3 uleiuri naturale pentru frumuseţea ta: descoperă-le efectul!

3 uleiuri naturale pentru frumuseţea ta: descoperă-le efectul!

Eugenia Dinescu, redactor

Uleiurile naturale sunt o prezenţă comună în lista de ingrediente a majorităţii produselor de înfrumuseţare. De la creme pentru faţă, tratamente pentru păr şi chiar produse pentru machiaj, producătorii infuzează formulele produselor cosmetice cu uleiuri nutritive. Motivul? Un fard de pleoape capătă proprietăţi de  îngrijire, iar mascara nu doar colorează, ci şi fortifică genele. Natura este departe de a-şi fi epuizat potenţialul hrănitor, însă au uleiurile în stare pură un efect mai puternic asupra pielii?

Magazinul online Verdex.ro ne-a oferit ocazia să punem la încercare această ipoteză, cu ajutorul unui arsenal complet de beauty: ulei de cocos, ulei de argan şi ulei de ricin. Un kit complet de frumuseţe cu 3 uleiuri disponibil acum la un preţ special pe Verdex.ro, dar care va efecte asupra fiecărui element al frumuseţii tale: păr, piele, unghii, gene şi sprâncene.

Ce se întâmplă atunci când tenul uscat, vârfurile despicate şi cuticulele deshidratate întâlnesc uleiurile naturale de la Verdex.ro? Îţi spunem în rândurile următoare!  

Ulei de cocos

Ce şi-ar putea dori o persoană cu un scalp sensibil şi un ten uscat şi deshidratat, pentru care doi litri de apă se dovedesc adesea insuficienţi? Cu siguranţă un plus de hidratare, iar uleiul de cocos a reuşit să treacă cu brio peste ambele provocări. Uleiul de cocos presat la rece de la Verdex nu are miros, un prim indicator al faptului că este autentic şi proprietăţile nu i-au fost alterate de aditivi cu miros de Pina Colada. Trebuie să ştii că uleiul de cocos este semi-solid până la temperatura de 25 de grade, devenind lichid în contact cu pielea, însă modificările de temperatură nu îi alterează proprietăţile.

M-am putut convinge cu adevărat de efectele uleiului de cocos după ce mi-am schimbat şamponul obişnuit, mass-market, în favoarea unui produs profesional pentru fortificarea părului. Deşi eficient, şamponul nu a fost deloc blând cu scalpul meu, creând senzaţia de scalp iritat şi exfolieri asemănătoare mătreţii. Din fericire, am trecut peste reţinerea de a aplica produse de hidratare şi pe scalp, iar uleiul de cocos s-a dovedit o alegere inspirată: încă de la prima utilizare, uleiul de cocoş mi-a redat confortul scalpului şi fragmentele exfoliate s-au diminuat. Aproximativ două linguriţe de ulei de cocos s-au dovedit suficiente pentru a restabili echilibrul pielii.

Producătorii recomandă folosirea uleiului de cocos pentru toate tipurile de păr, fiind eficient în combaterea mătreţii şi căderii părului, putând fi integrat în compoziţia măştilor, cât şi pentru tratamente pentru refacerea vârfurilor despicate şi stimularea creşterii părului. Eu m-am convins şi de calităţile sale excelente de hidratare a pielii, testându-l chiar în zone mai dificile cu porţiuni de piele mai uscată, precum coatele, călcâiele şi genunchii. În plus, este ideal pentru a calma pielea inflamată după epilare, reuşind să îndepărteze cu succes reziduurile de ceară. Folosit pentru hidratarea corpului, uleiul de cocos îşi dezvăluie un mic inconvenient. Acesta are nevoie de aproximativ 15 minute pentru a pătrunde în piele, aşa că încearcă să rezişti tentaţiei de a te îmbrăca imediat după aplicare.

Kit de frumusete cu ulei de cocos presat la rece, 250 ml,
verdex.ro, 147 de lei 89 de lei

Individual: 89 de lei 69 de lei

Iar dacă ai nevoie de un substitut pentru demachiantul tău obişnuit, uleiul de cocos este alternativa perfectă! Puse în faţa uleiului de cocos, formulele rezistente la apă şi transfer de eyeliner gel sau mascara waterproof nu au nicio şansă! Aplicat cu ajutorul unei dischete din bumbac şi lăsat să acţioneze timp de câteva secunde, uleiul de cocos a dizolvat efectiv orice urmă de primer, fard de pleoape, eyeliner şi mascara, din doar câteva mişcări.  

