Rolul consilierului certificat internaţional în alăptare

Rolul consilierului certificat internaţional în alăptare

Bianca Geica, redactor DivaHair.ro

Mihaela Timofte, Consultantul în lactaţie acreditat IBCLC de la Maternitatea Medicover, are o experienţă de peste 23 de ani în Reanimare pediatrică şi Neonatologie. Mihaela a beneficiat şi de experienţă personală de a alăpta, înţelegând astfel şi mai uşor sentimentele pe care le are mama în timpul alăptării.

“Totul a pornit din dragostea pentru bebeluşi, din convingerea că mama şi bebeluşul trebuie să fie din primele clipe ale întâlnirii lor într-o simbioză perfectă. Pentru că mama şi bebeluşul să aibă un start bun în alăptare au nevoie de sprijin fizic şi emoţional. Vreau să văd din ce în ce mai multe mămici care să aibă încredere în capacitatea lor de a alăpta, să fie convinse de faptul că laptele lor este suficient calitativ şi cantitativ pentru a-şi hrăni bebeluşul. Deviza mea: Da, şi eu pot alapta! Decizia de a alapta un copil este o decizie personală.

Multe femei au luat o decizie privind alăptarea înainte de a fi însărcinate. Rolul nostru este de a permite fiecărei femei să facă o alegere informată şi de a sprijini decizia ei”.

Consultantul în lactaţie este o persoană specializată în a oferi suport viitoarelor mămici încă din timpul sarcinii, apoi de la naştere până la sfârşitul perioadei de alăptare, oferind sfaturi specializate:
- atunci când mama are nevoie de consiliere sau întâmpina diferite probleme cum ar fi ataşarea copilului la san, evaluarea transferului de lapte de la mama către copil;
- în gestionarea diferitelor probleme ale sânilor (ragadele, mastită, angorjarea sânului);
- scăderea lactaţiei;
- refuzul bebeluşului de a suge.

Consultantul încurajează mama să alăpteze, oferindu-i şi sprijin emoţional atunci când această este mai sensibilă înainte şi mai ales după naştere.

Consultanţii în lactaţie acreditaţi IBCLC sunt recunoscuţi în întreagă lume pe baza unor examene teoretice şi practice, prin care se evaluează noţiuni din domenii variate: anatomie, fiziologia lactatei şi a suptului, dezvoltarea şi nutriţia copilului, patologie, sociologie, psihologie şi consiliere, terminologie medicală, etică şi legislaţie, echipamente şi tehnică pentru alăptare, educaţie sanitară.

Ce fel de mama vei fi?
Incepe quiz
Ce fel de mama vei fi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.