swipe

Leonardo DiCaprio, așa cum nimeni nu-l știa până acum. Detalii neștiute despre viața lui

Copilăria lui Leonardo DiCaprio

S-a născut pe 11 noiembrie 1974, în Los Angeles și, la fel ca multe alte celebrități, nu a crescut într-o familie bogată. Ce îl face atât de special? Deși nu a trăit în puf, a reușit să își depășească ușor condiția și să devină unul dintre cei mai cunoscuți actori de la Hollywood. Norocul lui a fost să se nască în orașul unde se află și principalul centru al industriei cinematografice și de televiziune americane. Practic, a crescut admirând această lume și ușor, ușor și-a făcut loc în ea.

Totuși, a avut ghinionul de a trăi într-un cartier în care pericolele se aflau la fiecare pas. În cadrul unui interviu pentru Los Angeles Times, vedeta a comparat cartierul în care a crescut cu „Taxi Driver” al lui Scorsese, unul în care a fost înconjurat de crime și violență. Pe când avea patru ani, Leonardo DiCaprio vedea adesea oameni fumând sau injectându-și substanțe interzise pe aleea din apropierea casei. În plus, aproape de locuința lui, chiar la colțul străzii, exista și un bordel.

Nici adolescența nu a fost o perioadă mai plăcută, iar la 16 ani a renunțat la liceu, după ce a fost bătut de colegi. Dar acest episod nu l-a împiedicat să evolueze și s-a ambiționat să devină un om de succes. După ce a abandonat studiile, a mers într-un centru de teatru pentru a-și perfecționa abilitățile.

Află totul despre: Tragica viață a talentatei Amy Winehouse. Abuzurile și excesul și-au pus amprenta asupra existenței sale

Leonardo DiCaprio, așa cum nimeni nu-l știa până acum. Detalii neștiute despre viața lui

Relația bună cu părinții și rolul acestora în dezvoltarea lui

Actorul din „Wolf of Wallstreet” a dezvăluit în nenumărate rânduri că datorită părinților săi (George DiCaprio și Irmelin DiCaprio) a ajuns unde se află astăzi, căci ei nu l-au lăsat să se piardă. A primit o educație aleasă și nu i s-a permis să se amestece printre oamenii din cartier. Deși au divorțat la puțin timp după ce el s-a născut, cei doi au avut întotdeauna grijă să îl ducă în direcția corectă.

„Dragi părinți, vă mulțumesc că ați ascultat un copil de 13 ani, prea ambițios și ușor enervant, care voia să meargă la audiții în fiecare zi după școală.”, a spus el într-un discurs din 2016.

Nu este prima dată când actorul a lăudat educația și sfaturile primite de la părinți, așa că astăzi le este recunoscător că l-au susținut.

„Tatăl meu mi-a spus întotdeauna: "Du-te acolo, fiule, și orice ai face, nu-mi pasă dacă ai succes sau nu, doar să ai o viață interesantă".”, a declarat într-un interviu pentru Parade.

Drept mulțumire, îi invită să îi fie alături pe oamenii care l-au crescut, de fiecare dată când este nominalizat la Oscar. Foarte frumos gestul său, nu-i așa?

Cu puținii bani pe care îi aveau, părinții au reușit să îl sprijine pe drumul ales și l-au dus la castinguri de fiecare dată când micuțul visător voia să își încerce norocul.

Familia DiCaprio era înrădăcinată în artă, astfel că i-a oferit tânărului multe informații despre viitoarea sa carieră. Tatăl, George DiCaprio, lucra în domeniul benzilor desenate. A putut să-și ajute fiul să cunoască numeroase filme în care jucau legende ale actoriei precum Robert De Niro.

Leonardo DiCaprio, așa cum nimeni nu-l știa până acum. Detalii neștiute despre viața lui

Debutul ca actor

Nu doar cariera tatălui în domeniul benzilor desenate a contribuit la dezvoltarea lui Leonardo DiCaprio, ci și exemplul fratelui său vitreg. Acesta a apărut într-o reclamă televizată și a câștigat bani suficienți, astfel că a ajutat întreaga familie aflată în nevoie. Reușita lui a fost motivația care l-a făcut pe marele actor de astăzi să studieze în continuare și să își dorească această meserie.

Nu i-a fost deloc ușor pe drumul ales, având în vedere că nu a urcat din prima pe culmile succesului. La început, a stat mai bine de un an și jumătate fără un loc de muncă.

După nenumărate audiții, a reușit să obțină roluri în reclame, la fel ca frații săi vitregi. Abia apoi a ajuns să joace în filme și să devină extrem de cunoscut după ce a primit rolul lui Jack din „Titanic” (1997).

