Istoria unei povești de iubire controversate și bolnăvicioase: Johnny Depp și Amber Heard

Istoria unei povești de iubire controversate și bolnăvicioase: Johnny Depp și Amber Heard

Alida Enache

UPDATE 14 iunie: Se va termina vreodată războiul dintre Johnny Depp și fosta sa soție? Sătulă fiind de toate acuzele care i s-au adus după ce a pierdut procesul în fața fostului partener, Amber Heard a hotărât să își împărtășească gândurile cu publicul larg. Aceasta a oferit un interviu postului american de televiziune NBC, unde a vorbit deschis despre lupta pe care a dus-o cu starul din ”The Rum Diary” și a evidențiat faptul că „procesul nu a fost unul echitabil”.

Imagine cu Amber Heard în timpul interviului de la NBC

„Chiar înțeleg ceea ce s-a întâmplat. El(n.r. Johnny Depp) este un personaj iubit și publicul trăiește cu senzația că îl cunoaște. Este un actor fantastic. Nu acuz jurații. Cine crede că merit atâta ură și venin, chiar dacă e convins că sunt o mincinoasă, nu mă poate privi în ochi și să îmi spună că părerile postate pe rețelele de socializare sunt o interpretare corectă.”, a zis ea pentru gazda sa, Savannah Guthrie.

În plus de asta, actrița consideră că pierderea sa va avea o influență negativă semnificativă asupra femeilor de pretutindeni care sunt sau care au fost la un moment dat victimele abuzului domestic. 

„E un pas făcut în spate, către perioadele când femeile care aveau tăria să reclame ceva erau umilite. E dusă în derizoriu ideea că o femeie agresată trebuie luată în serios. Dezamăgirea resimțită este dincolo de cuvinte. Nu îmi vine să cred că muntele de dovezi nu a fost suficient pentru a face față forței disproporționate și influenței fostului meu soț”, a mai adăugat ea.

-----------------------

UPDATE 10 iunie: Johnny Depp e mai fericit ca niciodată și nici măcar nu-și mai dorește banii pe care fosta sa soție îi datorează! Cel puțin, asta au dat de înțeles avocații actorului, Camille Vasquez și Benjamin Chew, în ultimele interviuri acordate pentru presa internațională.

„Nu a fost niciodată vorba despre bani, ci despre restabilirea reputației domnului Depp, ceea ce s-a întâmplat. Trebuie să fim atenți la ceea ce spunem, dar a fost vorba despre reputația domnului Depp, pentru el asta a contat”, au spus avocații starului din ”Pirații din Caraibe”.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Johnny Depp Clips (@johnnydeppclips_)

De asemenea, Camille Vasquez și Benjamin Chew consideră că Amber Heard, care în momentul de față nu-și permite să plătească daunele de 8 milioane de dolari datorate, a pierdut procesul tocmai pentru că nu și-a asumat responsabilitatea pentru faptele sale.

„Părerea mea este că a avut mult de-a face cu responsabilitatea. Johnny și-a recunoscut problemele, a fost foarte sincer în privința problemelor lui cu alcoolul și cu drogurile, a fost sincer în privința acelor texte nefericite pe care le-a scris și cred că a fost într-un contrast puternic cu doamna Heard, care nu părea... sau cel puțin este posibil ca juriul să fi perceput asta, că ea nu și-a asumat răspunderea pentru nimic.

Imagine cu Camille Vasquez și Benjamin Chew în timpul unui interviuCamille Vasquez și Benjamin Chew

Într-adevăr a existat un contrast real. Johnny și-a asumat o mulțime de lucruri...Ea avea un răspuns pentru orice, nu și-a asumat niciun fel de responsabilitate. Iar asta cred că a făcut diferența.”, a mai adăugat Benjamin Chew.

„Cheia acestei victorii a fost concentrarea pe fapte și dovezi și pe oportunitatea lui Johnny de a spune adevărul pentru prima dată. El a putut să ofere juriului și publicului larg informațiile despre ce s-a întâmplat cu adevărat. (...)

Vorbeam cu un alt prieten de-al nostru, un prieten comun al lui Johnny și al nostru, care a spus: 'Nu l-am văzut pe Johnny zâmbind așa de șase ani'”, a declarat Camille Vasquez, care a fost promovată după succesul de la proces.

