer, care a intrat în depresie și a încercat să se sinucidă. Chiar artistul este cel care a găsit-o în stare critică, acasă și l-a chemat imediat pe unchiul său pentru a vedea ce s-a întâmplat.

Femeia a ajuns, ulterior, pe mâna medicilor și s-a aflat că înghițise un cocktail de pastile pentru a se sinucide. Ea a stat internată în spital pentru o vreme, însă după ce s-a întors acasă, starea ei de sănătate mintală a continuat să se degradeze.

Și nici cea a fiului ei nu s-a îmbunătățit, căci până în acel moment, fostul soț al lui Amber Heard consumase "toate tipurile de droguri care existau", după cum chiar el a declarat. A început să ia "pastilele pentru nervi" ale mamei sale la vârsta de 11 ani, iar un an mai târziu a început să fumeze.

Alcoolul, de asemenea, i-a fost bun prieten timp de mulți ani și cu greu a putut lupta cu această dependență.

De menționat este și faptul că s-a ales cu tulburări de comportament încă de când era copil. Uneori, se simțea obligat să facă lucrurile de două ori și părinții săi au mai mărturisit că avea obiceiul de a scoate zgomote ciudate. Afecțiunea sa a fost asemănată cu sindromul Tourette, despre care avea să afle mai multe după ce a ajuns la Hollywood.

Abuzurile mamei și-au pus amprenta asupra relațiilor sale amoroase? Tumultoasa viață a lui Johnny Depp

Un adolescent deprimat, dar talentat

Betty Sue Palmer a făcut, totuși, și un lucru bun pentru fiul ei. Pe când micuțul avea 12 ani, ea i-a oferit o chitară și astfel a trezit în el visul de a deveni un rockstar. Johnny Depp a început să cânte în diverse trupe încă de pe atunci, însă a făcut cunoștință cu succesul la vârsta de 16 ani. Atunci, s-a alăturat formației "The Kids", care a devenit recunoscută pe plan local, în Florida. Ulterior, trupa s-a mutat la Los Angeles în căutarea unui contract de înregistrare și și-a schimbat numele în "Six Gun Method".

În acea perioadă, pe lângă faptul că își croia o carieră în muzică, artistul a avut câteva job-uri ciudate, printre care unul în telemarketing. Tot atunci s-a căsătorit și cu sora basistului din formația sa, make-up artistul Lori Anne Allison, de care a divorțat în 1985.

Trupa s-a destrămat și ea în anul 1984, iar starul american a început să colaboreze cu "Rock City Angels", alături de care a scris piesa "Mary" de pe albumul de debut "Young Man's Blues".

Până să divorțeze de Lori Anne Allison, Depp a făcut cunoștință cu actorul Nicolas Cage prin intermediul ei, și, ulterior, a legat o prietenie strânsă cu acesta. Vedeta din "Leaving Las Vegas" l-a convins, mai apoi, pe artist să își încerce norocul și în actorie.

Zis și făcut! Mulțumită lui Nicolas Cage, acesta a reușit să obțină o audiție cu Wes Craven pentru filmul "A Nightmare on Elm Street", și "a ajuns să joace din întâmplare" în film, după cum a mărturisit chiar el.

Motivul pentru care a obținut cu ușurință primul său rol este faptul că a reușit să îi atragă atenția fiicei lui Craven. Ulterior, fără să-și dea prea mult interesul, a fost distribuit în alte filme și a început să câștige suficient pentru a-și plăti facturile și datoriile.

Abuzurile mamei și-au pus amprenta asupra relațiilor sale amoroase? Tumultoasa viață a lui Johnny Depp

Nu și-a dorit niciodată să devină actor, dar nu s-a putut împotrivi naturii sale

După ce și-a făcut marele debut în filmul de groază "A Nightmare on Elm Street", Johnny Depp a mai apărut în "Platoon" (1986), iar apoi a devenit un idol al adolescenților mulțumită interpretării sale din serialul de televiziune "21 Jump Street". Acesta a rulat din 1987 și până în 1990, an în care artistul a început să joace în filme independente cu regizori de autor, unde interpreta personaje excentrice.

