swipe

9 alimente care îți curăță organismul de toxine

Grepfrut

Acest fruct este recomandat de doctori pentru menținerea nivelului de zahăr în sânge și pentru neutralizarea grăsimilor. Este indicat să consumi grepfrut înainte de masa principală, deoarece acesta acționează ca o masă suplimentară, încetinind digestia. De asemenea, acesta îți curăță ficatul cu ajutorul unui antioxidant puternic pe care îl are în compoziție. Grepfrutul arde grăsimile, mai ales dacă e consumat la micul dejun. Cum să nu îl iubim?

9 alimente care îți curăță organismul de toxine

Anghinare

Anghinarea conține doi fitonutrienți foarte importanți: silimarină și cinarină. Acești fitonutrienți detoxifică ficatul. Cinarina ajută ficatul prin îmbunătățirea funcționării bilei, în timp ce silimarina protejează membrana celulelor ficatului. Împreună, aceste ajutoare de nădejde au puteri regeneratoare pentru ficatul tău. Anghinarea este bogată în fibre și conține nutrienți importanți, precum calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu și vitaminele B, C și K.

9 alimente care îți curăță organismul de toxine

Păpădie

Rădăcina de păpădie se numără printre cele mai cunoscuți agenți diuretici naturali. Ea ajută la detoxifierea rinichilor și a ficatului, înlăturând toxinele și îmbunătățind hidratarea și echilibrul electrolitic. Ea mai conține acizi grași și fitonutrienți care reduc inflamația, durerea și umflăturile din organism. Pentru o detoxifiere ca la carte, consumă la micul dejun o cană de ceai fierbinte de păpădie!

9 alimente care îți curăță organismul de toxine

Sparanghel

Sparanghelul este un diuretic natural care ajută la menținerea sănătății intestinelor, datorită probioticelor conținute. De asemenea, ingredientele cu proprietăți antiinflamatoare încetinesc îmbătrânirea. De asemenea, această legumă este bogată în fibre, care ajută la detoxifiere, folați, fier și vitaminele A, C și E.

9 alimente care îți curăță organismul de toxine

Apă cu lămâie

Având grijă de principalul organ care se ocupă cu procesarea grăsimilor, adică de ficat, ne asigurăm și că greutatea noastră nu are de suferit. Curățarea ficatului este cel mai bun mod prin care putem să slăbim fără a face sport. Acest lucru crește nivelul de energie și scade numărul toxinelor din organism. Un pahar cu apă caldă cu lămâie în fiecare dimineață poate face minuni!

9 alimente care îți curăță organismul de toxine

Sfeclă

Sfecla este ideală pentru detoxiferea ficatului, deoarece componenții ei elimină toxinele. Sfecla este recomandată pentru reducerea inflamațiilor și a umflăturilor și este bogată în fibre și vitamina C. Se poate consuma sub formă de pudră sau suc, ambele variante fiind foarte cunoscute printre sportivi, pentru că le oferă energie și rezistență.

9 alimente care îți curăță organismul de toxine

Spanac

Spanacul este bogat în fier și antioxidanți. Deși mulți îl preferă gătit, este recomandat să fie consumat crud. Puteți să îl mâncați ca salată, cu ulei de măsline, sau puteți să îl consumați sub formă de băuturi.

9 alimente care îți curăță organismul de toxine

Avocado

Avocado conține manoheptuloză, un zahăr care ajută la eliberarea de insulină în sânge, dar și antioxidanți importanți. Acesta este plin de vitamine, crește nivelul de energie și conferă organismului porția necesară de grăsimi sănătoase.

9 alimente care îți curăță organismul de toxine

Usturoi

Usturoiul este de departe cel mai utilizat aliment în curele de detoxifiere. Usturoiul scade nivelul de colesterol și este folosit ca tratament natural pentru scăderea tensiunii arteriale. El conține minerale esențiale care elimină toxinele din organism. Se recomandă consumul acestuia în stare crudă. Dacă stomacul tău este sensibil, poți folosi capsule cu usturoi pe care le poți găsi în farmacii ca suplimente alimentare. Usturoiul conține 39 de agenți antiparazitari, antifungici, antibacterieni și antivirali. Este o comoară la casa omului!

‹ Vezi si