Compoziţie: Ulei de cocos (Cocos nucifera), 250 ml

Ulei de argan

Uleiul de argan se bucură deja de reputaţia unui produs-minune pentru păr, iar cele două săptămâni în care l-am folosit cu religiozitate mi-au demonstrat că beneficiile lui nu sunt doar un mit; totuşi, îngrijirea părului nu este singurul domeniu în care uleiul de argan excelează. O singură pulverizare este suficientă pentru îngrijirea vârfurilor fragile, iar filmul subţire care a rămas pe palme este suficient pentru netezirea firelor electrizate care se opun gravitaţiei. Uleiul de argan şi-a îndeplinit cu brio misiunea de a proteja vârfurile împotriva uscării şi despicării, dar înlocuieşte cu succes şi un serum anti-frizz pentru „îmblânzirea” firelor rebele. Cea mai bună parte? Cu textura sa uşoară şi non-lipicioasă, uleiul nu a încărcat părul şi nu a creat aspectul de păr gras, nici măcar după 3 zile consecutive de folosire.

Mai mult, graţie proprietăţilor sale antioxidante, hidratante şi cicatrizante, dar şi compoziţiei bogate în ingrediente cu efect anti-aging, uleiul de argan este ideal pentru îngrijirea tenului normal, uscat, cu tendinţa de a se deshidrata.  
În cazul tenului meu uscat şi deshidratat, cu un deficit atât de apă, cât şi de sebum, uleiul de argan a devenit cel mai bun prieten încă de la prima aplicare. Senzaţia pe care o vei resimţi în urma primei aplicări este mai apropiată de un serum decât un ulei, astfel încât nu vei ramâne cu un film uleios, alunecos, la suprafaţa pielii. Este perfect dacă, la fel ca mine, îţi doreşti hidratarea şi supleţea conferite de uleiuri, dar urăşti filmul gras şi alunecos pe care majoritatea îl lasă.

Uleiul de argan este absorbit  în mare parte de piele, iar primele efecte pot fi observate instantaneu: imediat după aplicare, pielea se destinde iar elasticitatea pielii este vizibil îmbunătăţită. Pielea arată şi se simte mai fermă, capătând o textură fondantă, ca şi cum ai schimba arcurile unei canapele vechi. După câteva aplicări, zonele mai uscate, roşii şi iritate din jurul nasului şi bărbiei au fost calmate şi hidratate, uleiul de argan respectându-şi promisiunea de a cicatriza. Nu toate efectele uleiului de argan sunt vizibile cu ochiul liber, pentru că formula sa bogată în antioxidanţi şi polifenoli luptă împotriva agresiunii radicalilor liber şi stimulează procesul de regenerare celulară. În plus, acţiunea lui emolientă s-a dovedit benefică şi pentru îngrijirea cuticulelor, încât sunt tentată să  înlocuiesc balsamul special pentru cuticule cu ulei de argan.

Singura reţinere pe care am avut-o în aplicarea unui ulei pur pe suprafaţa tenului a fost potenţialul său comedogenic, care ar putea bloca porii, conducând la dilatarea lor şi apariţia coşurilor. Spre deosebire de alte tipuri de uleiuri naturale, uleiul de argan (alături de cel de cânepă, mango şi floarea soarelui) are un scor 0 pe scara ingredientelor comedogenice, conform Jurnalului Academiei Americane de Dermatologie. Aşadar, fie că alegi să îl foloseşti în compoziţia măştilor sau să îl aplici pe ten în forma sa pură, poţi avea siguranţa că uleiul de argan nu va contribui la dilatarea porilor sau la formarea punctelor negre şi nici nu va stimula producţia de sebum.



Kit de frumusete cu ulei de argan 100% natural, 50 ml,
verdex.ro, 147 de lei 89 de lei

Individual: 89 de lei 49 de lei

Ambalajul este prevăzut cu un pulverizator practic şi este realizat dintr-un material dur, închis la culoare, astfel încât proprietăţile preţiosului ulei de argan să fie protejate de acţiunea razelor UV. Sistemul practic de dozare, închis etanş, elimină riscul de a-l vărsa accidental, aşa că îl poţi strecura cu uşurinţă şi în bagajul de vacanţă. Depozitează-l într-un loc răcoros, ferit de razele soarelui, şi aplică-l printr-un masaj delicat.