"Cry-Baby "(1990), "What's Eating Gilbert Grape" (1993), "Dead Man" (1995), vFear and Loathing in Las Vegas" (1998) - sunt doar câteva dintre capodoperele în care acesta și-a lăsat amprenta.

La începutul anilor 2000, lucrurile se schimbau, iar Johnny Depp era cunoscut deja în întreaga lume. El a devenit unul dintre cei mai de succes din punct de vedere comercial actori odată cu interpretarea căpitanului Jack Sparrow din seria de filme "Pirații din Caraibe" (2003-2017). Începând, de asemenea, o colaborare înfloritoare și de lungă durată cu Tim Burton, starul a făcut istorie și în "Charlie and the Chocolate Factory" (2005), "Corpse Bride" (2005), "Alice in Wonderland" (2010) și nu doar.

Ascensiunea profesională a continuat, bineînțeles, iar în anul 2012 Depp era declarat unul dintre cele mai mari staruri de cinema din lume, cu venituri de 75 de milioane de dolari într-un an. De asemenea, între timp, el a început să producă filme, multe dintre ele fiind lăudate de criticii din întreaga lume.

Până în prezent, el a câștigat Globul de Aur și un Screen Actors Guild Award și, de asemenea, a fost nominalizat de trei ori la Oscar și de două ori la BAFTA.

Abuzurile mamei și-au pus amprenta asupra relațiilor sale amoroase? Tumultoasa viață a lui Johnny Depp

Johnny Depp, ”prima iubire” a multor actrițe cu renume

După divorțul de prima soție, actorul le-a mai cerut în căsătorie și pe Sherilyn Fenn, Jennifer Grey și Winona Ryder, al cărei nume și l-a tatuat pe braț: "Winona Forever".

”Am format un cuplu timp de doi ani jumătate și ne-am cunoscut în urma proiectelor comune. Era foarte dulce și a fost prima mea dragoste. Ca o femeie tânără, pentru prima dată, am simțit atunci că am găsit dragostea adevărată. Au fost multe momente frumoase, în ciuda faptului că destinul ne-a adus pe drumuri diferite. M-am bucurat că l-am cunoscut ca pe o persoană reală, nu ca pe o stea de cinema”, a declarat Sherilyn Fenn despre fostul ei iubit, în trecut.

Și Jennifer Grey a avut, de asemenea, doar lucruri bune de zis despre artist: ”M-am îndrăgostit imediat și eram destul de sigură că este prima mea iubire. Era amuzant, inteligent, empatic și foarte respectuos”. Cei doi s-au despărțit după ce Johnny Depp a început să devină cunoscut în industria filmului. Actrița este cea care a hotărât să încheie relația și a hotărât să-i dea papucii fostului partener prin intermediul unui bilețel lăsat în camera de hotel.

Imediat după despărțire, starul și-a găsit liniștea în brațele talentatei Winona Ryder, care i-a rămas bună prietenă chiar și după despărțire. Cei doi s-au iubit cu mare patos timp de patru ani și au alcătuit unul dintre cele mai apreciate cupluri de la Hollywood, însă povestea lor de iubire nu a avut sorți de izbândă. În 1993, și-au luat adio unul de la celălalt.

În timpul ce se afla în proces cu cea de-a doua sa soție, Amber Heard, Winona Ryder a făcut o serie de declarații despre fostul ei iubit. Ea a vrut să se asigure că publicul larg înțelege că Johnny Depp nu este un bărbat abuziv.

”Îl cunosc pe Johnny foarte bine. Am fost împreună timp de patru ani și a fost mai întâi de toate cel mai bun prieten al meu. Îmi este la fel de apropiat ca propria familie. Relația mea cu el a fost una dintre cele mai importante din câte am avut.

