swipe

Actorii care nu au mai trăit să-și vadă filmele finale

Marlon Brando

Marlon Brando a fost unul dintre marii actori ai secolului XX, premiat cu Oscar, dar și un regizor american foarte apreciat. Și-a început cariera cu o piesă pe Broadway în 1944, "I Remember Mama", apoi s-a îndreptat către teatru și, ulterior, către cinematografie, ajungând un sex simbol al Hollywood-ului.

Ultimul său proiect a fost filmul de animație "Big Bug Man", în care a dat voce personajului Mrs. Sour. Era deja bolnav în timpul producției și a făcut întreaga înregistrare a vocii în timp ce se afla acasă, conectat la un aparat respirator. La scurt timp după asta, în ziua de 1 iulie 2008, și-a dat ultima suflare din cauza unei insuficiențe respiratorii, la 80 de ani. Filmul a rămas nelansat.

Vezi și: Confesiunile Ritei Moreno despre cei opt ani de relație cu Marlon Brando sunt cutremurătoare. Cum putea să o trateze legendarul actor

Actorii care nu au mai trăit să-și vadă filmele finale

John Ritter

John Ritter, îndrăgitul actor de sitcom, cunoscut, în special, pentru prestația sa din "Three's Company" a avut un parcurs tragic prin viață. A fost cap de afiș al mai multor spectacole de teatru, iar debutul în film și l-a făcut în 1971, în filmul Disney "The Barefoot Executive". S-ar putea spune că dragostea sa pentru actorie i-a adus și sfârșitul, căci și-a dat ultima suflare pe platoul de filmare.

Avea doar 54 de ani atunci când a suferit un atac de cord în timp ce filma pentru serialul "8 Simple Rules", iar moartea sa a trebuit să fie inclusă în el. Tragicul eveniment a avut loc în ziua de 11 septembrie 2003. Înainte de asta, a filmat și pentru "Bad Santa", peliculă care a fost lansată după moartea sa.

Actorii care nu au mai trăit să-și vadă filmele finale

Clark Gable

Clark Gable, considerat ca fiind unul dintre actorii cu cel mai mare succes în box-office din istorie, a fost numit "Regele Hollywood-ului", un titlu cu adevărat potrivit pentru un asemenea mastodont al industriei cinematografice. Cariera sa a început în anul 1924, pe când avea 23 de ani, iar cea care l-a ajutat să obțină succesul a fost chiar profesoara sa de teatru.

Josephine Dillon, cu 17 ani mai în vârstă ca actorul, a plătit pentru a-i repara dantura și pentru a-i schimba look-ul. L-a învățat, de asemenea, să-și controleze postura și să-și antreneze vocea pentru a deveni mai joasă. Tot atunci, i-a devenit manager și soție și s-a mutat cu el la Hollywood pentru a-l admira cum evoluează. Mariajul lor a luat sfârșit în 1930, iar artistul a mai avut alte cinci soții apoi.

Clark Gable a avut ultimul rol în film în anul 1960, atunci când a filmat alături Marilyn Monroe pentru "The Misfits". Filmul a fost lansat în 1960, dar artistul a murit la scurt timp după ce a finalizat filmările, brusc, din cauza unui atac de cord. Avea doar 59 de ani.

Actorii care nu au mai trăit să-și vadă filmele finale

James Gandolfini

James Gandolfini, cunoscut în mod special pentru rolul lui Tony Soprano din serialul de succes al HBO "The Sopranos" a murit, de asemenea, mult prea devreme. Actorul italo-american s-a stins subit, chiar în timpul unei vacanțe în Roma în ziua de 19 iunie 2013. Avea doar 51 de ani.

Star-ul ar fi trebuit să ajungă la Sicilia a doua zi, unde era așteptat de oficialii de la Festivalul de Film de la Taormina. Ulterior în ziua de 22 iunie, ar fi trebuit să poarte o discuție pe scenă cu regizorul italian Gabriele Muccino. Din păcate, nu a mai apucat să facă aceste lucruri, iar moartea sa fulgerătoare ridică și astăzi semne de întrebare. Cauzele decesului său ar putea fi un infarct miocardic acut sau un accident vascular cerebral, însă nu s-a stabilit până acum ce i-a fost fatal.

Filmele "Enough Said" (2013) și "The Drop" (2014) au fost lansate după moartea sa.

Actorii care nu au mai trăit să-și vadă filmele finale

Paul Walker

Cunoscut pentru prestația sa incredibilă din seria de filme "Fast & Furious" și nu numai, Paul Walker a făcut istorie în industria cinematografică cât timp a fost în viață. S-a dedicat trup și suflet carierei sale și nu a fost niciodată un familist convins, chiar dacă a avut o fiică cu Rebecca Soteros, pe Meadow Rain Walker.

Aceasta hotărâse să se mute cu tatăl ei în California, după ce a locuit timp de 14 ani cu mama sa, chiar înainte ca actorul să moară.

