Iata cum se face o pizza cu un aluat foarte pufos!

Iata cum se face o pizza cu un aluat foarte pufos!
Roxana Gheorghe
Luni, 15.03.2010

Cuprins

Iti place pizza? Si mie! Cea mai buna pizza pe care am mancat-o vreodata o face cumnatul meu! Se stie ca barbatii sunt cei mai buni bucatari. El spune ca succesul acestei pizza consta in aluat, care iese foarte fraged si pufos. Asa ca i-am cerut reteta si am facut si poze ca sa vezi exact cum se pregateste si cum arata.

 

Pentru un aluat de pizza ai nevoie de:

- 300 g faina
- 50 g unt
- margarina
- ulei
- un ou
- 150 ml lapte sau apa
- 25 g drojdie
- ½ lingurita sare
- ½ lingurita zahar

 

Mod de preparare:

Intr-un lighenas, freci drojdia cu zaharul pana ce se lichefiaza, apoi se adauga 100 ml lapte caldut si cca 120 g faina, amesteci bine si lasi sa creasca 15 minute la loc mai cald, pana isi dubleza volumul. Dupa aceea, adaugi restul de lapte, oul intreg, grasimea moale sau topita (dar numai calduta) si sarea si amesteci cu lingura. Pui restul de faina se framanti cu mana 5 minute. Aluatul va fi mai vartos. Il lasi sa creasca din nou pana cand isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut aluatul framantat, il intinzi in foaie de 3 - 4 mm grosime si il asezi sub forma de tarta mai mare, cu marginea dreapta sau ondulata sau in forme mai mici, bine unse cu margarina solida sau cu ulei.

Presezi aluatul putin cu degetele ca sa ia forma tartei si ceea ce depaseste pe margini se taie cu cutitul. Aluatul ramas il vei intinde din nou si cu el vei imbraca alte forme. Formele le asezi intr-o tava de prajitura si le introduci in cuptorul incalzit dinainte la foc mijlociu.

 pizza aluat

 

Tartele se lasa sa coaca 15 minute, apoi in ele se asaza repede umplutura. Peste umplutura pui alta foaie subtire de aluat, care se va unge cu ou pe deasupra, facandu-se dare cu furculita intoarsa. Pizza se poate coace si neacoperita in continuare, 25 - 30 minute, la foc mijlociu sau mai redus (depinde de cuptor), ca sa nu se rumeneasca prea repede, inainte de a fi patrunsa.

pizza aluat

Aceasta delicioasa pizza, care are un aluat foarte fraged, este recomandat sa o servesti calda pentru un gust mult mai bun.

 

Vezi si
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Luni, 15.03.2010
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Luni, 15.03.2010
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Luni, 15.03.2010
Articolul urmator »
6 rețete de mic dejun de încercat dacă ai intoleranță la lactoză
6 rețete de mic dejun de încercat dacă ai intoleranță la lactoză
Raluca Margean | Duminică, 11.08.2024
Incepe quiz
Ce fel de pizza ar trebui sa comanzi?
Ce fel de pizza ar trebui sa comanzi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.3 (49)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cum faci acasă cea mai sănătoasă rețetă de tofu
Raluca Margean | Duminică, 26.05.2024
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Vineri, 12.07.2024
celebru (anonim)
12 decembrie 2010 04:04

d-le Pizzaiollo...cum sa-ti zic dar ai gresit din start cu ingredientele;))1: ingredientele blatului asemanatoare ca cele de pandispan...2: proscciuto se aseaza pe blat felii subtiri zdrentuite...3: dupa gustul tau ce-a mai buna pizza este cea cu bulion :-J

Ne găsești pe

top 5 divahair.ro - culinar

  1. Vanilia naturală: Ingredientul vedetă în bucătărie (35 vizite)