Johnny nu a fost niciodată violent față de mine. Aceste acuzații care i se aduc sunt complet false. Nu a fost niciodată violent față de ceilalți. Este un bărbat extrem de iubitor și de grijuliu cu oamenii pe care îi iubește. M-am simțit întotdeauna în siguranță alături de el”, a povestit ea.

Abuzurile mamei și-au pus amprenta asupra relațiilor sale amoroase? Tumultoasa viață a lui Johnny Depp

Actorul nu și-a pierdut speranța în iubire

Deși a suferit după Winona Ryder, după cum au declarat apropiați ai vedetei, Johnny nu și-a pierdut niciodată speranța în iubire. În 1994, el începea o relație cu Kate Moss, alături de care a rămas până în 1994. Povestea lor de dragoste a ținut o lungă perioadă de timp primele pagini ale tabloidelor din întreaga lume.

Chiar dacă relația nu a rezistat, modelul britanic are doar lucruri bune de spus despre fostul ei partener.

”Nu a fost nimeni vreodată capabil să aibă grijă de mine așa cum a făcut-o Johnny. L-am crezut atunci când m-a întrebat cum se va descurca în momentul în care ne-am despărțit. Mi-a lipsit foarte mult, iar despărțirea m-a afectat grav atunci când am ales să plec. Am pierdut singura persoană în care puteam avea încredere. Un coșmar adevărat. Au urmat ani și ani în care am plâns și am regretat”, a declarat ea, în trecut.

Însă timpul nu s-a oprit în loc nici de această dată, iar starul american și-a mai încercat norocul în iubire. Astfel că, în 1998, începe o relație cu actrița Vanessa Paradis, una dintre cele mai importante femei din viața sa. Cei doi s-au îndrăgostit la Paris, atunci când el filma pentru producția "The Ninth Gate".

”Când am cunoscut-o purta o rochie cu spatele gol. Am văzut acel spate, apoi gâtul și în momentul în care s-a întors cu fața i-am văzut acei ochi cuceritori”, a mărturisit actorul despre acea zi.

Abuzurile mamei și-au pus amprenta asupra relațiilor sale amoroase? Tumultoasa viață a lui Johnny Depp

”Un bărbat atent, un om generos și un tată iubitor”

Chiar dacă nu au ajuns niciodată în fața altarului, Johnny Depp și Vanessa Paradis au devenit părinți împreună. Lily-Rose Melody Depp a venit pe lume în anul 1999, iar fratele ei mai mic, Jack Christopher Depp III, s-a născut în anul 2002.

La fel ca părinții ei, Lily-Rose Melody a ales calea actoriei și se poate lăuda deja cu multe reușite în domeniu, chiar dacă are doar 23 de ani. Fratele ei, în schimb, stă departe de lumina reflectoarelor.

Relația dintre Johnny Depp și artista multi-talentată nu a rezistat, însă cei doi au rămas în relații foarte bune chiar și după despărțire. Au decis să se separe după 14 ani de relație pentru binele lor și al copiilor lor, însă continuă să se iubească și să se respecte, după cum au mărturisit în trecut.

”Nu a fost deloc ușor pentru mine sau pentru Paradis atunci când ne-am despărțit. Nu a fost deloc ușor nici pentru copii. Faptul că am încetat relația nu înseamnă că nu ne-am mai iubit. Vom fi întotdeauna unul în viața celuilalt datorită copiilor noștri. Trebuie să înveți să lucrezi cu astfel de situații și să le transformi în ceva frumos”, a declarat actorul în cadrul unui interviu.

De asemenea, actrița francez-americană a depus mărturie în timpul procesului lui Johnny Depp cu Amber Heard și a dezvăluit că fostul ei partener este ”un bărbat atent, un om generos și un tată iubitor”.

