swipe

Pe fiica ei o știe o țară întreagă, dar uite ce mamă frumoasă poate avea Andreea Esca!

”Mi-e dor de părinți”

Acesta este mesajul cu care Andreea Esca a participat la campania lansată în timpul pandemiei de coronavirus, ”Ție de cine ți-e dor?”. Prezentatoarea a vorbit în multiple rânduri despre relația strânsă pe care o are cu cei care i-au dat viață, iar fotografiile și postările ei în mediul online confirmă această legătură emoționantă. 

Andreea Esca s-a născut în 1972 și este unicul copil al Luciei și al lui Dumitru Esca. Tatăl ei era destul de sever în copilărie, după cum mărturisește vedeta, în schimb mama sa a reprezentat un adevărat model pentru Andreea, ”persoana care m-a influențat cel mai mult în viață”.

Mama Andreei Esca și-ar fi dorit să fie actriță, dar a ajuns asistentă medicală. Peste ani, Andreea Esca a împlinit într-o oarecare măsură visul mamei sale, devenind unul dintre cei mai cunoscuți oameni de televiziune din România.

 Sursa foto: Facebook

Pe fiica ei o știe o țară întreagă, dar uite ce mamă frumoasă poate avea Andreea Esca!

În copilărie, Andreea Esca visa să devină medic

Andreea nu și-a dorit niciodată să ajungă prezentatoare de televiziune, dar destinul i-a pregătit o mare supriză. Visa să fie medic sau învățătoare.

”Am vrut să mă fac vânzătoare, ceea ce aș mai vrea și astăzi. Învățătoare, doctor, apoi am vrut să dau la teatru. Acolo mi s-au terminat libertățile, pentru că părinții mei n-au fost de acord cu teatru. De acolo am ajuns la ASE, n-am intrat, iar mai apoi am ajuns la jurnalism dintr-o pură întâmplare”, mărturisea Andreea în cadrul emisiunii „Antrenorul Părinților” cu Mirela Retegan.

La fel ca mama sa, Andreea Esca a îmbrățișat, până la urmă, cu totul altă meserie decât credea. A urmat Școala Superioară de Jurnalism, programe de pregătire profesională la CNN, în Sua, la Centrul pentru Jurnalism Independent în Praga, precum și în Grecia. Din 1995 și până astăzi a devenit imaginea emblematică de la PRO Tv, fiind declarată în 2003 cel mai bun om de televiziune.

″Sunt fericita. Am ales aceasta meserie din intamplare, cu totul din intamplare. Cineva, nu stiu de unde sau cum, m-a pus pe acest drum care era facut pentru mine. Sunt foarte multumita″, susține sus și tare Andreea Esca.

Sursa foto: Facebook

Pe fiica ei o știe o țară întreagă, dar uite ce mamă frumoasă poate avea Andreea Esca!

Mama... este cel mai important om din viața mea

Lucia Esca a împlinit 82 de ani, prilej de mare bucurie pentru Andreea Esca. Cu ceva vreme în urmă, vedeta mărturisea că mama sa este cel mai important om din viața sa.

Mama mea știe, dar pot să îi mai spun și acum că este cel mai important om din viața mea! Și nu e o vorbă, așa, spusă aiurea, ci e adevărat că ea este persoana care m-a influențat cel mai mult în viață, m-a susținut cel mai mult și care a avut grijă de mine într-un fel în care le-aș dori tuturor copiilor să aibă grijă mamele lor de ei

Sursa foto: Facebook

Pe fiica ei o știe o țară întreagă, dar uite ce mamă frumoasă poate avea Andreea Esca!

Lucia Esca a copilărit de la 9 ani fără tatăl său

Cu ocazia zilei de naștere a mamei sale, Andreea Esca a împărtășit o amintire dureroasă din viața acesteia, momentul în care tatăl ei- bunicul Andreei - a fost ridicat de comuniști.

”Astazi mama face 79 de ani. Si dupa ce am roit cu toti pe langa ea cu “la multi ani” a inceput sa ne spuna de ce anume isi aminteste mereu de ziua ei... Cum a venit de la scoala, pe 7 iunie, cand implinea 9 ani, si a gasit in casa niste barbati straini, imbracati in costume, care il asteptau pe tatal ei, sa “mearga cu ei”.... Era o atmosfera ciudata, nu intelegea de ce ar pleca tatal ei , care o adora, undeva, chiar de ziua ei, Mamaie( mama ei) ii spunea: “Lucica, ia canta-le domnilor ceva la pian”, fratele ei care avea vreo 3 ani se invartea ca ametitul printre picioarele lor, iar raspunsul la intrebarea “unde se duce tata” a fost “merge sa dea o declaratie”. S-a intors dupa 15 ani, in care nimeni nu a mai stiut nimic despre el”, a scris vedeta în mediul online.

Sursa foto: Facebook

Pe fiica ei o știe o țară întreagă, dar uite ce mamă frumoasă poate avea Andreea Esca!

