Secretul prin care căsnicia mea funcționează perfect deși am șase copii și o carieră

Secretul prin care căsnicia mea funcționează perfect deși am șase copii și o carieră

Ramona Jurubita

Multe familii au parte de neînțelegeri pentru că nu știu să gestioneze atribuțiile și pentru că nu știu să găsească un echilibru între planul personal și cel profesional. Se știe că situația devine și mai complicată atunci când apar copiii și trebuie să ai grijă atât de ei cât și de stilul tău de viață, ca să nu fii o influență negativă pentru aceștia. Dar ce se întâmplă când ai mai mulți copii? Situația devine tot mai dificilă pe măsură ce în familie se naște încă un copil și responsabilitățile se înmulțesc cu fiecare zi care trece. Mulți părinți aleg să facă terapie de cuplu ca să își poată pune ordine în gânduri și să înțeleagă ce este de făcut în situația în care certurile apar de la problemele casnice.

Familie fericită cu mulți copii

Un cuplu cu șase copii a ales să împărtășească experiența lor și cu alți părinți care se confruntă cu o situație similară. Maria și Alex sunt împreună de peste zece ani și au aflat că vor avea un copil încă din primele luni ale relației lor. Sentimentul a fost înălțător și au decis că nu vor să se oprească la unul singur, așa că în prezent au șase copii cu vârste cuprinse între trei luni și 13 ani. Maria este casnică și se ocupă exclusiv de educația copiilor, care presupune o grămadă de timp, având în vedere că fiecare are nevoi, dorințe, teme, fiecare învață lucruri noi în funcție de vârstă. Alex lucrează la Forțele Aeriene și în timpul liber este antrenor personal, pentru că avea nevoie de venituri suplimentare să își întrețină familia. Cei doi au decis să povestească pe larg cum își împart sarcinile, cum își mențin căsnicia sănătoasă și ce trucuri au pentru a gestiona bugetul familiei și evenimentele importante.

Iată ce au spus ei în discuția cu, o scriitoare care se concentrează pe relații, căsătorie și educație parentală:

Maria: Mi-am dat seama că primele două nașteri au fost cele mai grele pentru că am lăsat totul în seama altor oameni și nu m-am concentrat pe descoperirea propriului corp. Când am realizat ce presupune maternitatea și am preluat controlul asupra întregului fenomen, totul a devenit mult mai ușor. Am născut natural de cinci ori, iar ultima oară am făcut cezariană pentru că bebelușul avea cordonul ombilical înfășurat în jurul gâtului, iar această soluție a fost cea mai bună.

Totul a decurs normal de fiecare dată, am suferit chiar și de depresie postpartum, dar nu am vrut să recunosc până după a patra naștere când devenise vizibil și nu se mai întâmpla totul doar în mintea mea. Am avut însă puterea să trec peste momentele grele și acum pot să mă bucur de copiii mei.

Alex: Mi-a prins bine să înțeleg prin ce trecea soția mea fiindcă nu am fost mereu un soț blând și atent la nevoile ei, dar fiecare naștere a fost ca o lecție pentru noi și ne-am apropiat din ce în ce mai tare. La început am fost frustrat când voiam să ieșim undeva, iar ea nu avea chef, stătea lângă copil și plângea, fără să poată explica ce simte.

Pe măsură ce am repetat experiența, am căpătat mai multă dexteritate în rezolvarea problemelor emoționale și relația noastră a evoluat din punct de vedere spiritual.
A fost greu pentru mine ca soț să fiu un spectator la primele nașteri ale partenerei mele, dar și mie mi s-a luat o piatră de pe inimă când ea s-a obișnuit cu acest proces și a învățat să își controleze respirația ca totul să devină mult mai ușor atât pentru ea, cât și pentru copiii care veneau pe lume.

Cu timpul, am învățat și eu cum să o susțin și îi simțeam momentele vulnerabile, simțeam când are nevoie să o sprijin. Am înțeles că trebuie să îi ofer timp și spațiu pentru a se vindeca, iar eu mi-am luat mai în serios rolul de stâlp al casei, am muncit cât pentru amândoi și i-am oferit siguranță pe toate planurile.