Ingrediente: Argania spinosa din cultură ecologică, 50 ml
Compoziţie: acizi graşi esenţiali Omega 3 și Omega 6, polifenoli, vitamina E, vitamina F, caroteni, squalan (component natural al filmului hidrolipidic al pielii), acid palmitic, acid stearic, acid oleic, acid linoleic

Ulei de ricin

Kit de frumusete cu ulei de ricin 100% natural, 100 ml,
verdex.ro, 147 de lei 89 de lei

Individual: 49 de lei 29 de lei

Uleiul de ricin poate crea o relaţie care oscilează între dragoste şi ură, dar, odată ce vei învăţa să îl foloseşti corect, are toate şansele să devină noul tău produs preferat pentru îngrijirea părului şi tenului. Textura densă, uşor vâscoasă, aduce uleiul de ricin mai aproape de un gel (sau de un lipgloss) decât de textura obişnuită a uleiurilor. Acesta nu este tocmai un dezavantaj, deoarece poţi fi sigură că nu se va şterge uşor şi poate acţiona un timp îndelungat. Bucură-te de toate beneficiile lui adăugând câteva picături în balsamul sau masca de păr pe care o foloseşti (picurătorul cu care este prevăzută sticla de ulei îţi permite să dozezi cu exactitate cantitatea), evitând să îţi acoperi scalpul într-un strat de ulei de ricin, care se poate dovedi dificil de înlăturat printr-o simplă șamponare.

Uleiul de ricin este singurul ulei dintre cele trei cu un miros subtil, cu un iz vag de nuci. Nu trebuie să îţi faci griji dacă nu suporţi mirosurile pregnante, pentru că aroma uleiului de ricin este abia perceptibilă la început şi se disipă destul de rapid. Uleiul de ricin şi-a dovedit eficienţa în masca cu gălbenuş de ou şi drojdie, redând luminozitatea pielii, dar aceasta nu este singura modalitate în care îl poţi folosi.

Calităţile uleiului de ricin sunt lăudate pentru echilibrarea zonelor hiperpigmentate şi are un scor de 1 pe scara produselor cu efect comedogenic (unde 0 – deloc comedogenic; 5 – foarte comedogenic), aşa că va fi cu siguranţă nelipsit din măştile pe care le voi prepara în casă. Mai mult, acesta susţine procesul de vindecare şi este folosit pentru a calma iritaţiile pielii, pentru tratarea negilor şi curăţarea tenului, ceea ce îl face perfect pentru un spectru mai larg de utilizări.

Aplicat pe gene cu ajutorul unei periuţe curate de mascara, am fost plăcut surprinsă să constat că uleiul nu mi-a provocat o senzaţie de usturime sau iritaţie la contactul cu ochii. După mai mult de 7 zile consecutive în care l-am aplicat seara, după demachiere, genele par deja mai groase şi mai lucioase, însă transformarea sprâncenelor este efectul cu adevărat spectaculos. Deşi nu mă aştept să mă transform peste noapte în Cara Delvingne, firele care au început să apară în spaţiile goale reprezintă un început cât se poate de promiţător. Singura provocare? Va trebui să rezist tentaţiei de a pune mâna pe pensetă de-a lungul întregului proces de creştere!

Ingrediente: Ulei de ricin (Ricinus communis), 100 ml
Compoziţie: acid ricinoleic, plamitic, stearic, acizi grași Omega 6 și Omega 9, săruri minerale, enzime, vitamina E

Convinge-te şi tu de efectul uleiurilor de cocos, argan şi ricin comandând kitul complet de frumuseţe pe bază de 3 uleiuri naturale sau uleiurile individuale, pentru o îngrijire specifică. În plus, poţi descoperi o mulţime de alte soluţii naturale pentru sănătatea şi frumuseţea ta, accesând magazinul online Verdex.ro! Ai încercat deja ceaiul FitTea? Noi l-am testat şi a rămas încă preferatul nostru atât pentru gustul delicios, cât şi pentru proprietăţile sale detoxifiante şi de slăbire!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.