swipe

Trucuri de frumusețe din anii 2000 care sunt, de fapt, periculoase

Aplicarea pastei de dinți pe coșuri

Adolescenții din anii 2000 știu că aplicarea pastei de dinți pe coșuri era cel mai folosit "tratament" împotriva acneei al acelor vremuri. Totuși, acest truc de frumusețe făcea mai mult rău decât bine.

Nayamka Roberts-Smith, estetician și expert în îngrijirea pielii, susține faptul că substanțele chimice din pasta de dinți pot fi cu adevărat dure și dăunătoare pentru coșuri chiar dacă provoacă uscarea acestora.

Atunci când tenul tău devine uscat, glandele sebacee de pe față sunt stimulate. Și ghici ce se întâmplă apoi? Da, exact, apar noi coșuri!

"Cu toții am crezut că ne tratăm coșurile, dar de fapt nu făceam decât să le irităm mai mult cu ingredientele pastei de dinți cu mentol și mentă", a spus ea.

Trucuri de frumusețe din anii 2000 care sunt, de fapt, periculoase

Șampoane și geluri de duș cu miros prea fructat

Cui nu-i place să miroasă absolut demențial atunci când iasă din duș? Ei bine, șampoanele și loțiunile care folosesc parfumuri sintetice nu sunt deloc bune pentru scalp și pentru piele.

"Un lucru pe care trebuie adesea să îl spun pacienților mei este că un produs cu un miros minunat, nu este neapărat un produs grozav pentru pielea ta", a spus un alt dermatolog, Nichols.

Potrivit acestuia, parfumurile din produse pot provoca iritații, mâncărimi și roșeață, iar acestea sunt doar câteva dintre efectele secundare ale utilizării lor.

"Am constatat că acestea sunt de multe ori vinovate pentru dermatita de contact alergică sau iritantă, precum și a altor afecțiuni comune ale pielii", a mai adăugat.

Trucuri de frumusețe din anii 2000 care sunt, de fapt, periculoase

Soluțiile astringente și alte tratamente topice dure

Câte produse minune nu ne-au promis până acum că vor vindeca acneea sau că vor trata erupțiile persistente? Din păcate, niciunul din ele nu și-a făcut treaba, iar asta doar pentru că "consumatorii anilor 2000 erau mai puțin pricepuți în ceea ce privește îngrijirea pielii", după cum spune Nichols.

În trecut, persoanele care sufereau de acneea se grăbeau să își cumpere produse văzute în reclame, chiar dacă nu erau potrivite pentru orice tip de ten. În schimb, în prezent, atunci când se confruntă cu o problemă de piele, oamenii consultă un dermatolog înainte de toate.

"De multe ori, aceste produse pentru acnee erau prea iritante și exacerbau erupțiile în loc să le remedieze. Mulți oameni cred că uscarea unui erupții este cea mai bună soluție. Dar, în realitate, hidratarea este cheia pentru a promova întinerirea celulară, calmând astfel o erupție de acnee.", a mai spus Nichols.

Trucuri de frumusețe din anii 2000 care sunt, de fapt, periculoase

Acrilicele și unghiile false

Sunt frumoase, elegante și, bineînțeles, ne ajută să ne exprimăm personalitatea! Chiar și așa, unghiile false și cele acrilice nu ar trebui să devină un obicei de înfrumusețare. Utilizarea regulată a acestora îi neliniștește pe dermatologi.

"Este important să îți poți vedea unghiile reale. Decolorările pot fi un indiciu al altor probleme de sănătate pe care le ai. Atunci când oamenii poartă în mod regulat acrilice sau unghii false, umezeala poate fi reținută dedesubt, ceea ce face ca aceste tipuri de unghii să fie mai predispuse la infecții fungice.", a spus Klein.

Trucuri de frumusețe din anii 2000 care sunt, de fapt, periculoase

Decolorarea părului (sau a petelor) cu lămâie

Cu siguranță că ai auzit și tu acest truc de frumusețe! Oamenii încă folosesc lămâia ca agent de decolorare pentru păr și depigmentare pentru piele, chiar dacă efectul acesteia nu este tocmai cel dorit.