Leonardo DiCaprio, așa cum nimeni nu-l știa până acum. Detalii neștiute despre viața lui

Cariera sa impresionantă

Se poate spune că vedeta a avut o evoluție impresionantă, dacă ne raportăm la situația din care a plecat și la destinația la care a ajuns în prezent. Potrivit Goalcast, au existat și momente în care a vrut să renunțe la tot, fiindcă simțea că talentul lui nu este apreciat de nimeni. Dar a trecut peste acest episod și ambiția l-a ajutat să devină un star.

Leonardo DiCaprio ar putea fi considerat un exemplu de curaj și determinare, având în vedere că a luptat pentru visul lui. Se putea lăsa ademenit de capcanele cartierului în care a trăit și astăzi nu ar fi fost unul dintre cei mai buni actori din toate timpurile.

Primele sale roluri au fost în două seriale TV din 1979 și 1990 – „Romper Room” și „The Outsiders”. De atunci a făcut parte și din alte proiecte, dar a cunoscut succesul abia în 1997.

„Titanic” este doar filmul care l-a consacrat, dar apoi a jucat în numeroase producții, multe dintre ele fiind la fel de cunoscute.

Talentul lui poate fi admirat și în „The Man in the Iron Mask” (1998), „Catch Me If You Can” (2002), „Blood Diamond” (2006), „Shutter Island” (2010), „The Great Gatsby” (2013), „The Wolf of Wall Street” (2013), „Once Upon a Time in Hollywood” (2019), „Don't Look Up” (2021) și multe altele.

Leonardo DiCaprio, așa cum nimeni nu-l știa până acum. Detalii neștiute despre viața lui

Premiile și nominalizările actorului

Începând cu 2016, a fost nominalizat la 38 de premii diferite:

 • 6 premii Oscar;
 • 4 premii BAFTA;
 • 11 premii Globul de Aur;
 • 9 premii Screen Actors Guild;
 • 7 premii Critics' Choice;
 • 1 premiu Emmy.

A câștigat doar 3 Globuri de Aur - primul a fost pentru „The Aviator” în 2005, al doilea pentru „The Wolf of Wall Street” în 2014 și al treilea pentru „The Revenant” în 2016.

De asemenea, a câștigat premiul BAFTA pentru „The Revenant” și două premii Critics' Choice (primul pentru „The Wolf of Wall Street” în 2014 și al doilea pentru „The Revenant” în 2016).

În plus, a obținut primul său Oscar pentru „The Revenant” pe 28 februarie 2016, la a cincea nominalizare.

Leonardo DiCaprio a apărut în 10 filme care au fost nominalizate la Oscarul pentru cel mai bun film:

 • „Titanic” (1997)
 • „Gangs of New York” (2002)
 • „The Aviator” (2004)
 • „The Departed” (2006)
 • „Inception” (2010)
 • „Django Unchained” (2012)
 • „The Wolf of Wall Street” (2013)
 • „The Revenant” (2015)
 • „Once Upon a Time in Hollywood” (2019)
 • „Don't Look Up” (2021).

Dintre acestea, „Titanic” (1997) și „The Departed” (2006) au ieșit câștigătoare la această categorie.

A primit nominalizarea pentru „Cel mai bun actor” în patru dintre acestea:

 • „The Aviator”
 • „The Wolf of Wall Street”
 • „The Revenant” (pe care l-a câștigat)
 • „Once Upon a Time in Hollywood”.

În 2011 s-a clasat pe locul 1 în topul „Celor mai bine plătiți actori” din revista Forbes.

Leonardo DiCaprio, așa cum nimeni nu-l știa până acum. Detalii neștiute despre viața lui

Relațiile amoroase controversate din anii tinereții

Este adevărat că filmele în care a jucat l-au făcut celebru, dar și viața lui personală a stârnit un mare interes în rândul fanilor. Pentru că a intrat în multe relații controversate, unele dintre ele și cu femei mult mai tinere, toată lumea vrea să știe cu cine se mai iubește actorul. Este un adevărat cuceritor, fiindcă a avut multe partenere din momentul în care a debutat în actorie și până în prezent. Cu toate acestea, nu a fost niciodată căsătorit. Dar să o luăm cu începutul!

În 1994, starul de la Hollywood a avut o relație cu modelul Bridget Hall (44 de ani). Din 1996 până în 1997 s-a întâlnit tot cu un model, Kristen Zang (48 de ani).

