Sunt un copil adoptat crescut de o mamă care mă abuzează. Ce mă fac?

Sunt un copil adoptat crescut de o mamă care mă abuzează. Ce mă fac?

Redactor Divahair.ro

Adopția este salvarea multor copii care au fost abandonați de părinții naturali, dar unii nu au norocul să nimerească într-o familie iubitoare și grijulie. Aceste suflete nefericite se transformă în victime ale violenței și ale altor forme de abuz. Din nefericire, există și persoane care adoptă un copil doar ca să se folosească de el sau ca să profite de naivitatea lui.

Un caz concret a apărut pe un forum și a captat atenția a milioane de oameni care au citit rândurile scrise de o femeie care a ajuns la vârsta de 30 de ani și care încă nu poate să scape de abuzurile mamei adoptive, care are în prezent 70 de ani.

 Fotografie alb-negru reprezentand o femeie care stă în genunchi, pe podea, cu capul in palme

„Sunt un copil adoptat și acum, la 30 de ani, încă locuiesc cu mama mea singură, care are peste 70 de ani. Personalitățile noastre sunt total opuse și vreau să mă mut de aici și să am propria mea viață, dar mă simt vinovată. Mi-a indus că îi sunt datoare pentru că mi-a oferit viața pe care o am astăzi. Ea mă abuzează și profită de mine, nu mai pot suporta, am nevoie de o modalitate de a scăpa de asta pentru că îmi afectează sănătatea mintală. Este greșit să mă mut? Voi fugi de responsabilitatea mea ca fiică?”, a fost strigătul de ajutor pe care l-a postat tânăra în mediul online.

Mesajul ei a ajuns pe un site în care anumiți psihologi acreditați oferă terapie la distanță.

Chiar fondatorul platformei, psihoterapeutul Chandni Tugnait, a fost cel care a venit imediat în sprijinul femeii aflate în cea mai mare dilemă a vieții ei de până acum și i-a oferit un răspuns menit să o ajute să ia decizia corectă.

„Bună! Îți mulțumim că ne-ai scris și vreau să știi că înțeleg cât de copleșitoare poate fi această situație pentru tine. Este firesc să îi arăți recunoștință celei care te-a crescut și te-a ajutat să te dezvolți, dar acesta nu reprezintă un motiv pentru a tolera abuzul venit din partea ei.

Este important să înțelegi că atunci când faci un pas înapoi de la responsabilitatea ta, îl faci pentru a te vindeca, nu pentru a fugi de îndatoriri. Poate că te-a agresat emoțional, verbal sau fizic, dar indiferent de situație, trebuie să pui stop acestui tip de comportament. Ai încercat să îi spui ce simți sau ce te deranjează? Ai vorbit cu ea despre abuz? Ți-a zis cumva că se comportă așa pentru că vrea să te protejeze? Dar ai încercat să ai activități comune cu ea ca să vă apropiați și să comunicați altfel, poate mai bine?

Este timpul să îți acorzi puțin spațiu departe de ea pentru a te vindeca, în cazul în care ai încercat să pui în aplicare ideile enumerate mai sus și nu a funcționat să o schimbi. Îndepărtarea fizică de mama ta vitregă nu înseamnă că o să fugi de responsabilități, ci că ai mai multă grijă de tine ca să te poți acupa și de ea sau de sănătatea ei fragilă la cei 70 de ani. Nu uita că nu poți avea grijă de altcineva dacă tu nu ești bine și dă-ți voie să te simți puțin liberă ca să înțelegi cum funcționează relațiile interumane.

Nu este în regulă să aceepți șantajul emoțional din partea nimănui și trebuie să te înconjori de oameni empatici, grijulii, răbdători, respectuoși și care te ascultă când ai nevoie.
Construiește-ți o relație bună cu propria persoană și apoi vei comunica mai ușor cu cea care te-a crescut. Nu ezita să începi un program de terapie pentru a înțelege mai bine care este atitudinea corespunzătoare într-o relație de orice gen, fie ea de prietenie, de iubire sau familială. Sper că aceste cuvinte ale mele ți-au fost de folos.”, a fost răspunsul dat de Dr. Chandni Tugnait.

Crezi că ți-ar fi și ție de ajutor interacțiunea pe o astfel de platofrmă unde se face terapie la distanță? Nu ezita să apelezi la ajutor de specialitate dacă te afli într-o situație similară cu a femeii care a fost crescută abuziv de o mamă adoptivă. Denunță orice fel de abuz și nu permite nimănui să profite de tine în niciun fel.

Citește și: Te rog insistent, nu mai judeca persoanele care rămân în relații abuzive

Sursă articol: Timesofindia

Surse foto: Istockphoto

Articolul urmator
O femeie și-a găsit mama pe stradă, fără adăpost, după 15 ani de la ultima lor întâlnire
O femeie și-a găsit mama pe stradă, fără adăpost, după 15 ani de la ultima lor întâlnire
Ce fel de nume ar trebui sa ii pui primului copil?
Incepe quiz
Ce fel de nume ar trebui sa ii pui primului copil?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.