swipe

Ce mai face Leonard Miron și cât de dor îi este de televiziune: „este un microb de care nu poţi să scapi...”

Violența tatălui i-a marcat profund nu doar copilăria, ci și întreaga viață

Leonard Miron s-a născut pe 11 aprilie 1969 în Galați și a copilărit în Pitești. A avut o copilărie fericită, după cum a declarat în nenumărate rânduri, dar câteva episoade mai triste îi bântuie și acum prin amintiri.

Părinții lui au divorțat când era foarte mic, dar înainte de acest pas conflictele erau la ordinea zilei în casa lor. Jurnalistul nu va uita niciodată bătăile pe care le-a primit mama sa de la soțul violent.

„Nu m-a încărcat emoțional divorțul, ba dimpotrivă, m-am simțit mult mai ușurat. Tatăl meu, mi-ar plăcea să spun cu gura deschisă „Dumnezeu să îl ierte!” și cu tot sufletul, dar nu pot, pentru că a fost un om foarte violent.

Îmi aduc aminte de o scenă, în care mama era însărcinată, iar eu mi-am dorit foarte mult să am frați, în care tata o bătea, și îi sărea cu picioarele pe burtă. Mama a pierdut sarcina, chestia asta nu se poate ierta. Și gândește-te că nu s-a întâmplat când ei au divorțat, ci cu mult înainte. Divorțul mamei a fost o ușurare pentru mine. De exemplu, îmi aduc aminte că, după o bătaie foarte nașpa, mama m-a urcat în mașină, noi stăteam la Galați, și am plecat la Pitești, fără să ia un act din casă și nu s-a mai întors niciodată.”, a declarat el în 2021 pentru Fanatik.

Pentru Leonard Miron, mama a fost un exemplu de curaj și de putere, căci a avut tăria să renunțe la poziția socială pe care o avea și să fugă departe de bărbatul care o agresa fizic. De la ea să fi moștenit oare jurnalistul asumarea care îl caracterizează?

„Avea o poziție socială bună… Tata era profesor universitar, mama era șefă de combinat la Galați, dar pe ea nu a interesat-o, a lăsat totul în urmă. După aceea, tata nu s-a implicat absolut deloc în tot ce a însemnat viața, educația și evoluția mea personală și profesională. L-am mai văzut o dată când a venit la Pitești, ca să pledeze că nu are bani să plătească pensie alimentară, cred că aveam 14 ani. L-am mai văzut când avea 18-19 ani, făceam armata la Focșani, și a venit să mă roage să semnez o hârtie prin care să declar că stau cu el ca să nu își piardă apartamentul de 4 camere. (…) Deci relația cu tata nu a existat, dar am avut norocul să am un bunic matern, fost ofițer în Armata Regală, care era o figură paternă extraordinar de puternică. Nu am simțit lipsa tatălui niciodată…”, a mai povestit pentru aceeași sursă.

Ce mai face Leonard Miron și cât de dor îi este de televiziune: „este un microb de care nu poţi să scapi...”

S-a bucurat de un succes impresionant în televiziune

Este greu de crezut, dar a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila și în copilărie nu s-a gândit niciodată că va ajunge celebru sau că va lucra în presă.

„Nu sunt cum m-am visat pentru că eu am crescut într-o familie de oameni de științe exacte. Bunica a fost profesoară de matematică, bunicul, mama, mătușa au fost ingineri și mă vedeam pe aceeași linie. După care, realizând că sunt un dezastru la matematică și e timpul să mă gândesc la altceva, s-a creat imaginea unui medic foarte bun. O perioadă… Apoi mi-am dat seama că jurnalismul e ceea ce vreau să fac, iar tot ce a urmat după – munca de însoțitor de bord, aia cu banca a fost o greșeală de un an de zile, după care lucratul ca director de croazieră – este genul meu de muncă. Este mare diferență între cum îl vedea pe Leonard ăla care avea 5 ani și cum este Leonard acum. Este o diferență de la cer la pământ.”, a dezvăluit el pentru Fanatik.

Și-a dat seama că vrea să lucreze în media când era deja student la medicină, așa că încă de pe atunci a început să prezinte o emisiune de muzică pop la Radio Delta/Radio France Internațional. Apoi, în 1991 a început să lucreze ca prezentator la Televiziunea Națională Română pentru programul de tineret „Viața școlii” și ulterior, s-a implicat în alte proiecte similare. Așa cum deja ai aflat din rândurile anterioare, câteva dintre aceste producții TV au fost: „Măseaua de minte”, „Care pe care” și „Veniți cu noi pe programul doi”.