"Lămâia este extrem de acidă și poate provoca sau contribui la arsuri pe piele - mai exact o afecțiune numită fotodermatită, care apare atunci când sucul de lămâie intră în contact cu soarele", a spus esteticiana foarte populară pe YouTube, Cassandra Bankson.

"În timp, poate, de fapt, să înrăutățească pigmentarea și decolorarea pielii", a mai adăugat ea.

Atunci când este folosită pe păr, zeama de lămâie se poate scurge pe scalp și pe față și poate contribui și la apariția unor arsuri solare. În plus de asta, privează părul de uleiurile sale naturale. Bankson a recomandat folosirea apei de orez pentru păr, în schimb.

"Este mult mai blândă și protejează strălucirea", spune ea.

Iar pentru piele, AHA-uri blânde (acizii alfa-hidroxi) sunt extrem de eficienți. Cel glicolic, de exemplu, este ideal pentru exfoliere, iar vitamina C (acid ascorbic) pentru strălucire. Nu uita, totuși, să folosești protecție solară!

Trucuri de frumusețe din anii 2000 care sunt, de fapt, periculoase

Sclipici pentru corp și față

Îți place să strălucești, sigur că da, însă sclipiciul de corp are doar efecte negative asupra pielii tale!

"Sclipiciul pentru piele este la fel de departe de a fi ceva natural în îngrijirea pielii, ceea ce înseamnă că produsul conține probabil o mulțime de ingrediente de umplutură, care sunt iritanți cunoscuți ai pielii. Cele mai multe sunt fabricate cu mici bucăți de plastic acoperite cu aluminiu care pot fi abrazive pentru piele, mai ales atunci când încerci să le îndepărtezi prin frecare.", a spus Klein.

Lui Klein îi displace, în mod special, utilizarea sclipiciului pe față și în jurul zonei delicate a ochilor.

"Dincolo de asta, petele sclipitoare sunt considerate microplastice, care pot trece cu ușurință prin sistemele de filtrare a apei și sfârșesc prin a polua oceanele", a mai zis ea.

Trucuri de frumusețe din anii 2000 care sunt, de fapt, periculoase

Solarul

Pentru un bronz minunat chiar și în sezonul rece, apelăm, cu încredere, la faimosul solar. Din păcate, acesta produce raze UV mult mai puternice ca ale soarelui și, bineînțeles, pielea va avea de suferit.

"Sunt atât de mulțumită să văd că societatea devine în sfârșit educată cu privire la razele UVA/UVB dăunătoare ale soarelui și la importanța purtării SPF în fiecare zi", a spus Nichols, referindu-se la varietățile de radiații ultraviolete.

"Ceea ce face ca solarele să fie atât de rele este faptul că ele produc raze UV mai puternice decât soarele însuși. Stați departe de ele!", a spus dermatologul.

Trucuri de frumusețe din anii 2000 care sunt, de fapt, periculoase

Îndreptarea părului sau ondularea lui

Lucrurile sunt simple! Dacă vrei păr drept, îl întinzi cu placa, iar dacă vrei bucle, te bazezi pe ondulator. Este, totuși, acest truc de frumusețe benefic podoabei tale capilare? Nu, clar!

"Știm că întinsul cu placa la temperaturi ridicate deteriorează cuticula părului, iar tragerea poate provoca smulgerea firelor de păr și deteriorarea rădăcinilor", a spus Rabach, adăugând că acest truc "cu siguranță nu a fost o idee grozavă".

"Sursa de căldură poate, de asemenea, să încălzească și să deterioreze scalpul, făcându-l uscat și descuamat", a mai spus ea.

Trucuri de frumusețe din anii 2000 care sunt, de fapt, periculoase

Sprâncenele mult prea subțiri

Cu siguranță că-ți aduci aminte de moda sprâncenelor subțiri și arcuite! Ei bine, chiar dacă au fost în trenduri pentru o lungă perioadă de timp, adevărul este că pensatul excesiv nu a fost niciodată benefic sprâncenelor.

"Sprâncenele se vor subția în mod natural în timp. Iar epilarea excesivă nu ajută, pentru că poate deteriora permanent foliculii de păr", a declarat Dr. Morgan Rabach, dermatolog din New York City.

‹ Vezi si