Cum să îngrijim un bonsai

Cum să îngrijim un bonsai

Redactor Divahair.ro

Bonsaiul este o plantă cu personalitate, complexă, de interior. Îngrijit în funcție de nevoile sale, acesta vă va însoți mereu, oferindu-vă pace și calm și conferind interiorului dumneavoastră energie pozitivă. Este potrivit unui interior minimalist, însă se pretează unei multitudini de spații și decoruri. Bonsaiul provine din China, însă este simbolul Japoniei, fiind adus în Japonia secolelor X și XI de către călugării budiști.

Bonsai, plantă decorativă.

Deși poate fi achiziționat din florării, pentru obținerea unui exemplar excelent de bonsai, la înalte standarde de calitate și estetice, vă recomandăm utilizarea unui serviciu de livrare flori București.

Astfel, nu doar vă asigurați de obținerea unei plante de calitate, dar și a unui ghiveci cu un sol potrivit pentru creșterea și dezvoltarea lui, și, eventual, a unor minime instrucțiuni de utilizare pentru a vă familiariza cu planta dumneavoastră și necesitățile sale.

De ce să alegi un bonsai

Este longeviv. Față de alte plante, aceasta este un tovarăș de cursă lungă; poate trăi, dacă este îngrijit în mod potrivit, de la 50 până la 80 de ani.

Copacul creează o relație specială cu proprietarul său. Această specie este organică, se conectează cu aparținătorul, îi răspunde și creează o conexiune eternă cu cel care îl îngrijește.

Emană energii pozitive în mediul în care trăiește. Veți simți o îmbunătățire dacă îl adăugați mediului de lucru sau căminului dumneavoastră, și vă veți conecta cu natura și cu pământul, bonsaiul fiind un excelent medium pentru a o face.

Câteva sfaturi pentru un bonsai longeviv

Această specie, cunoscută și sub numele de Ampelopsis, este una dintre cele mai pretențioase plante de apartament.Pornind cu dreptul în această călătorie, bonsaiul se va păstra pentru mai mult timp. Venim în sprijinul dumneavoastră cu câteva idei și sfaturi.

Amplasarea foarte specifică. Amelopsis preferă locuri cu lumină naturală, dar nu plasați direct la soare. Deasemenea, nu recomandăm amplasarea sa lângă surse de căldură – în special nu lângă un calorifer. Expunerea la temperaturi ridicate va crește necesarul de apă și poate determina uscarea.

Plantele au nevoie de multă lumină, așa că vor aprecia dacă vor sta lângă o fereastră. Înălțimea este și ea importantă, astfel că o plantă amplasată pe masă va da randament mai bun decât una așezată la nivelul podelei.

În interior sau exterior? Dat fiind caracterul capricios al acestui copac, recomandăm amplasarea sa în interior – pentru a evita expunere directă la soare sau la umiditate excesivă, precum și la modificări de temperatură subită.

Solul potrivit. Copacii de amelopsis sunt capricioși, astfel că recomandăm folosirea unui substrat pentru bonsai, care asigură drenajul și evită acumularea de umiditate excesivă. Substratul tipic este un amestec de argilă, nisip și turbă, îmbogățit cu nutrienți. Fertilizarea are loc de două ori pe an cu nutrienți dedicați speciei, preponderent primăvara și vara.

Condiții de umiditate. Ca regulă generală, udarea bonsaiului se face atunci când pământul de la suprafață din ghiveci este uscat. Solul său trebuie să fie mereu umed, dar nu îmbibat cu apă. De aceea, recomandăm ca ghiveciul să fie găurit, pentru scurgerea surplusului de apă.

Udarea se face la nevoie, însă o dată pe săptămână va trebui să apelați la udarea prin imersiune – adică scufundarea ghiveciului într-un vas cu apă. Pentru imersiune, veți scufunda planta în apă – până când nu mai apar la suprafață bule de aer din solul ghiveciului. După aceea, se scoate din apă și se lasă la scurs.

Plantele preferă o atmosferă umedă – așa că se poate apela inclusiv la pulverizarea copacului cu spray de apă, precum și la menținerea sa în temperaturi mai scăzute. Ca recomandare, pentru un bun randament folosiți apă călduță la udare, și nu rece.

Transplantarea plantelor. Un copac tânăr va solicita transvazarea sa la circa doi ani, în timp ce unul mai bătrân nu necesită transplantare decât la circa 4-5 ani. Aceasta presupune atât schimbarea solului, dar și tunderea rădăcinilor.

Luați o pauză. Fertilizarea cere și ea repaos, astfel că evitați să fertilizați sau să îmbogățiți cu nutrienți prea frecvent. Iarna, în special, nu se recomandă fertilizare.

De unde procurăm un bonsai

Specia de bonsai ficus este una pretențioasă, necesitând condiții suficient de specifice pentru a pune în  dificultate chiar și un crescător experimentat. Amelopsis crește lent, este un copac mic și capricios, astfel că trebuie întrunite condiții de sol, amplasare, temperatură și, mai ales, îngrijire și întreținere ideale.

De aceea, o florarie care oferă servicii de livrare flori București este soluția cea mai potrivită. Asta vă asigură că obțineți o plantă sănătoasă, care va da randament pe termen lung, cu un sol sănătos și care a fost întreținut cu responsabilitate până la momentul achiziției.

Nu în ultimul rând, fiecare plantă are personalitate și individualitate, sens în care veți beneficia de ultimele sfaturi pentru copacul dumneavoastră.

Vă dorim viață lungă atât dumneavoastră, cât și copacului pe care îl veți achiziționa, la fel cum vă dorim să vă bucurați de tot ceea ce aceștia semnifică - armonie, echilibru, răbdare, și noroc.

Cum vei fi la batranete?
Incepe quiz
Cum vei fi la batranete?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.