După ce a căpătat experiența necesară, a ajuns să facă parte din Departamentul de Educație și Știință al Televiziunii Naționale Române. A lucrat apoi ca reporter și prezentator în cadrul programului de conștientizare medicală „Sănătate pentru toți”, putând astfel să își valorifice studiile în domeniul medicinei.

După ce a petrecut mulți ani în fața camerelor, a venit rândul să se mute și de partea cealaltă, devenind producător pentru singurul program din România destinat direct persoanelor cu dizabilități - „Oameni ca noi”.

Pentru cariera sa impresionantă a câștigat numeroase premii, printre care se numără și Premiul pentru Jurnalism Civic, obținut în 1998.

Ce mai face astăzi David Hasselhoff, actorul care a făcut să suspine milioane de femei cu rolul salvamarului sexy din ”Baywatch”

Ce mai face Leonard Miron și cât de dor îi este de televiziune: „este un microb de care nu poţi să scapi...”

S-a mutat peste hotare cu alesul inimii sale

Leonard Miron s-a numărat printre primii oameni din România care au avut curajul să vorbească în public despre orientarea lor sexuală. Deși nu a dezvăluit acest detaliu despre el încă de când și-a dat seama că nu este atras de femei, în cele din urmă a avut curajul de a recunoaște totul.

„A fost o perioadă în care am avut o relație cu o colegă de facultate din aceeași grupă și în același timp eram cu prima mea relație vorbind de bărbați. Nu a fost corect. Era în anii 90, atunci apărusem la TV, atunci era în vigoare articolul 200, care condamna relațiile între persoane de același sex. Am ales duplicitatea, ca să nu fac închisoare. Partenerul meu știa, dar domnișoara nu știa, nu am avut puterea să-i spun, a descoperit din altă parte.”, a spus Leonard Miron în emisiunea „Teo Show” de la Kanal D.

A fost dur criticat de cei din jur când a făcut această dezvăluire despre viața sa personală, dar a încercat să nu pună la suflet. Și-a găsit refugiul în credință și în oamenii care i-au fost întotdeauna aproape.

„Eu sunt un om foarte credincios, întotdeauna am crezut în Dumnezeu, și după ieșirea mea publică – apropo de sexualitate – am fost foarte agresat, iar pentru mine a fost un lucru foarte important să găsesc un preot extraordinar de sensibil și foarte generos sufletește.”

Acum este extrem de fericit, pentru că trăiește o frumoasă poveste de dragoste care durează de mai bine de două decenii. Leonard Miron și Miguel Gonzales de la Fuente sunt împreună de 23 de ani și se înțeleg la fel de bine ca la început, ba chiar se ocupă și de câteva afaceri împreună.
Cei doi locuiesc în Marea Britanie, dar călătoresc des, prin prisma jobului pe care fostul prezentator TV îl are. Acum este director de croazieră și se bucură din plin de noua sa viață.

„Ne-am decis să schimbăm puțin felul în care eu și Miguel ne petrecem timpul liber. Eram în Madrid acum aproape o lună, luam masa într-un restaurant și discutam ce aveam noi de făcut săptămâna viitoare. Am zis aoleu, când e aniversarea noastră și amândoi am avut așa un moment de tăcere și am realizat că amândoi am uitat că în acea seară era aniversarea a 22 de ani de când suntem împreună.

Într-un cuplu, când unul dintre parteneri uită, e o dramă, dar când amândoi uită, este sfârșitul lumii. Ne-am dat noi seama că suntem prea prinși cu slujbele noastre, cu organizatul petrecerilor, cu tot felul de chestii sociale pentru prieteni încât nu mai avem timp să ne petrecem timp unul cu celălalt.”, povestea vedeta la Antena Stars în 2022, când a împlinit 22 de ani de relație.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leonard Miron (@leonardmiron1969)

Ce mai face Leonard Miron și cât de dor îi este de televiziune: „este un microb de care nu poţi să scapi...”

În 2018 a primit un diagnostic dur

Anul 2018 a fost unul dintre cei mai grei ani ai vieții sale. A aflat că are cancer pancreatic și a trebuit să lupte pentru a-și salva viața.

