Se spune că rolul lui Iisus i-a adus lui Robert Powell nu numai un uluitor succes, dar și... tulburări de personalitate. Actorul născut în 1944 în Salford, Manchester, Marea Britanie, a devenit un fervent credincios după interpretarea acestei partituri ce i-a schimbat viața și unele voci susțin inclusiv că ar fi început să sufere de episoade de tulburare de personalitate și chiar de nebunie. Nici nu e de mirare, dat fiind faptul că oameni din lumea întreagă îl venerează, fiind cunoscut episodul în care actorului îi era adus la cunoștință că credincioșii țineau în altar, în loc de o imagine cu Iisus, o poză a sa.
„Din 1977 tot repet lumii că nu sunt Iisus Hristos”, spunea protagonistul din „Iisus din Nazaret”. Ulterior, recunoștea că filmarea i-a întărit credința, fiind imposibil, sublinia el, să Îl joci pe Iisus și să nu ajungi să crezi în El.
După partitura care i-a adus recunoașterea publică, cariera sa a intrat în declin. A mai avut roluri în cinematografie, dar puțin cunoscute, precum David Briggs în sitcomul The Detectives („Detectivii) (1993–1997) și Mark Williams în drama medicală Holby City (2005–2011).
Azi este bine, fiind căsătorit cu aceeași femeie, Barbara Lord, din 1975. Cei doi au împreună doi copii, un băiat și o fată, și doi câini pe care autorul îi vede tot ca pe copiii săi. Azi, Robert Powell, în vârstă de 80 de ani, mărturisește că îi place berea nefiltrată și că nu se poate descurca fără telefon, fiind dependent de Google Maps. Cu alte cuvinte, a trecut peste rolul lui Iisus.
Frumoasa actriță născută în Buenos Aires, Argentina, și devenită celebră odată cu rolul Julietei din producția „Romeo și Julieta” (1968), avea doar 16 ani când a jucat-o pe eroina lui Shakespeare și doar 26 când a întruchipat-o pe Fecioara Maria, chipul ei fiind alterat ulterior în post-producție pentru a arăta mai bătrân.
Nici pe Hussey nu au ocolit-o necazurile în viață. Actrița s-a stins pe 27 decembrie 2024, la vârsta de 73 de ani, în casa sa din California, pierzând lupta îndelungată cu cancerul mamar, pe care o ducea din 2008.
Anterior, actrița și colegul său de platou din „Romeo și Julieta”, Leonard Whiting, dădeau în judecată studiourile Paramount Pictures, afirmând că Franco Zeffirelli, care i-a fost regizor lui Hussey și în „Romeo și Julieta”, și în „Iisus din Nazaret”, i-ar fi presat să joace scene nud în ciuda asigurărilor inițiale că nu va fi cazul. Până la urmă, cei doi au pierdut procesul, instanța de judecată considerând că scena nu a fost „suficient de sexual sugestivă”.
Pe plan personal, Olivia Hussey a fost căsătorită de trei ori și a avut trei copii. Spre deosebire de Robert Powell, actrița a continuat să își adjudece partituri celebre, apărând, printre altele, în Ivanhoe (1982) și IT (1990), urmând ca în ultima parte a carierei să se dedice dublării vocilor personajelor de jocuri video din francize celebre, așa cum sunt Star Wars sau Superman.
Olivia Hussey, cunoscută pentru rolul Fecioarei Maria din „Iisus din Nazaret" a murit la 73 de ani
Considerat cel mai mare actor al generației sale și cel mai talentat interpret al secolului XX, Laurence Olivier s-a născut în 1907, în Dorking, Surrey, Anglia, și a încetat din viață în 1989, lângă Londra. Nici el nu a fost scutit de tragedii și suferințe, precum colegii săi actori din „Iisus din Nazaret”.
Provenea dintr-o familie de preoți, dar nu a urmat drumul tatălui său, fiind atras de rolurile din piese de teatru shakespeariene, ceea ce i-a adus divergențe cu cel care i-a dat viață. A fost preferatul mamei, dar femeia a murit de cancer pe când Laurence Olivier avea numai 12 ani.
Primele sale partituri de succes au fost în Hamlet (1937) și „La răscruce de vânturi” (1939). A urmat mobilizarea pe front, în Al Doilea Război Mondial, după care Olivier s-a întors pe scenă, continuând să joace în reproducții după Shakespeare. De-a lungul carierei, a avut nu mai puțin de 13 nominalizări la Oscar, atât ca actor, cât și ca regizor, fiind omagiat de două ori, prima dată în 1949, pentru rolul principal din Hamlet, și a doua oară primind un Oscar onorific pentru întreaga carieră, în 1979.
Pe plan personal, a fost căsătorit de trei ori, cu Jill Esmond, Vivien Leigh și Joan Plowright. În 1947, a fost făcut cavaler, iar în 1970 a devenit primul actor ce a primit un titlu nobiliar (baron) și prin urmare a fost prezent în Camera Lorzilor.
În ciuda acestor distincții, a rămas un om modest, care, în mod legendar, le cerea celor ce i se adresau cu titulatura onorifică Sir să „îi spună Larry”.
De-a lungul vieții a suferit de o spaimă teribilă de a urca pe scenă. Mariajul cu Vivien Leigh s-a încheiat dramatic, ca urmare a luptei actriței cu bolile mentale, despre actor susținându-se de-a lungul vieții că a fost implicat și în relații homosexuale. Olivier a negat acest lucru, deși a admis în autobiografia sa că a fost „tentat”.
A încetat din viață pe 11 iulie, la casa sa din West Sussex, în urma unei îndelungi bătălii cu cancerul.
