10 obiceiuri pe care le au femeile cu păr frumos și sănătos

Redactor Andreea Baluteanu

Părul frumos, rezistent și strălucitor reprezintă, fără urmă de îndoială, o veritabilă armă de seducție. Cine poate rezista unei zeițe cu plete dese și bogate? Explicația fascinației pe care o resimt bărbații față de o coamă de Rapunzel este oferită de știință: părul puternic e un semn al fertilității, al faptului că posesoarea sa este sănătoasă și capabilă să susțină o viață în interiorul său.

Însă, dincolo de aceste semnificații ce țin de evoluție, nu putem contesta că un păr superb e atrăgător și în ochii noștri, ai femeilor. Câte dintre noi nu am invidiat-o pe Gigi Hadid pentru părul blond, lung și mătăsos? Știai însă că firele de păr sunt ultimele care primesc substanțe nutritive? De aceea, e musai să ai grijă de tine pentru a avea cosițe care atrag toate privirile.

Fiind lăsată la urmă de organismul care consideră că părul nu are niciun rol în supraviețuire, podoaba ta capilară trebuie protejată cu și mai multă dragoste. De aceea ne-am inspirat azi de la femeile care excelează din acest punct de vedere! Află din galerie ce ne-au învățat și pune-te pe treabă, pentru ca în această vară să impresionezi cu frumusețea ta!

Nu folosesc mult produs și știu unde să îl aplice

Nu folosesc mult produs și știu unde să îl aplice

Până și cele mai bune produse de îngrijire a părului pot da rateuri, dacă nu sunt aplicate așa cum trebuie. Șamponul trebuie folosit doar la rădăcină, urmând ca firele de păr să fie curățate de produsul clătit. De partea cealaltă, balsamul se aplică de la jumătatea firului spre vârfuri, regiunile care au cea mai mare nevoie de hidratare.

Nu folosesc placa, peria sau ondulatorul

Nu folosesc placa, peria sau ondulatorul

Gadgeturile ce stilizează părul pe bază de căldură sunt un coșmar pentru fir. Până și foehnul intră în această categorie, deși caracterul său nociv e mai scăzut datorită faptului că nu intră în contact direct cu cuticula, precum ondulatorul sau placa. Dacă nu suporți aspectul părului tot și tot vrei să folosești un instrument de styling, investește în bigudiuri calde (sunt cel mai puțin degradante) și utilizează neapărat un produs de protecție înainte.

Își spală frecvent părul

Își spală frecvent părul

Știm ce ai auzit, că prin curățarea repetată vei degrada cuticula, dar nu e neapărat adevărat. Deși nu e recomandat să cureți părul zilnic, mai ales dacă folosești un șampon puternic, nici reversul medaliei nu va face bine firului. În momentul în care speli frecvent părul, te bucuri de cosițe proaspete și curate, dar și de o hidratare superioară. Experții sunt de părere că ar trebui să te speli pe cap în fiecare zi dacă locuiești într-un mediu poluat sau dacă mergi la sală și de două ori pe săptămână dacă stai într-un oraș curat (există așa ceva?). În cazul în care părul tău e normal sau mixt, cu rădăcini grase și vârfuri despicate, fă o medie și spală-l o dată la 2 zile.

Își hidratează temeinic părul

Își hidratează temeinic părul

Spune sincer, ți-ai lăsa fața fără cremă în climatul de azi? Suntem sigure că nu, așa că de ce procedezi altfel cu părul? Regula este aceea de a aplica balsam sau mască de fiecare dată când te speli, dar experții insistă că azi nu te poți opri aici. Din cauza pericolelor la care este supus, părul are nevoie și de un produs de protecție, chiar dacă nu folosești styling. Un ulei, de exemplu, reduce electrizarea, sigilează hidratarea în cuticulă și lasă părul moale și strălucitor.

Surse foto: iStock, Pexels

Articolul urmator 6 secrete pentru un păr sănătos de care puțini au habar

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.