Se pare că i-a plăcut să se învârtă în lumea modeling-ului, pentru că și a treia parteneră era tot model. După ce a devenit celebru pentru rolul din „Titanic”, a văzut-o pe Amber Valletta (48 de ani) într-o revistă și a cerut să ia legătura cu ea. Tot în aceeași perioadă a fost văzut și în prezența Helenei Christensen (53 de ani).

Nu se știe dacă a avut o relație oficială cu Liv Tyler (45 de ani), fiica solistului Steven Tyler, dar au fost văzuți împreună la o petrecere, la sfârșitul anilor ’90. A avut apoi și o scurtă aventură cu modelul Naomi Campbell (52 de ani), iar după acest episod au rămas prieteni foarte buni.

Potrivit Us Magazine, au existat surse care au dezvăluit că Leonardo DiCaprio s-a iubit timp de două luni cu modelul ceh Eva Herzigova (49 de ani), după ce s-au cunoscut la premierea filmului „Man in the Iron Mask”, în 1998.

A cunoscut-o pe actrița franceză Virginie LeDoyen (46 de ani) în timp ce filmau împreună pentru „The Beach” în 2000. Deși nu au confirmat relația, surse apropiate au spus că a existat o chimie între ei, care se întindea dincolo de limitele platourilor de filmare.

Actorul a înlocuit apoi scurtele aventuri cu o relație de durată. A fost împreună timp de cinci ani cu modelul brazilian Gisele Bündchen (42 de ani). Au fost uniți de pasiuni comune precum ecologia și baschetul.

Din 2005 până în 2010 a trăit alături de vedeta Bar Refaeli (37 de ani). Totul între ei a fost extrem de serios, mai ales că modelul i-a dus pe actor și pe mama lui să-i viziteze familia în Tel Aviv, când Leonardo DiCaprio a împlinit 36 de ani.

Citește și: Viața lui Eminem, regele încoronat al hip-hop-ului, o poveste de viață sfâșietoare cu final fericit

Leonardo DiCaprio, așa cum nimeni nu-l știa până acum. Detalii neștiute despre viața lui

Relațiile recente ale actorului 

După două relații lungi, a urmat o nouă aventură de scurtă durată cu modelul Anne Vyalitsyna (36 de ani). În 2011, a avut o relație de cinci luni cu actrița americană Blake Lively (35 de ani). Actorul s-a întâlnit și cu Erin Heatherton (33 de ani), modelul Victoria's Secret, timp de 10 luni, iar relația lor s-a terminat în 2012.

La cea de-a 66-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes în 2013, starul și-a făcut apariția la brațul modelului și actriței Toni Garrn (30 de ani), dar flacăra s-a stins în aproximativ un an.

În 2015 au existat zvonuri cu privire la o relație între el și Rihanna (34 de ani), dar cei doi nu le-au confirmat niciodată fanilor că acest lucru ar fi fost adevărat.

Deși între el și modelul Kelly Rohrbach este o diferență de vârstă de 16 ani, acest aspect nu i-a împiedicat să formeze un cuplu pentru câteva luni în anul 2016. Tot în 2016 a început să se întâlnească și cu un alt model, mai tânăr cu 17 ani de această dată - Nina Agdal. Despărțirea s-a produs în 2017.

Zvonurile despre o posibilă conexiune între Camila Morrone (25 de ani) și Leonardo DiCaprio au început să circule în 2017. De atunci, au călătorit împreună prin lume și nu s-au mai ascuns. O sursă a declarat pentru Us Magazine în 2018 că „Leo nu a iubit niciodată o fată ca ea”. În 2020, cuplul a adoptat trei câini Husky. Din păcate, în 2022 s-au despărțit, după patru ani petrecuți împreună.

Ultima de pe listă este modelul Gigi Hadid (27 de ani), iar relația lor a fost confirmată în septembrie 2022, după ce au fost văzuți de mai multe ori unul în compania celuilalt.

Aici găsești mai multe detalii despre noul cuplu de la Hollywood.

Leonardo DiCaprio, așa cum nimeni nu-l știa până acum. Detalii neștiute despre viața lui

Implicarea în filantropie și donațiile pe care le-a făcut de-a lungul timpului

Leonardo DiCaprio își folosește celebritatea pentru a lupta pentru conservarea mediului înconjurător de aproape 25 de ani. Încă de mic a realizat că planeta este în pericol, după ce a urmărit documentare despre distrugerea pădurilor tropicale. Atunci voia să fie biolog marin, doar că viața l-a dus într-o altă direcție.

În 1998, la vârsta de 24 de ani, a mers la Casa Albă pentru a-l întâlni pe vicepreședintele american de atunci, Al Gore, unde au purtat o discuție despre criza climatică. Acela a fost un moment de referință pentru acțiunile următoare ale actorului.