-----------------

UPDATE 2 iunie: Controversatul război dintre Amber Heard și Johnny Depp a luat sfârșit ieri seara, 1 iunie. După un lung proces de mărturie, după ce jurații au stabilit că afirmațiile făcute de către ea au fost false, actrița a pierdut, în mod oficial, judecata în fața fostului ei soț. Asta înseamnă că aceasta trebuie să îi ofere fostului soț nu mai puțin de 15 milioane de dolari pentru despăgubiri, dintre care: 10 milioane de dolari în daune compensatorii și alte 5 milioane în daune punitive. Din păcate, Amber Heard nu dispune de suma respectivă la momentul actual. Conform Marca, averea ei însumează exact 12 milioane de dolari, iar asta înseamnă că ar trebui să facă un împrumut pentru a plăti diferența.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SENSE Scoop (@sensescoop)

Chiar și așa, Amber Heard nu a rămas pe deplin "nerăsplătită". S-a descoperit, totuși, că și ea a fost defăimată, însă nu de Johnny Depp, ci de avocatul acestuia, Adam Waldman. Prin urmare, și ea se va alege cu 2 milioane de dolari pentru daune compensatorii. Mai mult de atât, ea va plăti doar 350 de mii de dolari daune punitive din cele 5 milioane stabilite inițial din cauza legilor din statul Virginia, unde a avut loc procesul celor doi.

Bineînțeles, după ce a pierdut în fața fostului soț, actrița a venit și cu o declarație pe măsură:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amber Heard Daily (@amberheard.daily)

„Dezamăgirea pe care o simt astăzi este dincolo de cuvinte. Sunt devastată că muntele de dovezi nu a putut să treacă de puterea și influența disproporționate ale fostului meu soț.

Sunt și mai dezamăgită de ce înseamnă acest verdict pentru alte femei. Este un pas în spate. Întoarce ceasul într-o perioadă în care faptul că o femeie vorbește însemna că va fi umilită public. Ne întoarce la ideea că violența împotriva femeilor nu trebuie să fie luată în serios.

Sunt tristă că am pierdut acest proces. Dar sunt și mai tristă de faptul că pare că am pierdut un drept pe care credeam că îl am ca americancă – de a vorbi liber și deschis.”, a mărturisit ea după stabilirea verdictului.

Nici Johnny Depp nu s-a lăsat mai prejos și a transmis un mesaj prin care își exprimă mulțumirea pe pagina personală de Instagram:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Best Movie (@bestmovie_mag)

„În urmă cu șase ani, viața mea, a copiilor mei, a celor mai apropiați de mine și, de asemenea, a oamenilor care, timp de foarte mulți ani, m-au susținut și au crezut în mine, s-a schimbat pentru totdeauna.

Totul într-o clipită. Acuzații false, foarte grave și de natură penală mi-au fost aduse prin intermediul presei, ceea ce a declanșat o avalanșă nesfârșită de conținut plin de ură, deși nu mi s-a adus nicio acuzație. Deja făcuse de două ori înconjurul lumii în decurs de o nanosecundă și a avut un impact seismic asupra vieții și carierei mele.

Și șase ani mai târziu, juriul mi-a redat viața. Sunt cu adevărat recunoscător.

Decizia mea de a continua acest caz, știind foarte bine înălțimea obstacolelor juridice cu care mă voi confrunta și spectacolul inevitabil, la nivel mondial, în viața mea, a fost luată doar după o gândire considerabilă.

Încă de la început, scopul introducerii acestei acțiuni a fost de a dezvălui adevărul, indiferent de rezultat. A spune adevărul era ceva ce le datoram copiilor mei și tuturor celor care au rămas neclintiți în sprijinul lor pentru mine. Mă simt împăcat știind că în cele din urmă am realizat acest lucru.

Sunt și am fost copleșit de revărsarea de iubire și de sprijinul colosal și bunătatea din întreaga lume. Sper că demersul meu pentru ca adevărul să fie spus va fi ajutat și pe alții, bărbați sau femei, care s-au aflat în situația mea, și că cei care îi susțin să nu renunțe niciodată.

Sper, de asemenea, că poziția generală va reveni acum la nevinovat până la proba contrarie, atât în cadrul tribunalelor, cât și în mass-media.

Doresc să recunosc munca nobilă a judecătorului, a juraților, a personalului instanței și a șerifilor care și-au sacrificat propriul timp pentru a ajunge în acest punct, precum și echipei mele de avocați sârguincioși și neclintiți care au făcut o treabă extraordinară pentru a mă ajuta să împărtășesc adevărul.

Ce e mai bun urmează să vină și un nou capitol a început în sfârșit.