Ce distribuție a avut „Iisus din Nazaret”, nu? Dacă ești fan al filmelor vechi, știi deja că Anne Bancroft a fost una dintre cele mai talentate actrițe, un star care a primit atât premiul Oscar, cât și echivalentul său din lumea teatrului, premiul Tony, pentru, atenție, același rol, cel al lui Annie Sullivan, din Miracol în Alabama (The Miracle Worker). Cu toate acestea, cea mai cunoscută partitură a celebrei actrițe este aceea a seducătoarei Doamna Robinson, personaj legendar din Absolventul (The Graduate).
De-a lungul prolificei sale cariere, a avut nu mai puțin de cinci nominalizări la Oscar.
Pe plan personal, a fost căsătorită cu celebrul regizor și actor american Mel Brooks, care i-a supraviețuit și căruia i-a dăruit un fiu, pe Maximillian Brooks.
Și interpreta Mariei Magdalena din „Iisus din Nazaret” a fost crescută în credința catolică, fiind urmașa unor imigranți italieni care s-au stabilit la New York.
Precum mulți dintre colegii săi de pe platourile de filmare ale filmului creștin, și Anne Bancroft a murit de cancer, pe 6 iunie 2005. Actrița a încetat din viață la New York, acolo unde s-a și născut, boala teribilă care a răpit-o fiind o surpriză pentru fani. Rezervată din fire, Bancroft nu dăduse publicității diagnosticul de care suferea și a preferat să își ducă crucea în tăcere.
Una dintre cele mai frumoase actrițe din istoria filmului, Claudia Cardinale completa distribuția filmului „Iisus din Nazaret” și este una dintre supraviețuitoarele sale, alături de Robert Powell.
A crescut într-o familie siciliană extrem de strictă, părinții săi pedepsindu-și adesea copiii pentru cele mai mici ofense. Se spune că colegii îi porecliseră pe copiii Cardinale „fasciștii”, ca urmare a creșterii lor extrem de conservatoare, iar micuța Claudia încerca să se scuture de povara acestui nume intrând în diverse conflicte care îi aduceau în schimb probleme cu profesorii.
Frumusețea sa nu trece neremarcată, în ciuda vestimentației sobre, și superba actriță debutează în documentarul „Golden Rings”, despre marinarii din Tunisia. Deși apărea doar într-un cadru, privirea sa neagră și misterioasă atrăgea atenția, iar curând fata devenea The IT girl a perioadei.
Abia atunci încep și tragediile, italianca fiind violată și rămânând însărcinată la vârsta de numai 20 de ani. Pentru ca sarcina să nu îi prejudicieze cariera, producătorul ei de atunci, Franco Cristaldi, i-a recomandat să își crească fiul ca pe un frate mai mic. Nu numai că actrița i-a urmat sfatul, dar l-a și luat de soț pe Cristaldi, mariajul durând până în 1975, când Claudia Cardinale se îndrăgostea de Pasquale Squitieri, cel care a fost iubirea vieții sale și căruia i-a dăruit o fiică, pe Claudia.
A jucat în mai mult de 130 de filme și a câștigat 43 de premii pentru activitatea artistică, printre care un Urs de Aur onorific la Festivalul de Film de la Berlin, din 2002. Din filmografia sa fac parte titluri precum A fost odată în vest (1968), Ghepardul (1963), Pantera roz (1963) și Petrolistele (1971).
Azi e recunoscută atât pentru frumusețea sa, dar și pentru lupta asiduă pentru drepturile femeii și ale minorităților sexuale. E ambasador UNESCO din 1999 și a creat Fundația Claudia Cardinale în 2022, cu susținerea fiicei sale.
S-a retras din viața publică de ceva vreme. Nu a filmat niciodată scene nud și se mândrește cu faptul că nu a apelat la operații estetice. Pe 15 aprilie 2025, va împlini venerabila vârstă de 87 de ani.
Este de o frumusețe specială, fără operații estetice. Cum arată azi Claudia Cardinale
Faimos mai ales pentru partiturile sale din Star Wars și Regele Leu, nici James Earl Jones nu se mai află printre noi, actorul încetând din viață în 2024. Deși nu a fost comunicată cauza oficială a morții, actorul suferea de ceva vreme de diabet. De-a lungul vieții, s-a confruntat și cu o cruntă bâlbâială, lucru ironic dacă stai să te gândești că s-a făcut remarcat mai ales datorită vocii sale profunde și grave. Mai mult, a fost cel care i-a dat voce iconicului Darth Vader.
De-a lungul vieții, a câștigat premii Tony, Emmy și Grammy, fiind de fapt primul artist care a câștigat în același am două premii Emmy, în 1991. A avut două mariaje, cu Julienne Marie și Cecilia Hart, cu care a rămas căsătorit până la moartea sa, în 2016, și îi supraviețuiește un fiu, Flynn Earl Jones.
E unul dintre cei mai iubiți actori americani, iar în 1993 și-a publicat memoriile, Voices and Silences.
Unul dintre cei mai cunoscuți actori britanici, Ian McShane a bifat prezențe atât la TV, cât și pe marele ecran, fiind prezent în hituri precum John Wick, Urzeala tronurilor, Zei americani, Deadwood, Pirații din Caraibe sau drama britanică Lovejoy.
S-a născut în 1942, iar tatăl său a jucat pentru celebra echipă de fotbal engleză Manchester United. În 1980 și-a format propria casă de producție, și a realizat, printre altele, inclusiv Lovejoy. E un actor extrem de prolific, specializat în roluri negative, ultima sa partitură fiind Kung Fu Panda 4, din 2024.
Locuiește alături de cea de-a treia sa soție, Gwen Humble, în California, dar nu stă departe nici de Londra. Are doi copii din al doilea său mariaj și, dacă ne uităm la aceste date, pare unul dintre cei mai norocoși actori din „Iisus din Nazaret”.