Andreea a moștenit veselia de la mama sa

”De la mama cred că am moștenit veselia. Și mama și bunica mea sunt două persoane…(bunica, mă rog, era, mama este o persoană extrem de veselă) și oricât de greu ar fi fost și orice lucru rău s-ar fi întâmplat, găseau ceva amuzant în situația respectivă. Și îmi pare foarte bine că am moștenit acest lucru pentru că te ajută în orice situație.”, declara Andreea Esca într-un interviu la PRO TV.

Vedeta își mărturisește fără rețineri admirația și dragostea față de mama sa.

”Deși și-a dorit să fie actrița a devenit asistentă medicală. Dar eu știu că așa trebuia să fie pentru că mii de oameni bolnavi de cancer să fie îngrijiți de un om cald, bun, mereu vesel și de o empatie deosebită. Mama intra în saloane cu zâmbetul pe buze, îi distra cât putea pe pacienții ei atât de amărâți de boală și le făcea cafea. Da, există și asistente medicale că mama! De-a lungul anilor m-am întâlnit cu bolnavi care au cunoscut-o și care vorbeau așa de frumos despre mama că eram și mai mândră, și mai mândră! De fapt, mama mea iubește oamenii. Atât de simplu e! Iar eu o iubesc pe ea până la capătul infinitului”, a transmis Andreea Esca pe Facebook.

Sursa foto: Facebook

Pe fiica ei o știe o țară întreagă, dar uite ce mamă frumoasă poate avea Andreea Esca!

Copilăria Andreei nu a fost una ușoară

În primul rând, tatăl Andreei lipsea de acasă pentru perioade lungi de timp, din cauza serviciului.

”Tata a lucrat aproape toată viața pe «șantierele patriei» pentru că îi plăcea să pună lucruri pe picioare și pentru că se câștiga mult mai bine decât dacă ar fi fost inginer într-o fabrică din Bucureșți. Nu ne-a fost ușor nici nouă, celor rămase acasă singure toată săptămâna și nici lui, care a locuit în apartamente de serviciu și a fost nevoit să se descurce de unul singur. Dar cu toții cred că priveam către avantaje, în acele vremuri dificile”, povestește vedeta.

În al doilea rând, Dumitru Esca era un om aspru și recunoaște chiar el că, uneori, își bătea fiica.

"Tata este foarte serios. Când eram mică, era obsedat să am note bune, rezultate bune la înot. Era foarte sever şi uneori mă pedepsea. Nu aveam trai cu el dacă nu mergeam foarte bine".

”De fapt, tata era ca teza! Trebuia să mă pregătesc când venea, mi-era teamă ca nu cumva să greșesc ceva, și nu prea mai puteam să ies la petreceri”, își amintește Andreea.

Sursa foto: Pinterest

Pe fiica ei o știe o țară întreagă, dar uite ce mamă frumoasă poate avea Andreea Esca!

Mama Andreei intervenea adesea când tatăl o pedepsea

Dumitru Esca  a dezvăluit că o pedepsea cu asprime pe Andreea, dacă greșea. "Nu mai ţin minte, dar când eram foarte supărat, îi mai dădeam şi nişte curele", a spus el.

Lucia Esca intervenea și încerca să-și apere fata, tatăl vedetei nu și-a schimbat concepțiile în ceea ce privește educația.

"Când el a ţipat la ea odată, că nu era cuminte, l-am întrebat de ce trebuie să o facă să-i fie frică de un bărbat... Iar el a trebuit să-mi explice mie că el nu e orice bărbat, ci că e tatăl ei. Atunci am înţeles şi eu", a mărturisit Lucia Esca.

Tatăl Andreei Esca are peste 80 de ani, dar se ține foarte bine, iar vedeta este mândră de el, cu toate că relația privilegiată rămâne cea cu mama.

Sursa foto: Facebook

Pe fiica ei o știe o țară întreagă, dar uite ce mamă frumoasă poate avea Andreea Esca!

Andreea Esca își susține copiii în tot ceea ce își doresc să facă

Vedeta este o mamă dedicată și înțelegătoare, urmând exemplul propriei mame pe care o adoră. Andreea Esca are doi copii cu omul de afaceri Alexandre Eram: Alexia, de 20 de ani și Aris, de 17. Prezentatoarea își susține copiii în toate inițiativele lor.

”O susțin pe Alexia în orice își dorește să facă, pentru că eu susțin pe oricine atunci când își dorește să facă ceva! Nu îmi plac oamenii care nu își doresc nimic și care stau așa și așteaptă ca cineva să facă ceva pentru ei, dar pe aceia care își doresc orice, indiferent de cât de nebunesc ar fi un vis, cred că trebuie să îi susținem”, a mărturisit Esca în cadrul interviului de la PRO TV. 

Sursa foto: Facebook

‹ Vezi si