swipe

6 secrete pentru un păr sănătos de care puțini au habar

1. Sucul de ceapă

Ceapa este un aliment extrem de versatil în bucătărie, fiindcă poate fi integrat cu ușurință în mai multe preparate. În plus, este folosit și în tratamente naturiste pentru răceală sau pentru alte afecțiuni. Întrebuințările și beneficiile sale sunt multiple, așa că unii oameni s-au gândit să profite și în alt mod de sucul obținut prin stoarcerea legumei.

Nu există date suficiente care să dovedească efectele în proporție de 100%, dar în „Jurnalul de Dermatologie” scrie că aplicarea sucului de ceapă pe scalp poate ajuta la creșterea părului. Totuși, un studiu arată că persoanele cu alopecie areata care aplică zeama de ceapă de două ori pe zi pe scalp observă creșterea părului după două săptămâni.

Citește și: Ceapa - informatii nutritionale si proprietati terapeutice

6 secrete pentru un păr sănătos de care puțini au habar

2. Masajul scalpului

Tocmai ai aflat un secret prețios, fiindcă odată ce vei descoperi beneficiile acestui tip de masaj, nu vei dori să mai renunți la el. Mișcările circulare făcute cu buricele degetelor stimulează creșterea firelor, pentru că întinde celulele foliculilor de păr și le provoacă să producă mai multe fire groase și puternice. Șamponul și balsamul anticădere au devenit istorie în cazul persoanelor care au testat deja această metodă. Potrivit unui studiu din 2019, aproape 69% dintre participanți au raportat că s-au tratat de alopecie cu ajutorul acestei practici simple și gratuite.

6 secrete pentru un păr sănătos de care puțini au habar

3. Uleiul de rozmarin

Poate știi deja că uleiul de cocos este un stimulent bun pentru celulele responsabile de creșterea părului, dar azi vei descoperi beneficiile unui alt ulei. Cel obținut din rozmarin este un bun tonic pentru scalp, fiindcă fortifică rădăcina firelor de păr, oferind, în același timp, mai mult volum. Un studiu din 2015 a constatat că uleiul esențial de rozmarin a fost la fel de eficient ca minoxidilul (un medicament folosit pentru vindecarea problemelor legate de căderea părului). De ce să dai banii pe tratamente și să te expui la posibile reacții adverse? Un ulei natural este întotdeauna o variantă mai bună, fiindcă nu are contraindicații, mai ales dacă îl achiziționezi pentru uz extern.

6 secrete pentru un păr sănătos de care puțini au habar

4. Renunțarea la șampon

Multe persoane chiar nu percep viața fără șampon sau fără alte produse de curățare pe care le folosesc în prezent. Totuși, dacă ne gândim la substanțele pe care le conțin, multe dintre ele sunt destul de nocive pentru podoaba capilară, așa că mai bine ar fi să ne lipsim de ele. Unele sampoane din comerț îndepărtează chiar și secrețiile naturale sănătoase care sunt necesare scalpului, făcându-l să devină extrem de uscat. Așa apar problemele celor care se confruntă cu un păr cu tendință de îngrășare. Ai la dispoziție mai multe variante înlocuitoare: te speli doar cu apă călduță/ folosești gălbenuș de ou/ bicarbonat de sodiu/ făină de secară.

Descoperă și: Cele mai importante tratamente cu bicarbonat de sodiu pe care trebuie sa le stii.

6 secrete pentru un păr sănătos de care puțini au habar

5. Un filtru de apă

Degeaba aplici toate uleiurile și tratamentele din lume dacă apa folosită la clătire este dură, plină de calcar, calciu, mercur, magneziu și nichel. Poți investi inteligent într-un filtru care poate elimina particulele nesănătoase din apa de la robinet. Astfel, vei evita iritarea scalpului, uscarea firelor, căderea și chiar ruperea lor. Trebuie să te asiguri că identifici toate posibilele probleme care îți pun în pericol sănătatea părului. Dacă aceasta este una dintre ele, ar fi cazul să o rezolvi cât mai repede. În caz contrar, restul trucurilor nu vor avea niciun efect.

6 secrete pentru un păr sănătos de care puțini au habar

6. Descurcarea părului cu mare grijă

Fie că ești femeie sau bărbat, dacă ai părul lung, știi cât de greu este să îl descurci în momentele în care este fragil și uscat. Situația se înrăutățește dacă îl agresezi și dacă tragi de sus în jos, în încercarea de a desface nodurile. Înainte de a încerca orice metodă de coafare, trebuie să usuci firele cu grijă, apoi să treci cu peria prin ele de jos în sus, astfel încât să eviți ruperea. Secționează-l în șuvițe mici și încearcă să îl descurci doar așa, în niciun caz pe tot în același timp. Pieptele din lemn cu dinți largi este cel mai bun pentru un păr fragil. Dacă vei avea grijă să nu îi faci rău prin exercitarea unei presiuni inutile, va deveni destul de repede mai puternic și mai sănătos.

Vezi: Părerea experților: este sănătos sau nu să îți lași părul să se usuce de la sine?

‹ Vezi si