Veritas numquam perit. Adevărul nu piere niciodată.

------------------------

UPDATE 26 mai: Procesul dintre Johnny Depp și fosta lui soție, Amber Heard, se desfășoară, în continuare, în Fairfax, Virginia, Statele Unite ale Americii. Povești halucinante și detalii intime, bolnăvicioase din scurta lor căsnicie ies constant la suprafață, ceea ce transformă această bătălie într-unul dintre cele mai controversate și mediatizate evenimente ale momentului. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by jdloves🍷♥️ (@jd_foreverloves)

Sătul fiind de acuzațiile grave aduse de actriță la adresa, Johnny Depp a hotărât să-și deschidă sufletul în fața instanței și să povestească cum se simte el încă de când a intentat acest proces pentru calomnie.

„Oribil. Ridicol. Umilitor. Grotesc. Dureros. Barbar. Inimaginabil de brutal, nemilos și totul... fals. Totul fals. Am vrut... Nicio ființă umană nu este perfectă, cu siguranță, niciunul dintre noi, dar niciodată în viața mea nu am comis violență sexuală, abuz fizic, toate aceste povești bizare, strigătoare la cer, despre mine, făcând lucrurile astea. Am trăit cu ele vreme de șase ani și am așteptat să pot să scot adevărul la iveală.”, a spus star-ul.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amber Heard VS Johnny Depp (@heard.vs.depp)

De asemenea, el și-a mai exprimat părerea în legătură cu mărturiile lui Amber Heard: 

„Nebunește. Este nebunesc să auzi acuzații atroce de violență, violență sexuală, pe care ea mi le-a atribuit, acțiuni de care ea m-a acuzat. Nu cred că există o persoană căreia îi face plăcere să își deschidă sufletul și să spună adevărul, dar sunt momente în care pur și simplu trebuie să faci asta, pentru că (n.r.- situația) a scăpat de sub control.”

În plus de asta, Johnny Depp a mai punctat și faptul că a spus adevărul până acum și că o va face și în continuare, oricât de grea ar fi situația în care se află: „Nu e ușor pentru nimeni, știu asta. Dar indiferent de ce se întâmplă, eu am ajuns aici și am spus adevărul, am spus ce gândesc în legătură cu povara pe care am dus-o în spate cu greu vreme de șase ani.”

--------------------

Povestea de dragoste dintre Johnny Depp (58 ani) și Amber Head (35 ani) este de-a dreptul bolnăvicioasă și extrem de controversată. Deși s-au despărțit în urmă cu șase ani, după patru în care s-au iubit intens, cei doi actori se judecă în tribunal și în prezent și își aruncă vorbe grele cu fiecare ocazie pe care o prind. Haide să descoperim în rândurile de mai jos întreaga lor istorie!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Portal Estrelando (@portalestrelando)

Johnny Depp și Amber Heard, o poveste controversată de iubire 

În anul 2009, Johnny Depp și Amber Heard s-au întâlnit pentru prima dată pe platourile de filmare de la „The Rum Diary”. Despre colaborarea lor de atunci, în anul 2011, actrița americană spunea: „Să lucrez cu Johnny a fost o tortură. Dar fost mai bine decât mi-am imaginat vreodată, ceea ce înseamnă cu adevărat ceva”.

Povestea lor de iubire a început "la finalul lui 2011, sau începutul lui 2012", după cum a menționat Amber Heard în instanță. Tot în anul 2012, actorul anunța public că el și Vanessa Paradis se despart după 14 ani de relație. Cei doi au împreună și doi copii: pe Lily-Rose (născută în 1999) și pe John Christopher (născut în 2002).

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Slovak JD fanpage (@johnnydeppsvk)

Tot în aceea perioadă, vedeta din "All the Boys Love Mandy Lane" se despărțea de partenera ei de atunci, Tasya van Ree. Relația lor a fost, de asemenea, una eproblematică. În anul 2009, conform USA Today, Amber Heard a fost arestată fiindcă o agresase pe iubita ei de la vremea aceea pe aeroportul internațional Seattle-Tacoma din Washington. Chiar și așa, acuzațiile au fost retrase, iar fotografa van Ree spunea că partenera sa a fost acuzată pe nedrept de polițiștii care „au interpretat greșit și au suprasenzaționalizat” incidentul.

După ce s-au separat de partenerele lor de atunci, în 2014, Johnny Depp și Amber Heard s-au logodit. Mai apoi, în 2015, cei doi s-au căsătorit în cadrul unei ceremonii private chiar în casa lor din LA.

