Adevarata Stare de Bine
Nu Skin

Ulei de cocos pentru par: utilizare si beneficii

Luni, 25.05.2015
de Cristina Tarziu

Uleiul de cocos, bogat in carbohidrati, vitamine, minerale, antioxidanti si acizi grasi sanatosi, este folosit de secole pentru beneficiile sale atat pentru uz intern, cat si pentru uz extern. In ceea ce priveste ingrjirea parului, uleiul de cocos este un ingredient de-a dreptul miraculos. Fie ca ai parul uscat sau gras, te confrunti cu probleme precum caderea parului sau matreata, uleiul de cocos este nelipsit din tratamentele naturiste.

Citeste mai multe despre acest ingredient care poate inlocui cu succes cosmeticele scumpe pentru tratarea podoabei capilare!

Ulei de cocos pentru par: de ce functioneaza

In tratarea problemelor scalpului sau ale firelor de par, uleiul de cocos are o actiune complexa:

- acizii grasi din uleiul de cocos se lipesc de proteinele din firele de par, protejandu-le, astfel, de la radacina pana la varfuri;
- folosit pe scalp, uleiul de cocos stimuleaza circulatia sangelui si sustine transportul de oxigen si nutrienti catre radacina firelor de par;
- antioxidantii, vitaminele - E, K -, mineralele - fier - si nutrientii din uleiul de cocos hranesc scalpul si stimuleaza cresterea firului de par;
- uleiul de cocos are proprietati antibacteriene si antifungice si trateaza eficient diverse afectiuni ale scalpului care afecteaza cresterea armonioasa a parului;
- uleiul de cocos patrunde in firul de par, il protejeaza si il hidrateaza.

  

Ulei de cocos pentru par - de stiut!

Primul si cel mai important lucru in momentul in care te decizi sa incepi un tratament cu ulei de cocos este sa gasesti un produs de calitate, dintr-o sursa sigura. Opteaza, asadar, pentru un ulei de cocos extravirgin, obtinut prin presare la rece, pentru a beneficia de toate proprietatile mentionate mai sus.

E important, de asemenea, sa tii cont de faptul ca uleiul de cocos este... un ulei. Folosirea lui necorespunzatoare sau in exces poate duce la incarcarea firelor de par si la un aspect neingrijit.

Ca orice tratament naturist, uleiul de cocos actioneaza in timp si e nevoie de rabdare si perseverenta pentru a ajunge la cele mai bune rezultate. In ceea ce priveste aspectul parului, cel mai probabil vei observa o imbunatarire inca de la prima utilizare. Cand vine vorba de afectiuni ale scalpului, insa, sau de un par foarte deteriorat, e nevoie de ceva mai mult timp.

Ulei de cocos pentru varfuri despicate

Folosirea in exces a uscatorului sau a placii de par sau pur si simplu ignorarea recomandarii de a scurta varfurile parului periodic pot duce la deteriorarea acestora. Uleiul de cocos contine proteine similare celor din firul de par care le pot inlocui pe cele pierdute si pot reda aspectul sanatos si stralucitor. In plus, uleiul de cocos are capacitatea de a retine apa, pastrand, astfel, parul hidratat si prevenind deteriorarea.

Mod de aplicare: Incalzeste foarte putin uleiul de cocos, apoi aplica-l pe varfuri sau pe toata lungimea parului, daca e cazul. Lasa-l sa actioneze pentru cel putin o ora (sau chiar peste noapte) si apoi spala-te cu samponul pe care il folosesti in mod obisnuit. Poti aplica acest tratament o data pe saptamana sau chiar de doua ori, daca parul este foarte deteriorat.

Ulei de cocos pentru matreata

Datorita ingredientelor din compozitia sa cu proprietati antifungice, uleiul de cocos este un bun remediu pentru matreata.

Mod de aplicare: Incalzeste foarte putin uleiul de cocos, apoi aplica-l pe tot scalpul si maseaza usor. Lasa-l sa actioneze pentru cel putin o ora, apoi spala-te cu sampon. Repeta saptamanal (sau inainte de fiecare spalare) pana ce problema a fost solutionata.

Ulei de cocos pentru cresterea parului

Uleiul de cocos stimuleaza circulatia la nivelul scalpului si determina, astfel, absorbtia rapida a nutrientilor, vitaminelor si mineralelor din compozitia sa, iar acestea sustin cresterea parului.

Mod de aplicare: Incalzeste usor uleiul de cocos (pentru a permite patrunderea rapida in piele), apoi aplica-l pe scalp si lasa-l sa actioneze peste noapte. Dimineata spala-te cu samponul tau obisnuit sau cu unul pentru stimularea cresterii.

Alte beneficii ale uleiului de cocos

Uleiul de cocos hraneste radacina parului, mentine scalpul sanatos si previne si trateaza caderea parului. Aplica-l pe scalp, lasa-l sa actioneze pentru cel putin o ora, apoi spala-te.

Poti folosi uleiul de cocos si ca balsam de par, ca produs de styling, pentru a da un miros placut parului si mai multa stralucire sau pur si simplu ca parte din rutina ta zilnica de ingrijire.

Introdu uleiul de cocos in trusa ta de cosmetice pentru ingrijirea podoabei capilare si bucura-te de un par mai frumos, mai stralucitor, mai hidratat si de un scalp mai sanatos!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.0 (67)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    Ai nevoie de un SFAT?

    Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

    întreabă

    LIKE si intra in universul divelor!