Rețete delicioase
Înapoi la

Dulciuri de weekend: chec cu cacao

Dulciuri de weekend: chec cu cacao

Diana Sorescu

Checul cu cacao este desertul meu favorit! Sambata, cand stocul de dulciuri frumos ambalate nu imi face cu ochiul si poftesc la ceva pufos, proaspat, facut de mine, dar nu am foarte mult timp la dispozitie, insfac reteta de chec cu cacao si ma pun pe treaba. Iata ce usor e:


Chec cu cacao

Reteta chec cacao

Ingrediente:

3 oua
1 si ½ cani de zahar (250 g)
½ cana cu faina (150 g)
2 pachete vanilie
½ pachet de praf de copt stins cu zeama de lamaie
O cana de lapte (200 ml)
5 linguri (50g cacao)
1 pachet de unt sau de margarina

Mod de preparare:

Ia margarina, laptele, jumatate din cantitatea de zahar si cacaua si fierbe-le pe foc 5 minute, pana cand obtii o compozitie omogena, apoi las-o la racit. Din acest amestec ia 4 linguri si pune-le intr-un vas la frigider.

Separat, bate albusurile cu restul de zahar. In compozitia fiarta include galbenusurile pe rand, apoi faina in care ai incorporat praful de copt, vanilia si albusurile batute spuma. Pune compozitia intr-o forma de chec unsa si tapetata cu faina, toarna 2 linguri cu cacao si, cu o furculita, fa un model. Coace checul 10 minute la foc puternic si apoi 20 min la foc mic.

Chec cacao

O reteta de chec cacao de complexitate redusa, insa cu un rezultat de top! Incearca acum acest chec cu cacao delicios!

Articolul urmator
Mari, fragede și pufoase ca un nor! Cum să faci gogoși care ți se topesc în gură după rețeta lui Sorin Bontea
Mari, fragede și pufoase ca un nor! Cum să faci gogoși care ți se topesc în gură după rețeta lui Sorin Bontea
Ce desert esti?
Incepe quiz
Ce desert esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.6 (145)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    mirabela (anonim)
    24 septembrie 2013 17:05

    Reteta de chec nu e buna ! Am facut si in ptimele 10 minute a crescut,iar cand focul a fost dat la mic a scazut.....are prea nult zahar, iar reteta nu e de loc explicita o cana si jumatate de zahar? E foarte mult iar spuma de albus cand se pune in compizitie cand e calda sau rece? Ar trebui sa pui reteta exacta nu sa iti bati joc de noi. Multumesc

    elena (anonim)
    18 februarie 2013 17:05

    sa nu incercati asta au dreptate fetele compozitia e prea moale undeva ai gresit sterge sau modifica....

    ana (anonim)
    9 februarie 2013 15:03

    arata bine,,dar nu e prea explicata,zic eu,,, am citit ca se opresc 4 linguri din compozitie ,care se pun la frigider,,,si ce se face cu acele 4 linguri? am sa mai citesc odata poate mi-a scapat ceva....

    simo (anonim)
    16 septembrie 2012 13:01

    Fato, daca tot postezi o reteta pe blog macar scri-o corect, ca am inceput sa fac retete si mi-am dat seama ca nu e bine ce ai scris totul e gresit!!!!!!!!!!!!!

    Dana (anonim)
    8 septembrie 2012 03:03

    Arata foarte bine, l-am incercat , dar aluatul este foarte moale nicidecum asa cum arata in poza desi l-am facut asa cum zice in reteta :((Ceva nu e in regula cu aceasta reteta si imi pare fff rau :(((

    bella (anonim)
    16 octombrie 2010 14:02

    Am facut si eu checul si in cele 10 minute la foc mare s-a umflat si apoi cand am dat focul mic s-a lasat :(

    dana (anonim)
    30 septembrie 2010 19:07

    bun