Povestea lor de iubire nu a durat prea mult, căci în anul 2016 actrița cerea divorțul și îl acuza pe soțul ei de abuz fizic.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Raya Al-Khalifa (@rayaalkhalifa)

Pe 23 mai 2016, aceasta a obținut un ordin de restricție împotriva starului nominalizat la Oscar. Ea susținea că partenerul ei obișnuia să o agreseze atunci când era sub influența alcoolului sau a stupefiantelor. De asemenea, artista a mai povestit că Johnny Depp a lovit-o cu telefonul, învinețindu-i fața, atunci când a depus cererea de divorț.

Imagine cu Amber Heard în timp ce face un selfieSursa foto: Instagram

Cu toate acestea, un purtător de cuvânt al poliței a menționat la vremea aceea că în urma anchetei care a fost făcută nu s-a putut confirma ceea ce a zis Amber Heard. Actorul, câștigător al "Globului de Aur", a negat acuzațiile aduse de partenera sa și a spus că "doar încerca obțină bani, pretinzând că a fost abuzată" .

În anul 2016, după ce au ajuns la o înțelegere, actrița din "Justice League" și-a retras cererea pentru ordinul de restricție, dar și pe cea în care îi cerea fostului si soț 50.000 de dolari pe lună pentru a se întreține.

Imagine cu Johnny Depp în timp ce cântă la chitarăSursa foto: Instagram

Tot atunci, cei doi au dat o declarație comună, în care spuneau: „Relația noastră a fost una foarte pasională și uneori volatilă, dar întotdeauna s-a bazat pe iubire. Niciuna dintre părți nu a făcut acuzații false pentru câștiguri financiare. Nu a existat niciodată vreo intenție de vătămare fizică sau emoțională”.

În urma divorțului care s-a finalizat în 2017, Amber Heard a primit 7 milioane de dolari, sumă pe care a donat-o unor organizații de caritate, potrivit revistei People. După ce s-au separat, artista a păstrat câinii pe care îi avea cu fostul ei soț, iar Johnny Depp a rămas cu toate proprietățile sale, inclusiv cu insula privată din Bahamas și colecțiile de mașini și motociclete clasice.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by QueenAmberHeard (@queenamberheard)

The Hollywood Reporter a menționat, la vremea aceea, că foștii soți au semnat și o clauză de non-dispreț, care îi obliga să nu spună nimic negativ despre relația lor sau despre despărțire.

În decembrie 2018, actrița din Texas a publicat un articol în The Washington Post, în care povestea că a fost abuzată, însă nu l-a menționat și pe Johnny Depp: „Am devenit o personalitate publică reprezentativă a abuzului domestic și am simțit întreaga putere a mâniei culturii noastre pentru femeile care îndrăznesc să vorbească.”

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Serginho OlivRamz (@serginhomx)

În anul 2019, deranjat de declarația fostei sale soții, actorul a dat-o pe aceasta în judecată și a cerut daune în valoare de 50 de milioane de dolari. În plus de asta, a declarat din nou că nu este vinovat de agresiune, Amber Heard fiind cea care l-a abuzat pe el. De asemenea, el a mai explicat afirmațiile actriței ca fiind "o înșelătorie elaborată pentru a genera publicitate pozitivă pentru doamna Heard și pentru a avansa în carieră".

Chiar și așa, ea susține, în continuare, că a fost abuzată și a detaliat mai multe întâmplări care au avut loc pe parcursul căsătoriei cu Johnny Depp, pe care l-a numit și "monstru". Aceasta spune că încă are cicatrici pe mâini și pe picioare din cauza agresiunilor actorului.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by jdloves????♥️ (@jd_foreverloves)

În anul 2020, situația a luat o altă întorsătură atunci când au fost descoperite înregistrări telefonice în care Amber Heard recunoștea că l-a lovit pe Johnny Depp.

„Nu mai știu ce mișcare am făcut cu mâna, dar te simți bine. Nu te-am rănit. Nu ți-am dat un pumn, ci o palmă. Nu-ți pot promite că nu voi mai face asta. Dumnezeule, câteodată mă enervez atât de tare încât îmi pierd controlul.”, spunea ea în înregistrare.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by معرفي فيلم هاليوود و اروپا (@motionpicture_time)

În iulie 2020, a început un nou proces de calomnie care a durat trei săptămâni. Johnny Depp a dat în judecată The Sun pentru că fusese numit „agresator de soții” într-un articol, în 2018. Atunci, atât Winona Ryder cât și Vanessa Paradis au venit cu declarații în apărarea starului. Cele două au menționat că bărbatul nu a fost niciodată violent și că nu sunt de acord cu astfel de acuzații.