Abuzurile mamei și-au pus amprenta asupra relațiilor sale amoroase? Tumultoasa viață a lui Johnny Depp

Tumultoasa relație cu Amber Heard

Până să se despartă de mama copiilor lui, în 2012, Johnny Depp a cunoscut-o pe Amber Heard. Prima lor întâlnire a avut loc în anul 2009, pe platoul de filmare pentru „Rum Diaries”. Zvonurile cum că ar forma un cuplu au început să apară în anul 2011, dar și-au oficializat dragostea în anul 2015, căsătorindu-se pe insula privată din Caraibe a actorului.

După aproximativ un an, în mai 2016, vedeta din "Aquaman" a depus cerere de divorț și, de asemenea, a obținut un ordin de restricție temporară împotriva fostului soț. Motivul? După cum a declarat ea, Johnny Depp a fost abuziv, atât verbal, cât și fizic, pe tot parcursul relației lor și obișnuia, de asemenea, să consume substanțe interzise și alcool.

Așa cum era de așteptat, actorul a negat acuzațiile, spunând că fosta sa parteneră doar încearcă să obțină bani pe urma sa. Divorțul a fost finalizat în anul 2017 și, chiar dacă au reușit să ajungă la o înțelegere la momentul respectiv, a urmat un întreg război între cei doi.

Abuzurile mamei și-au pus amprenta asupra relațiilor sale amoroase? Tumultoasa viață a lui Johnny Depp

Procesul de defăimare

După ce, în anul 2018, Amber Heard (36 ani) a publicat un articol în ziarul Washington Post în care se declara victimă a abuzului domestic, Johnny Depp a hotărât să intenteze faimosul proces pentru defăimare împotriva sa. Timp de șase săptămâni, în anul 2022, cei doi s-au acuzat constant, în instanță, de abuz verbal, fizic, manipulare emoțională, violență sexuală și multe altele.

Pe parcursul relației lor, starea de sănătate mintală a fiecăruia s-a degradat, mai ales pentru că ambii veneau cu multe alte probleme din trecut. Johnny Depp provine dintr-o familie destrămată, în care a fost abuzat constant de mama sa și, pe lângă asta, s-a luptat cu abuzul de stupefiante și alcool.

Amber Heard, în schimb, suferă de PTSD (sindromul stresului post-traumatic), fapt pe care îl susțin experți în sănătate mintală din întreaga lume. Actrița manifestă toate simptomele afecțiunii, printre care anxietatea și schimbarea de dispoziție.

Chiar și fostul lor terapeut de cuplu, dr. Laurel Anderson, a descris relația lor ca fiind una toxică, în care amândoi s-au abuzat reciproc. Chiar și așa, judecătorii au stabilit, ulterior, că Amber Heard a fost mult mai abuzivă decât fostul ei soț, așa că a pierdut procesul în fața lui și i-a plătit acestuia 10,35 milioane de dolari din cele 15 stabilite de la început. Mai multe detalii despre întreaga lor poveste de iubire găsești AICI.

Imediat după finalizarea procesului, au început să apară zvonuri cum că Johnny Depp s-ar iubi cu avocata sa, Camille Vasquez. Aceasta a ținut, mai apoi, să clarifice lucrurile și a menționat că sunt doar buni prieteni și că o relație avocat-client este neprofesionistă. De asemenea, a mai mărturisit că este foarte fericită alături de adevăratul ei iubit.

Puțin mai târziu, conform US Weekely, s-a aflat că actorul chiar a început o relație cu una dintre avocatele lui, însă nu cu Camille Vasquez, ci cu Joelle Rich. Ea are 37 de ani, este mămica a doi copii și l-a reprezentat pe star în anul 2020, în timpul procesului pierdut contra tabloidului Britanic The Sun.

Vezi și: Ce nu știu oamenii despre fetița adoptată de Amber Head, controversata fostă soție a lui Johnny Depp

‹ Vezi si