Nu a vrut să apeleze la chimioterapie, așa că a căutat o metodă alternativă de vindecare. A riscat, dar procedura a fost un real succes. Metoda pe care a ales-o se numește „Cyberknife”, a avut loc în Marea Britanie și, în general, este folosită în cazul pacienților care au cancer de prostată sau cerebral. Se pare că Leonard Miron a fost a 11-a persoană operată cu brio prin această metodă, deși avea alt tip de cancer.

„Am reușit să trec peste acea perioadă de șoc. Medicii au descoperit tumoarea foarte devreme și am putut fi salvat. Chiar mă gândeam că sunt atât de rău și de păcătos, încă nici cel de Sus nu mă vrea, nici cel de Jos. Vorbeam cu Iuliana (n.r. - Marciuc), la petrecerea de ziua mea am avut invitați cărora, cu gândul, cu vorba, cu fapta, le-am făcut rău cândva. Când am primit acest diagnostic, atunci m-am gândit dar de ce să fiu rău, să fac rău, să invidiez. M-am schimbat din această privință. Nu este rolul meu să judec pe nimeni. Sunt foarte fericit cu oameni cu fericiți. Nu vreau să mă mai complic cu lucrurile altora. Am atâtea lucruri de făcut cu viața mea, încât nu mai pot pierde timp cu viețile altora.”, a spus Leonard Miron în emisiunea „Agenția VIP”.

Ce mai face Leonard Miron și cât de dor îi este de televiziune: „este un microb de care nu poţi să scapi...”

A învins boala, deși depresia pusese stăpânire pe mintea sa

Speriat de boală și copleșit de gânduri, jurnalistul a ajuns să se lupte și cu depresia.

„Depresia nu este un lucru cu care să glumești, mai ales când o ai. Eu am trecut prin momente în care nu îmi dădeam seama că sunt deprimat. Am apelat la ajutor specializat. A trebuit să am pe cineva care să mă tragă de mânecă, să îmi spună că unele lucruri pe care le fac, sau nu le mai fac, nu sunt ok. Depresia este un lucru extrem de serios și fiecare dintre noi trebuie să fim atenți la acest lucru. Nu am avut momente dificile în viață, au fost nașpa. Dar mă uit la ele și le văd ca pe oportunități din care am ce să învăț. A fost un moment greu când am aflat că sunt bolnav.”, a declarat Leonard Miron în emisiunea „Showbiz Report”.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leonard Miron (@leonardmiron1969)

Ce mai face Leonard Miron și cât de dor îi este de televiziune: „este un microb de care nu poţi să scapi...”

La începutul anului 2023 i-a criticat dur pe cei din TVR

În prima parte a anului 2023, i-a taxat dur pe cei din echipa TVR, deși a declarat că s-a schimbat și că nu are de gând să mai critice pe nimeni.

Ca fost angajat al acestei televiziuni și cu o experiență de peste două decenii în domeniu, a simțit nevoia să facă unele observații cu privire la felul în care a fost organizată Selecția Națională a Eurovisionului de către TVR. Cel mai tare l-a nemulțumit alegerea prezentatorilor Eurovisionului local.

„O mediocritate pe toată linia. Poate nu mă pricep la muzică, regie, lumină, decupaj, sunet, scenografie etc., dar făceam comparație cu ce vedeam în același timp pe RAI Uno. Evident că scuza oficială este că italienii au buget, iar TVR e sărac.
Dar întreb și eu ca un om care a prezentat vreo 25 de ani fără prompter: pe prezentatori cine i-a ales? Și de ce? Și cu cât? Întreb pentru că mă pricep. Dar succesul e sărbătorit în Dorobanților 191 și se fac deja bagajele pentru Liverpool, că au un Primark mare acolo. Mi-a spus un prieten.”, a scris Miron în mediul online pe 12 februarie 2023.

De-a lungul timpului, el s-a făcut remarcat și prin intermediul altor scandaluri de proporții în care a fost implicat. Unul dintre cele mai cunoscute este acela cu Marina Almășan.

Scandalul de proporții dintre Marina Almășan și Leonard Miron continuă! Ce se întâmplă acum cu cei doi foști colegi de la TVR

Ce mai face Leonard Miron și cât de dor îi este de televiziune: „este un microb de care nu poţi să scapi...”

Cum își câștigă pâinea peste hotare?