Paul Walker a murit la 40 de ani, în anul 2013, într-un accident de mașină, după ce pilotul, Roger Rodas, a lovit un copac. Autoturismul a luat foc instant, iar actorul a fost ars de viu. La momentul acela încă filma pentru "Furious 7", care a apărut în 2005. Producția filmului a fost finalizată cu ajutorul CGI, iar frații lui Walker au fost folosiți ca dubluri în câteva scene.

Vezi și: Iata cat de generos a fost Paul Walker!

Actorii care nu au mai trăit să-și vadă filmele finale

Luke Perry

Luke Perry a devenit vedetă de televiziune imediat ce a primit rolul din serialul "Beverly Hills, 90210", care a avut un real succes în rândul adolescenților și nu doar. Din păcate, în perioada în care filma pentru "Riverdale", a suferit un accident vascular cerebral ischemic chiar în locuința sa din Sherman Oaks, Los Angeles, în ziua de 27 februarie 2019.

Actorul a rămas conectat la aparate pentru o perioadă, însă după un al doilea accident vascular cerebral familia sa a decis să-l deconecteze. Astfel că, în ziua de 4 martie 2019, la 52 de ani, Luke Perry devenea o simplă amintire, ceea ce s-a întâmplat și cu ultimul său personaj, Fred Andrews. Premiera celui de-al patrulea sezon "Riverdale" a fost, de fapt, un episod dedicat lui și personajului său, în care a apărut colega sa din "Beverly Hills", 90210, Shannen Doherty.

În plus de asta, filmul premiat cu Oscar ''Once Upon a Time in Hollywood'' (2019), în care apărea, a fost lansat după moartea sa.

Vezi și: Leonardo DiCaprio și alte celebrități deplâng moartea timpurie a lui Luke Perry

Actorii care nu au mai trăit să-și vadă filmele finale

Alan Rickman

Alan Rickman, actor britanic renumit de film și teatru, a murit în ziua de 14 ianuarie 2016, la 69 de ani, după ce a ținut secret boala cruntă de care suferea. În anul 2015, după un accident vascular minor, a primit un diagnostic groaznic, cancer pancreatic, pe care nu a vrut să-l împărtășească cu nimeni.

Câteva luni mai târziu, din păcate, boala l-a răpus, iar întreaga lume a pierdut un actor de un talent incredibil. În acel moment, finalizase deja producția filmelor ''Alice Through the Looking Glass'' și ''Eye in the Sky'', care au apărut la scurt timp după decesul său, tot în anul 2016.

Actorii care nu au mai trăit să-și vadă filmele finale

Bruce Lee

Bruce Lee și-a trăit scurta viață fără vreo urmă de regret, neavând nici cea mai mică idee că nu va avea prea mult timp pentru a se bucura de minunățiile lumești. La 32 de ani, după ce devenise deja instructor de arte marțiale, filosof, regizor, producător, scenarist și întemeietorul categoriei de artă marțială cunoscută sub numele de Jeet Kune D, a murit subit, chiar la el acasă. Tragedia a avut loc în ziua de 20 iulie 1973.

Cauza decesului a fost studiată timp de mulți ani, iar cercetătorii au ajuns la concluzia că vedeta a murit din cauza consumului excesiv de apă. Umflătura cerebrală, care i-a fost fatală și despre care se credea că a apărut ca reacție adversă la un analgezic, a fost cauzată, de fapt, de hiponatremie, afecțiune care apare atunci când nivelul de sodiu din sânge este anormal de scăzut.

Filmul ''Enter the Dragon'' (1973) a fost lansat la doar o lună după moartea sa.

Vezi și: Cea mai probabilă cauză a morții lui Bruce Lee, dezvăluită după mai bine de 50 de ani. Detalii neștiute despre viața lui

Actorii care nu au mai trăit să-și vadă filmele finale

Tupac Shakur

Tupac Shakur, cunoscut sub numele de 2Pac, Makaveli sau doar Pac, a fost unul dintre cei mai faimoși rapperi din toate timpurile, dar a apărut și în numeroase filme. El a murit, din păcate, la doar 25 de ani, în Las Vegas, după ce a fost împușcat de patru ori de un individ necunoscut, care nu a fost prins niciodată. Asta se întâmpla în ziua de 7 septembrie 1996. Cinci zile mai târziu, deși a fost spitalizat și medicii au încercat să îl salveze, artistul a închis ochii pentru totdeauna.

Primul pe linia de suspecți în cazul morții sale a fost considerat The Notorious B.I.G., prietenul lui Shakur, care îi devenise viral. Totuși, câteva luni mai târziu după tragicul eveniment, acesta a fost asasinat în aceleași condiții suspecte.

Filmele "Gang Related" (1997) și "Resurrection" (2003), ale căror protagonist a fost 2Pac, au apărut după moartea sa.

Vezi și: Madonna a recunoscut ca a avut o relatie cu 2Pac! Vezi ce alte declaratii a mai facut vedeta

Actorii care nu au mai trăit să-și vadă filmele finale

Heath Ledger

Heath Ledger a avut o viață atât de scurtă, dar a profitat de ea pentru a-și clădi o carieră excepțională. A câștigat numeroase premii pe parcursul existenței sale, premii importante care nu fac decât să îi ateste dedicarea și talentul extraordinar. Discutăm despre premiul Criticilor din New York pentru cel mai bun actor, premiul de “Cel mai bun actor” din partea Institutului de film Australian, premiul BAFTA și, bineînțeles, premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar. Cel din urmă trofeu i-a fost adus de interpretarea sa din “The Dark Knight“, unde l-a jucat pe Joker.

