Până și cele mai bune produse de îngrijire a părului pot da rateuri, dacă nu sunt aplicate așa cum trebuie. Șamponul trebuie folosit doar la rădăcină, urmând ca firele de păr să fie curățate de produsul clătit. De partea cealaltă, balsamul se aplică de la jumătatea firului spre vârfuri, regiunile care au cea mai mare nevoie de hidratare.
Gadgeturile ce stilizează părul pe bază de căldură sunt un coșmar pentru fir. Până și foehnul intră în această categorie, deși caracterul său nociv e mai scăzut datorită faptului că nu intră în contact direct cu cuticula, precum ondulatorul sau placa. Dacă nu suporți aspectul părului tot și tot vrei să folosești un instrument de styling, investește în bigudiuri calde (sunt cel mai puțin degradante) și utilizează neapărat un produs de protecție înainte.
Știm ce ai auzit, că prin curățarea repetată vei degrada cuticula, dar nu e neapărat adevărat. Deși nu e recomandat să cureți părul zilnic, mai ales dacă folosești un șampon puternic, nici reversul medaliei nu va face bine firului. În momentul în care speli frecvent părul, te bucuri de cosițe proaspete și curate, dar și de o hidratare superioară. Experții sunt de părere că ar trebui să te speli pe cap în fiecare zi dacă locuiești într-un mediu poluat sau dacă mergi la sală și de două ori pe săptămână dacă stai într-un oraș curat (există așa ceva?). În cazul în care părul tău e normal sau mixt, cu rădăcini grase și vârfuri despicate, fă o medie și spală-l o dată la 2 zile.
Spune sincer, ți-ai lăsa fața fără cremă în climatul de azi? Suntem sigure că nu, așa că de ce procedezi altfel cu părul? Regula este aceea de a aplica balsam sau mască de fiecare dată când te speli, dar experții insistă că azi nu te poți opri aici. Din cauza pericolelor la care este supus, părul are nevoie și de un produs de protecție, chiar dacă nu folosești styling. Un ulei, de exemplu, reduce electrizarea, sigilează hidratarea în cuticulă și lasă părul moale și strălucitor.
Podoaba capilară are nevoie de zinc, fier și acizi grași Omega 3, dar și de proteine pentru a arăta de milioane. Consumă săptămânal pește, carne roșie și de pui, dar și legume și fructe proaspete. Vei fi o zeiță cu păr fabulos ce atrage deopotrivă dragoste și invidie!
Părul are de suferit la fel de mult ca pielea de pe urma radiațiilor nocive, doar că se încăpățânează să nu o arate până ce nu e prea târziu. Pentru păr frumos și sănătos, poartă mereu o șapcă sau o pălărie când ești afară și nu uita de produsul cu SPF atunci când mergi la plajă sau la piscină. Pulverizează de fiecare dată când intri în apă! Pentru protecția zilnică, stiliștii recomandă un balsam leave-in folosit o dată la două zile pe părul acoperit de pălărie.
Cum ai ieșit din duș, treci peria prin păr aproape cu furie, ca pentru a-l disciplina odată? Să nu te miri dacă firele vor alege să te părăsească. În schimb, absoarbe mai întâi apa din păr cu un prosop sau cu un tricou vechi, apoi lasă șuvițele să se usuce în proporție de 70-80% înainte de a încerca să le descurci. Folosește un pieptene cu dinții rari și începe întotdeauna de la vârfuri, avansând încet către rădăcină.
Dăunătoare și pentru păr, și pentru piele, apa fierbinte usucă și poate cauza deteriorarea vârfurilor, afectând și volumul. Apa caldă e soluția: ajută la eliminarea și topirea impurităților, dar în același timp nu agresează părul. Finisează întotdeauna cu un jet de apă rece, care să intensifice strălucirea.
Poate părea un lux inutil, dar nu e deloc așa. Mătasea nu cauzează fricțiunea părului, așa cum o face bumbacul, dovedindu-se ideală mai ales atunci când te confrunți deja cu fenomenul frizz-ului. Nu ar fi minunat să te trezești cu părul într-o formă excelentă de cum ai coborât din pat?
Chiar dacă vrei să îți lași părul să crească, nu e recomandat să uiți să îl mai tunzi. De fapt, experții insistă că o dată la 6-8 săptămâni ar trebui să treci pe la stilistul tău pentru a scăpa de vârfurile deteriorate. Dacă le oferi ocazia să devină casante, firul de păr nu mai poate fi salvat și, astfel, ajungi să te confrunți cu fenomenul căderii în masă.