Este în continuare preocupat de protejarea mediului și se implică adesea în cauze umanitare.

În 2007, a produs primul său documentar de conservare. Intitulat „The Eleventh Hour”, acesta este, de fapt, un semnal de alarmă despre starea mediului în întreaga lume la acea vreme și include interviuri cu experți în domeniu.

De asemenea, s-a implicat în protejarea tigrilor din Nepal și în salvarea elefanților din Thailanda.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio)

După ce a donat un milion de dolari pentru a-i ajuta pe cei afectați de cutremurul din 2010, în același an a contribuit cu încă un milion de dolari la Wildlife Conservation Society (o organizație non-guvernamentală care își propune să conserve cele mai mari locuri sălbatice din lume).

În plus, el și familia lui au finanțat un centru de calculatoare de ultimă generație la filiala Los Feliz a Bibliotecii Publice din Los Angeles, care a fost reconstruită după cutremurul din Northridge din 1994.

DiCaprio, împreună cu actrița Kate Winslet și regizorul James Cameron, s-au angajat public să susțină viitorul financiar al ultimului supraviețuitor al Titanicului, Millvina Dean, după ce s-a raportat că a fost forțată să-și vândă amintirile pentru a plăti facturile azilului de bătrâni (mai 2009).

A donat chiar și un tablou Banksy din colecția sa de artă pentru licitația de caritate Gala amfAR de la Cannes, unde a adus un milion de dolari, pe 21 mai 2015.

A colaborat cu Organizația Națiunilor Unite, dar face parte și din multe alte organizații de mediu.

Când a câștigat Oscarul în 2016, a profitat de momentul discursului pentru a le aminti tuturor cât este de importantă relația oamenilor cu mediul înconjurător.

Leonardo DiCaprio, așa cum nimeni nu-l știa până acum. Detalii neștiute despre viața lui

Detalii mai puțin cunoscute despre el

Este numit după Leonardo Da Vinci deoarece a lovit pentru prima dată cu piciorul în pântecele mamei sale când aceasta a văzut opera de artă a lui Leonardo Da Vinci la Galeria Uffizi. Fiindcă tatăl său era artist, a considerat că numele este potrivit. Se pare că al doilea prenume al bunicului său din partea tatălui este Leon.

Primul său spot publicitar a fost despre lapte.

În 1996 trebuia să joace într-un film despre actorul James Dean, dar a refuzat rolul pentru că simțea că nu are suficientă experiență.

În octombrie 1997 a ocupat locul al 75-lea în lista „Cele mai bune 100 de vedete de cinema din toate timpurile” din revista Empire (Marea Britanie).

În 1998 a fost ales de People Magazine drept unul dintre cei mai frumoși 50 de oameni din lume.

Viața i-a fost pusă în pericol pe 16 aprilie 1999, în timp ce filma pentru „The Beach” (lansat în 2000). Se afla pe o barcă, în largul coastei Thailandei, alături de alți colegi și au fost purtați de vânturi și valuri puternice. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

În 2001 a fondat o companie de producție de film și televiziune cu sediul în Los Angeles - Appian Way Productions.

Când aparatul său foto a dispărut, în noiembrie 2003, a oferit o recompensă uriașă de multe mii de lire sterline pentru returnarea acestuia.

A refuzat rolul lui Michael Pitt din „The Dreamers” (2003) pentru că a simțit că era prea bătrân pentru a juca un student de 20 de ani.

A achiziționat o insulă în largul coastei Belizei în 2005 și intenționează să dezvolte o stațiune cu surse regenerabile de energie. Prețul de cumpărare al insulei, Blackadore Caye, a fost estimat la 1,75 milioane de dolari.

În noiembrie 2013 a cumpărat un apartament care a costat și el câteva milioane de dolari, în zona Greenwich Village din Manhattan.

A depășit-o pe Paris Hilton la o licitație de caritate de la Cannes pentru o geantă Chanel, pe care i-a dat-o mamei sale.

Primul premiu Oscar a lui DiCaprio a fost sărbătorit pe cea mai faimoasă stradă din Brazilia, Avenida Paulista din São Paulo (bulevardul principal al orașului) și pe Avenida Atlântica din Copabana, Rio de Janeiro. De asemenea, sute de oameni au blocat străzile din Mexic pentru a sărbători victoria lui.

Câte lucruri interesante i s-au întâmplat! Ce părere ai despre evoluția sa?

Citește și: De la vedetă de cinema la prințesă de Monaco. Secretele din viața superbei Grace Kelly

‹ Vezi si