Maria: Poate părea dificil să ai șase copii, dar noi încercăm să fim echilibrați și să le arătăm tuturor că se pot baza pe noi oricând, chiar dacă acum fiul cel mare, de 13 ani, ne ajută și îi supraveghează pe cei mici dacă avem nevoie să plecăm puțin de acasă. Avem mare grijă ca băiatul nostru să nu simtă povara îngrijirii celorlalți frați, iar singura lui sarcină este aceea de supraveghere, exercitată foarte rar, doar atunci când apare o urgeță și e nevoie să lipsim amândoi de lângă ei. În plus, avem și vecini drăguți care merg din când în când acasă pentru a se asigura că totul merge bine și că toți copiii noștri sunt în siguranță.

În ceea ce privește viața sexuală într-o familie cu șase copii, noi nu ne plângem pentru că am reușit să recalibrăm viața de cuplu, nu ne lipsește nimic. Suntem atenți la nevoile celuilalt și avem grijă ca acțiunile individuale să nu-l rănească în vreun fel pe partener. Ca să rămânem conectați unul la celălalt, încercăm să facem activități împreună, comunicăm permanent și ne asigurăm că amândoi suntem la curent cu ce se întâmplă în casa noastră.

Citește și: Top 10 beneficii nebănuite ale relațiilor intime în relație. Lăsați scuzele la o parte și iubiți-vă mult!

Alex: Poate părea ciudat, dar folosim anumite aplicații de contorizare a bugetului pentru a ne asigura că ținem evidența cheltuielilor care nu sunt comune. Așa ne informăm unul pe celălalt de achizițiile importante făcute cât timp suntem la distanță. Chiar dacă nu avem prea mult timp să luăm masa în oraș sau pentru plimbări romantice în doi, avem grijă să luăm întotdeauna cina împreună acasă, moment în care discutăm cele întâmplate peste zi. Eu îi spun soției cum a fost la muncă, iar ea îmi povestește ce năzbâtii a făcut fiecare copil în ziua respectivă.
Încercăm să ne ferim de monotonie și facem mereu lucruri noi, așa că avem și o aplicație unde notăm dorințe deja realizate și vise pe care dorim să le împlinim împreună.

Cuplu fericit care ia cina acasă

Maria: Relația noastră a însemnat maturizare și evoluție constantă pentru că suntem împreună de peste un deceniu și ne-am căsătorit când eram abia ieșiți de pe băncile facultății. Amândoi am dorit să fim părinți tineri ca să putem ține pasul cu toți copiii noștri. De-a lungul căsătoriei, am avut și momente grele în care nu ne mai regăseam și aveam parte de certuri și neînțelegeri constante. Am apelat atunci la terapie și am învățat cum să comunicăm mai bine unul cu celălalt.

De asemenea, am învățat că intimitate nu înseamnă numai relații sexuale, ci mai degrabă timpul de calitate petrecut în doi. Seara, după ce copiii adorm, avem grijă să ne rezervăm puțin timp pentru noi și să vorbim despre tot ce ne apasă.

Alex: Ascultarea este foarte importantă în procesul de comunicare și am înțeles că nu trebuie să ne judecăm, doar să încercăm să ne înțelegem unul pe celălalt. Cel mai greu pas a fost să conștientizăm acest aspect esențial pentru funcționarea unei relații și căsnicia noastră a devenit din ce în ce mai bună după ce am hotărât să luptăm împreună pentru a ne rezolva problemele. Ne considerăm părinți împliniți și soți fericiți pentru că nu ne lipsește grija, liniștea și alinarea.

Poate experiențele prin care a trecut acest cuplu te vor ajuta și pe tine să înțelegi care sunt aspectele importante într-o căsnicie și vei ști căror detalii trebuie să le acorzi o atenție sporită. Cei doi soți, Maria și Alex, au vrut să arate întregii lumi că nu este greu să ai mulți copii dacă știi cum să gestionezi situațiile imprevizibile și dacă există comunicare între parteneri. În plus, relația armonioasă dintre părinți îi va ajuta și pe copii să se dezvolte frumos și să urmeze exemplul pe care îl văd acasă.

Citește și: De ce soția mea este mai importantă pentru mine decât copiii noștri. Confesiunea sinceră a unui bărbat

Articol preluat de pe: Yourtango

Surse foto: Pexels

Articolul urmator
7 lucruri pe care le fac pentru mine, chiar daca sunt intr-o relatie de lunga durata
7 lucruri pe care le fac pentru mine, chiar daca sunt intr-o relatie de lunga durata
Cat timp va dura casnicia ta?
Incepe quiz
Cat timp va dura casnicia ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.