La acel moment, actorul a declarat că Amber Heard și-a făcut nevoile în patul lui, că l-a lovit cu pumnul, dar și că a avut relații extraconjugale cu James Franco și Elon Musk. Actrița a negat acuzațiile care i-au fost aduse, dar a povestit că starul ar fi amenințat-o cu moartea de nenumărate ori.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by James Franco (@officialjamesfrancoo)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elon Musk фан Аккаунт (@elon.musk377)

Johnny Depp a pierdut procesul de calomnie, căci au fost descoperite 14 incidente separate care ar fi dovedit că a fost violent cu fosta sa soție. Printre dovezile folosite atunci în instanță se numără și mesajele pe care i le-a trimis Amber Heard mamei sale în 2013: "Este groaznic, mamă. Nu știu ce să fac.”, „E nebun, mamă. Violent și nebun. Am inima zdrobită pentru că acesta este omul pe care îl iubesc.”

La vremea aceea, cei doi se certau din cauza unui tablou făcut de fosta partenera a actriței, Tasya van Ree. Johnny Depp o acuza pe iubita sa că îl înșeală cu fotografa, dar și cu un alt bărbat, despre care Amber Heard nu știa prea multe.

De fiecare dată când avea un conflict cu iubitul ei, artista obișnuia să îi scrie mamei sale. Femeia, la rândul ei, o îndemna să îi recunoască și tatălui ei că este abuzată, însă Amber Heard a refuzat să facă asta, deoarece nu voia să complice situația.

În cadrul procesului de calomnie, ea a justificat de ce a rămas lângă vedeta din "Pirații din Caraibe", chiar dacă era abuzată: „Eram atât de îndrăgostită de Johnny în acel moment. Am avut un an minunat împreună în care a fost sobru și nu a consumat stupefiante. Și așa am ajuns să-l cunosc cu adevărat. Și atunci, Johnny, era generos, iubitor, remarcabil. L-am iubit și nu am vrut să pierd dragostea asta... Pe de altă parte, era un monstru, dar mereu am avut speranța că va deveni curat și sobru.”

Ca urmare a acestor scandaluri, cariera actorului a fost foarte afectată. Acesta a primit o solicitare din partea studiourilor Warner Bros pentru a demisiona și i-a fost interzis să mai filmeze pentru seria „Fantastic Beasts”.

În prezent, Amber Heard și fostul ei soț sunt în plin proces și se confruntă în justiție. Johnny Depp a dat-o în judecată pe actriță pentru defăimare și i-a cerut acesteia 50 de milioane de dolari, dar aceasta a contraatacat și a solicitat, la rândul ei, 100 de milioane de dolari. Printre martorii ei se numără și Elon Musk și James Franco, ale căror nume au fost implicate în scandal.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by cinema???? (@cinema_movie)

Procesul a început în Virginia, SUA, și se presupune că va dura șase săptămâni. În tot acest timp, ambele părți implicate trebuie să aducă dovezi pentru a-și susține acuzațiile. Momentan, printre probele aduse în instanță se numără și un presupus mesaj pe care Johnny Depp i l-a trimis prietenului său Isaac Baruch, în 2016. Acesta a scris: „Sper că cadavrul putred al lui Amber se descompune într-un nenorocit de portbagaj al unei Honda Civic”.

Războiul celor doi foști soți este televizat și se poate găsi chiar și pe YouTube.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by fan account. (@justiceforheard)

 

 

Citește și: Bruce Willis, simbolul filmelor de acțiune, un romantic incurabil, în realitate: "A trebuit să aștept 57 de ani ca să-mi întâlnesc dragostea vieții"

Surse articol: Insider, Salon, News9live

Surse foto principală: Getty

Surse foto: Instagram, Youtube

Articolul urmator
Adriana Șchiopu a fost singura mare dragoste a lui Dem Rădulescu. Ce mai face astăzi femeia care „i-a sucit mințile" de iubire actorului și i-a dăruit o fiică
Adriana Șchiopu a fost singura mare dragoste a lui Dem Rădulescu. Ce mai face astăzi femeia care „i-a sucit mințile" de iubire actorului și i-a dăruit o fiică
Test de iubire: cat va dura iubirea ta?
Incepe quiz
Test de iubire: cat va dura iubirea ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.