Cum arătau în realitate 11 din cei mai faimoși pasageri de pe Titanic

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Scufundarea Titanicului, ce a avut loc pe 14 aprilie 1912, a reprezentat una dintre cele mai mari tragedii ale omenirii petrecute în istoria recentă. Din cei 2.228 de pasageri doar 706 au rămas în viață după ce nava a lovit aisbergul și s-a făcut nevăzută în apele oceanului Atlantic.

Au existat numeroase ecranizări ale acestui eveniment nesfast, însă pelicula celebrului regizor James Cameron, lansată în 1997, a spart recordurile de audiență și a avut încasări de peste două miliarde de dolari, fiind un adevărat fenomen internațional. Filmul a avut efecte vizuale spectaculoase pentru acele vremuri ale cinematografiei, o poveste romantică pe cinste și, desigur, personaje complexe și interesante.

Te-ai întrebat vreodată cum au arătat în realitate cei mai faimoși pasageri de la bordul Titanicului și cât de multe asemănări există între portretizarea actorilor și oamenii reali? Află totul, în galeria foto!

Surse articol: BrightSide / Wikipedia / History.com

Sursa foto principală: Instagram / Captură YouTube

Margaret Brown

Margaret Brown

Margaret Brown, cea care în film i-a împrumutat lui Jack (Leonardo DiCaprio) un costum de la fiul ei pentru o cină cu aristocrați, a existat în realitate. Ea a fost o filantroapă, activistă și o persoană care și-a dedicat viața ajutorării celorlați. În film, actrița care a interpretat-o a făcut mai multe gesturi nobile, însă și Margaret Brown cea reală era la fel de dedicată. După ce a fost salvată de pe barcă, Margaret Brown a făcut o listă cu supraviețuitorii și s-a ocupat personal de găsirea hranei și adăposturilor. Ea a organizat chair și un comitet care s-a ocupat cu colectarea de fonduri necesare pentru suportul psihologic al supraviețuitorilor. Margaret Brown a fost distinsă cu Ordinul Național al Legiunii de Onoare pentru generozitatea ei și a fost numită în presă "The Unsinkable Molly Brown / Margaret Brown cea de nescufundat".

Sursa foto: Instagram / Captură YouTube

Charles Lightoller

Charles Lightoller

Charles Lightoller a fost al doilea secund al căpitanului de pe Titanic. Când nava a început să se scufunde, ofițerul a sărit în apele înghețate și urcat pe o barcă de salvare alături de alți 29 de bărbați, pentru învăța să mențină ambarcațiunea echilibrată și să nu o lase să se scufunde. 

După tragedie, Charles Lightoller a luptat pentru siguranța vaselor de croazieră. El a insistat asupra importanței creșterii numărului de bărci de salvare, a recomandat realizarea de broșuri pentru instruirea modului de utilizare a acestora, menținerea conexiunii radio de contact cu fiecare navă și difuzarea de semnale de ajutor despre condițiile meteorologice nefavorabile.

Sursa foto: Instagram / Captură YouTube

Citește și: Îngerul de pe ”TITANIC”: adevăratul Jack, un puști de 17 ani care a supraviețuit și a salvat zeci de vieți

Joseph Bruce Ismay

Joseph Bruce Ismay

Joseph Bruce Ismay a fost președintele și șeful companiei White Star Line, cea care s-a ocupat de construcția navei Titanic. Din cauza faptului că a vrut să-și învingă concurența, a construit o navă luxoasă și a ordonat reducerea numărului de bărci de salvare de pe navă de la 48 la 16, pentru ca pasagerii să aibă mai mult spațiu de promenadă.

În film, Joseph Bruce Ismay a luptat să se urce pe una dintre bărcile de salvare, în timp ce femei și copii încă erau la bord. Deși ancheta ulterioară a dovedit că el a ajutat, de fapt, mai mulți pasageri să se salveze, imaginea sa era deja pătată în presă și a trebuit să-și trăiască restul zilelor fiind considerat un laș. Imaginea negativă a lui Joseph Bruce Ismay a fost preluată și în industria cinematografică, iar filmul lui James Cameron nu a făcut excepție. 

Sursa foto: Instagram / Captură YouTube

Thomas Andrews

Thomas Andrews

Thomas Andrews a fost unul dintre inginerii care au construit nava Titanic și a decis să se urce la bordul acesteia pentru a observa personal cât de bine funcționează. După ce Titanicul a lovit aisbergul, Thomas Andrews a fost una dintre puținele persoane care au știut cu certitudine că se va scufunda, așa cum a fost prezentat și în film. I-a convins pe pasageri să urce pe bărcile de salvare, a căutat prin camere pentru a-i determina pe oameni să poarte veste și să iasă pe punte, însă din păcate el nu a supraviețuit. 

Sursa foto: Instagram / Captură YouTube

Surse foto: Instagram, Captură YouTube

Articolul urmator Mit sau realitate - cifra 13 poartă ghinion?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.