Deși are o viață de vis, călătorește des și este iubit, Leonard Miron simte că o parte din el lipsește. Îi este dor de televiziune și a dat de înțeles că ar renunța la postul de director de croazieră dacă ar avea ocazia să prezinte o emisiune în România. Iată ce a declarat pentru Fanatik:

„Ca director de croazieră fac foarte mulți bani, atunci când lucrez, din Youtube iar fac bani, iar peste chestia asta, așa mi-a pus Dumnezeu mâna în cap să îl cunosc pe Miguel. Sunt niște afaceri în Spania care merg, o fabrică de ulei de măsline, există o vinărie care merge… Deci, eu nu vreau să vin în TVR ca să fac bani. Sau pentru poziția socială. Sunt unii care apar la TV și devin celebri. La mine, dacă mi se va da șansa să mă întorc, la mine o să fie o problemă, pentru că Miguel este duce, iar eu – având parteneriat civil – am dreptul la titlu. Există o chestie foarte strictă, păi nu te dai în stambă pentru că ai, totuși, un titlu nobiliar. Eu vreau să o fac din plăcere, din pasiune, și asta mă roade. (...) Pe primul loc îmi lipsește televiziunea, pe locul 2 – televiziunea, pe locul 3 – televiziunea. În rest nu îmi lipsește nimic. Sunt cu valiza făcută și gata de muncă.”

După cum a povestit și într-un interviu mai vechi, nu a urmărit niciodată să fie celebru, ci doar să se bucure că practică meseria pe care o iubește.

„Televiziunea este un microb de care nu poţi să scapi. Trebuie să o priveşti ca o meserie. Celebritatea, gloria, sunt nişte lucruri atât de relative. Sunt lucruri efemere.”, spunea el în trecut, potrivit Spy News.

În cadrul unei emisiuni TV, jurnalistul a spus că revine anual în România și că merge de câte ori are ocazia la cimitir, pentru a vizita mormintele celor din familie.

„Aseară am fost invitați la fosta mea iubită din liceu. Am rămas în foarte buni prieteni, iar aseară ne-au oferit o seară tradițional românească. Am început să mâncăm la ora 14:00 și ne-am oprit seara, la 23:00.
Eu de obicei, vin în februarie, să le fac parastasul alor mei, dar anul acesta fiind aici, ne-am dus la cavoul familiei și am avut așa o „discuție” cu ai mei, că așa e când începi anul, trebuie să îi am pe toți împreună. A fost un lucru absolut senzațional. Aseară după ce am mâncat și după zilele astea petrecute la Pitești că dacă aș acumula cunoștințe și informații cu viteza cu care pun kilogramele, aș fi luat trei Premii Nobel.”, a spus Leonard Miron, la Antena Stars, în ianuarie 2023.

Ce mai face Leonard Miron și cât de dor îi este de televiziune: „este un microb de care nu poţi să scapi...”

S-a gândit la un moment dat să adopte un copil, dar a renunțat la idee

Aproape toți oamenii visează să devină la un moment dat părinți, pentru a-și umple inima de bucurie când se uită la puii care cresc sub ochii lor. Leonard Miron și partenerul său au luat în calcul această variantă, chiar dacă nu formează o familie tradițională. Totuși, după lungi discuții, au ajuns la concluzia că ar fi mai bine să nu adopte un copil. Iată cum și-a argumentat decizia, într-un interviu acordat publicației Fanatik:

„Ne-am gândit foarte serios să adoptăm un copil. O foarte bună prietenă a venit cu ideea de a fi o mamă surogat. Când ne-am așezat însă și am discutat serios am ajuns la aceeași concluzie: oricât ne-am dori și ne-am dedica unui copil, cred că în viața lui trebuie să existe o mamă. Punctul meu de vedere o să supere pe mulți, chiar dacă am cunoștințe de același sex care au adoptat copii și sunt niște părinți extraordinar. Mi-ar plăcea să fim și noi așa.

Dar noi doi am ajuns la concluzia că trebuie să ne focalizăm această dorință de a avea copii asupra nepoților noștri. Sora lui Miguel are doi copii și sunt ca și ai noștri. Nu vreau să ofensez pe nimeni, susțin că doi oameni de același sex să adopte, dar treaba trebuie privită dintr-un unghi adaptat la fiecare cuplu. Pentru noi am considerat că nu este potrivit să adoptăm un copil.”

‹ Vezi si