Mihaela Bilic a dezvăluit ce legumă ne ajută să slăbim rapid și ușor în sezonul rece și nu numai! O găsești în orice magazin sau supermarket

Mihaela Bilic a dezvăluit ce legumă ne ajută să slăbim rapid și ușor în sezonul rece și nu numai! O găsești în orice magazin sau supermarket

Anca Marcus

Ei bine, vine sezonul acela festiv când mesele sunt bogate și agenda plină. Și dacă vrei să dai jos câteva kilograme rapid, iată că apare în scenă o legumă simplă, de supermarket, care pare să fie soluția.

Despre ce e vorba? Află de mai jos cum să ajungi în forma dorită de sărbători! 

Nutriționistul Mihaela Bilic a dezvăluit secretul pentru a scăpa rapid de kilogramele în plus, iar „superstarul” e o legumă - fasolea păstăi! Aparent, e secretul ascuns al unei diete rapide și ușoare, promițând să topească 5 kilograme în doar 7 zile!

Beneficiile păstăilor de fasole

Celebrul nutriționist a adus la lumină beneficiile nebănuite ale acestei legume, subliniind că fasolea păstăi e fix ce îți trebuie dacă vrei să fii healthy și să slăbești.

E ca un magic combo: fără grăsimi, cu puține proteine și 3,5% carbohidrați. Îmbucurător, abundă fibrele, iar la polul opus se află caloriile - doar 35 de calorii per 100 de grame.

„Fasole păstăi… de orice culoare! Niciodată nu a fost mai ușor de demonstrat cât de dietetice și sănătoase sunt legumele pentru siluetă, ca atunci când vorbim despre fasolea verde… sau albă: niciun strop de grăsime, urme de proteine, aproape 3,5% glucide și acestea reprezentate majoritar de fibre (2,5g la 100g produs).

Ce nutrienți găsim în fasolea verde? Apă în principal și fibre în special, un pic de vitamina C plus satisfacție maximă – nu e de colea să ai burta plină cu doar 35cal/100g. Acesta e rolul legumelor în alimentația umană: să aducă vitamine, minerale, apă și fibre.

Să fie clar, nu din legume creștem, ci din produse hrănitoare, bogate in grăsimi și proteine. Cât despre energia pentru mișcare, ea vine din alimentele bogate în carbohidrați/amidon, adică din făinoase si leguminoase (de ex. fasolea boabe)”, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.

Cum poți să pregătești fasolea verde

Mihaela Bilic a completat cu idei despre cum putem să dăm o savoare aparte acestui preparat. Fasolea păstăi poate fi combinată cu unt sau ulei, pesto verde sau roșu, parmezan sau bacon, dar poate fi pregătită și în alte forme. Se poate „juca” și cu alte arome, merge bine cu usturoi și pătrunjel, dar și cu o bucată de carne sau pește.

„Merge perfect cu usturoi si pătrunjel, dar și cu o bucată de carne sau pește. Proaspătă, congelată sau în conservă, rece (ca salată) sau caldă (tocăniță sau garnitură), fasolea verde ne colorează si ne umple farfuria indiferent de sezon. Profitați!”, a adăugat Mihaela Bilic.

fasole verde, ardei iute și usturoi pe un blat lemnos

Așa că, atunci când suntem în pană de idei culinare, să ne amintim de clasica fasole păstăi! Ție cum îți place să o gătești?

Mihaela Bilic ne sfătuiește: Lista de alimente pe care mai bine să le cumpărăm decât le gătim

Surse foto: Facebook, Freepik, Pexels

Surse articol: Cancan, Ancheta Online, Click

Articolul urmator
Felul de mâncare preferat al părintelui Arsenie Boca în perioada postului! Orice român și-l poate permite
Felul de mâncare preferat al părintelui Arsenie Boca în perioada postului! Orice român și-l poate permite
Afla ce tendinta din sezonul rece te reprezinta!
Incepe quiz
Afla ce tendinta din sezonul rece te reprezinta!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.