Filmul a apărut în anul 2008, însă după moartea artistului. Actorul australian și-a dat ultima suflare în ziua de 28 ianuarie 2008, după ce s-a intoxicat cu medicamente eliberate pe bază de rețetă, la vârsta de 30 de ani.

Vezi și: Heath Ledger, monstrul sacru mort la 29 de ani de supradoză. Ce s-a întamplat în ultimele zile din viața unui uriaș al filmului

Actorii care nu au mai trăit să-și vadă filmele finale

Whitney Houston

A fost una dintre cele mai mari cântărețe de R&B din toate timpurile, dar a avut o viață atât de complicată, iar asta nu a fost niciodată un secret. Pe lângă cariera de solistă, aceasta a avut succes ca actriță, producătoare de muzică și manechin, însă victoriile sale profesionale nu i-au adus niciodată fericirea.

A murit la doar 48 de ani, în ziua de 11 februarie 2012, în cadă, în hotelul Beverly Hilton Hotel din Beverly Hills, unde era cazată. Cauza decesului? Ei bine, antidepresivele (xanax) nu ar fi trebuit niciodată amestecate cu alcool. Însă, din păcate, asta este exact ceea ce a făcut Whitney Houston.

Pelicula pentru care a fimat chiar înainte să moară, "Sparkle", a apărut chiar în anul 2012, cu scurt timp înainte de tristul eveniment.

Vezi și: Abia acum s-a aflat! Whitney Houston, dezvăluiri îngrozitoare: „Am fost abuzată în copilărie de o femeie din familia mea”

Actorii care nu au mai trăit să-și vadă filmele finale

Philip Seymour Hoffman

Philip Seymour Hoffman a avut parte de un real succes în ceea privește industria filmului, însă viața sa a fost mult, mult prea scurtă. Actorul, care a câștigat și un Oscar, s-a luptat multă vreme cu dependența de droguri, iar, într-un final, stupefiantele sunt cele care i-au adus sfârșitul.

În ziua de 2 februarie 2014, la doar 46 de ani, talentatul Philip Seymour Hoffman a murit în urma unei supradoze cu substanțe interzise. El a lăsat în urma sa trei copii, pe Cooper Hoffman, Willa Hoffman, Tallulah Hoffman, a căror mamă este producătoarea Mimi O'Donnell.

Filmul ''The Hunger Games: Mockingjay - Partea 2'' (2014) a fost lansat la mai mult de un an după moartea actorului.

Actorii care nu au mai trăit să-și vadă filmele finale

Carrie Fisher

Carrie Fisher nu a avut o viață ușoară, dar a fost întotdeauna sinceră cu fanii săi în legătură cu dificultățile prin care trece în ceea ce privește luptele sale cu sănătatea mintală și cu dependența de substanțe interzise. Ea a fost o actriță, scenaristă și producătoare de film americană, iar rolul prințesei Leia Organa din filmul "Războiul stelelor" a propulsat-o direct pe culmile succesului.

Artista a murit în ziua de 27 decembrie 2016, la 60 de ani. Ea s-a urcat la bordul unei curse a companiei United Airlines pe aeroportul din Londra, în ziua de 23 decembrie, iar acela a fost și ultimul ei zbor. Cu doar 15 minute înainte de aterizare, i s-a făcut rău și i s-au aplicat măsuri de prim ajutor de către un alt pasager. Ulterior, a fost transportată la Ronald Reagan UCLA Medical Center și pusă sub ventilație, dar după încă patru zile a decedat.

La o zi după decesul ei, a murit și femeia care i-a dat viață, Debbie Reynolds. Avea 84 de ani. "Vreau să fiu cu Carrie" - au fost ultimele sale cuvinte, după cum a povestit fiul ei, Todd Fisher.

''Star Wars: The Last Jedi'' (2017), ''Have a Good Trip: Adventures in Psychedelics'' (2020) și ''Wonderwell''(2021) au fost lansate după moartea lui Carrie Fisher.

Actorii care nu au mai trăit să-și vadă filmele finale

Chadwick Boseman

Chadwick Boseman a avut un final tragic, fiind răpus de o boală cumplită, pe care a ținut-o ascunsă de toți apropiații săi. La doar patru ani după ce a fost diagnosticat cu cancer la colon, artistul, atunci în vârstă de 43 de ani, a plecat într-o altă lume. Decesul a avut loc în ziua de 20 august 2020. Nimeni nu se aștepta la asta pentru că nimeni nu știa că este bolnav.

Actorul american a continuat să performeze ca un adevărat artist până cu puțin timp înainte de a muri. Filmul "Ma Rainey's Black Bottom" (2020) a fost lansat câteva luni mai târziu, iar el a primit numeroase premii și nominalizări postume.

‹ Vezi si