11 frați tinuți închiși în cuști de metal de către părinții adoptivi primesc o nouă șansă la viață

11 frați tinuți închiși în cuști de metal de către părinții adoptivi primesc o nouă șansă la viață

Redactor Divahair.ro

Nu toate procedurile de adopție au final fericit pentru că unii părinți se poartă îngrozitor cu sufletele pe care le iau în grijă și ajung chiar să le distrugă viața. Este de necrezut că cei de la Protecția Copilului au ajuns să se întrebe cum pot deosebi salvatorii de abuzatori. Nici testele psihologice nu pot prezice comportamentul din viitor al părinților adoptivi, iar evoluția micuților stă în mâinile destinului.

Există numeroase povești despre miracolul adopției care schimbă viețile oamenilor în bine. Multe cupluri dornice să devină părinți sunt încântate când inimile și casele lor devin pline de chicotele răsunătoare, strigătele și plânsetele unor suflete plăpânde. În același timp, și copiii care cresc fără dragostea părintească sunt ușurați să-și găsească un cămin pentru totdeauna alături de familia lor adoptivă. Cu toate acestea, uneori, realitatea poate fi mult diferită de cum ne-o imaginăm și se poate transforma într-un scenariu tragic.

Adopția nu înseamnă doar o casă plină

Soții Sharen și Michael Gravelle din Norwalk, Ohio, știau că vor avea o gospodărie plină, atunci când li s-a încredințat îngrijirea a 11 copii din orfelinat, pe care i-au adoptat ulterior. Orice om s-ar aștepta ca o casă în care sunt mulți copii să fie cuprinsă de haos și dezordine, dar mai ales plină de râsete și de voie bună. În schimb, din locuința familiei Gravelle nu se auzea niciodată nimic.

Misterul a fost elucidat ulterior când cuplul a fost acuzat că își ținea copii închiși în cuști acoperite de fire care erau conectate la o alarmă. Dacă vreunul încerca să iasă, răsunau imediat semnalele de alertă.

Sharen și Michael Gravelle, soții din Norwalk, Ohio, care și-au crescut în cuști copiii adoptivi

Sursa foto: Youtube

Copiii aveau vârste cuprinse între unu și cincisprezece ani, iar mai mult de jumătate dintre ei stăteau permanent în cușcă. Adulții au declarat că au avut motive întemeiate pentru care au recurs la acest gest, având în vedere că îi vedeau pe cei mici ca pe o posibilă amenințare pentru ei și pentru cei din jur.

„Câțiva dintre copii trebuie să fie într-un fel de incintă pentru siguranța lor și a întregii familii.”, a explicat bărbatul.

Cuplul din Ohio a încercat să se apere în mai multe moduri și a mai spus că unora dintre copii le plăcea să stea în cușcă. Sharen Gravelle a încercat să convingă autoritățile de faptul că o fetiță a preferat să doarmă închisă, chiar dacă avea un pat confortabil în cameră.

Când polițiștii din Huron au investigat cazul, ei au descoperit că minorii care sufereau de sindromul alcoolic fetal și de autism s-au confruntat cu abuz, neglijență și rele tratamente. Mare le-a fost mirarea oamenilor legii când s-au deplasat la ei acasă pentru cercetări și au descoperit cutiile de metal.

Michael Gravelle a spus că un terapeut i-a sugerat să construiască incintele pentru a proteja un copil de celălalt și că acestea erau suficient de spațioase pentru a încăpea o saltea dublă și pentru a le permite micuților să se miște liberi. Bărbatul a susținut că acele cutii din gratii de metal nu au fost niciodată încuiate.

Cei 11 copii au fost scoși din casa Gravelle în septembrie 2005, după ce un angajat de la asistența socială a văzut pe fereastră unul dintre copii care era închis. Potrivit poliției, cuștile aveau mai puțin de trei metri înălțime.

Vecinii și apropiații familiei au sesizat că ceva era în neregulă și au depus mărturie împotriva lor. Șeriful din comitatul Huron, Dick Sutherland, a mărturisit la procesul pentru custodie că a simțit miros de urină când a pășit în casă și a văzut „incinte cu rame de lemn și sârme folosite, în mod normal, pentru cuștile de iepuri”.

Un raport a dovedit faptul că minorii mâncau uneori produse nealimentare. După ce au fost scoși din casa Gravelle, ei au fost dați în plasament, iar părinții lor adoptivi au pierdut custodia.

Cei doi soți au primit o condamnare pentru rele tratamente aplicate minorilor

Declarația unui alt martor a fost destul de importantă pentru că el a povestit ce a găsit în locuința familiei în anul 2003, când a vrut să se angajeze la ei pe post de babysitter. Carlyle Smith, în vârstă de 54 de ani, a dezvăluit că a rămas uimit când a auzit cuplul numindu-i pe copii „maimuțe”.

În timpul vizitei sale de patru ore, el a văzut un băiat cerând voie să folosească toaleta în mijlocul zilei, în timp ce tatăl furios i-a spus că nu era ora programată pentru el.

Carlyle Smith, unul dintre salvatorii celor 11 frați crescuți în cușcă

Sursa foto: Youtube

În cele din urmă, Sharen și Michael Gravelle au fost condamnați pentru punerea în pericol a vieții copiilor și abuz asupra minorilor. Cuplul a făcut închisoare timp de doi ani. După mai mulți ani de proceduri judiciare, cei 11 copii au reușit să obțină două milioane de dolari printr-un acord semnat în 2014. Avocatul lor, Jack Landskroner, a exprimat că „sunt copii buni și că plata le va permite să meargă mai departe”. Au existat șapte acorduri financiare publice și private cu centru care i-a plasat pe copii în familia Gravelle.

În anul 2017, doi dintre frați, Simon și Abba, au fost reuniți de omul de televiziune Dr. Phil pentru prima dată în zece ani.

Simon, unul dintre cei 11 frați crescuți în cușcă de părinții adoptivi

Sursa foto: Youtube

„Mi-am petrecut cea mai mare parte a copilăriei închis într-o cușcă.”, a declarat Simon cu ochii în lacrimi în timpul emisiunii.

Simon a mai spus și că s-a simțit uşurat când Abba şi restul fraţilor săi adoptaţi au scăpat din gospodăria abuzatorilor.

Abba, o tânără dintre cei 11 frați crescuți în cușcă de părinții adoptivi

Sursa foto: Youtube

Dr. Phil i-a întrebat apoi pe Abba și pe Simon ce ar face dacă s-ar afla în aceeași încăpere cu unul dintre bărbații care a contribuit la salvarea lor. Tinerii au răspuns că îl vor îmbrățișa stâns, iar la scurt timp după aceea, Dr. Phil i-a surprins cu un alt oaspete, nimeni altul decât Carlyle Smith –unul dintre primii care a raportat abuzul și prezența lui de spirit a dus la salvarea copiilor.

Cei trei au avut o revedere emoționantă și s-au îmbrățișat lung, cu ochii plini de lacrimi. Povestea lor este un semnal de alarmă pentru societatea noastră, unde tot mai multe cazuri de acest gen au loc. Urmează exemplul lui Carlyle Smith dacă și tu ai fost martorul sau victima unui abuz și anunță imediat autoritățile.

Citește și: Sunt un copil adoptat crescut de o mamă care mă abuzează. Ce mă fac?

Surse articol: Amo MamaYoutubeCleveland

Sursa foto principală: Youtube

Articolul urmator
Alcoolismul i-a distrus viața tatălui meu, deși n-a recunoscut niciodată că are probleme
Alcoolismul i-a distrus viața tatălui meu, deși n-a recunoscut niciodată că are probleme
Catre ce se indreapta relatia voastra?
Incepe quiz
Catre ce se indreapta relatia voastra?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.