Prăjitura cu mălai a la Florin Dumitrescu: ingredientul secret care scoate preparatul din anonimat și-l transformă în delicatesă

Prăjitura cu mălai a la Florin Dumitrescu: ingredientul secret care scoate preparatul din anonimat și-l transformă în delicatesă

Anca Marcus

În lumea culinară, inovația întâlnește adesea preparatele tradiționale, iar chefi de renume reușesc să transforme ingrediente simple în capodopere gastronomice.

Florin Dumitrescu, fostul component al îndrăgitei emisiuni „Chefi la Cuțite”, ne ademenește cu o rețetă delicioasă de prăjitură cu mălai. 

Preparatul, cel mai probabil, te duce cu gândul la copilărie, dar reinterpretarea este făcută într-un stil inconfundabil a la Chef Dumitrescu. 

Un desert ușor de făcut, cu arome familiare

Nu te-ai fi gândit să folosești mălaiul într-un desert dulce, dar iată că Florin Dumitrescu te încurajează să faci exact asta. Și ce e mai ușor decât să te aventurezi în bucătărie cu doar 7 ingrediente pe care le găsești deja în cămară?

Pentru această prăjitură delicioasă, îți trebuie următoarele ingrediente: 

  • 100 g de mălai
  • 200 g de făină
  • 150 g zahăr pudră
  • un praf de copt
  • un vârf de linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 300 ml lapte de migdale
  • o portocală și coaja ei

Da, ai citit bine - doar aceste ingrediente simple sunt necesare pentru a crea un desert minunat.

Cum se prepară prăjitura?

Prăjitură cu mălai pusă pe o tavă, alături de o cană cu cafea, niște boabe de porumb și frunze ca ornamente

Chef Florin Dumitrescu începe prin a combina mălaiul, făina, zahărul pudră, praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Apoi, treptat, adaugă laptele de migdale, îmbogățind compoziția cu aroma proaspătă de portocală.

În cele din urmă, urmează un simplu proces de coacere - 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 170 de grade și prăjitura cu mălai prinde viață.

Dar procesul de preparare nu se oprește aici!  După coacere, se toarnă un sirop făcut în casă, din zahăr pudră și zeama de portocală, peste prăjitură, și se ornează cu felii de portocală. Simplu și delicios!

Portocala, ingredientul secret al prăjiturii cu mălai

Rezultatul final? O prăjitură cu o textură ușor crocantă, datorită mălaiului, dar și cu o aromă subtilă de portocală care „îmbrățișează” fiecare mușcătură. Cu un decor simplu, dar elegant, pe care poți să-l realizezi cu felii de portocală, prăjitura cu mălai se transformă într-o capodoperă a dulciurilor, amintindu-ne de gustul plăcut al zilelor de vară și al serilor petrecute în jurul mesei.

Această rețetă ne amintește că uneori cele mai inovatoare și delicioase preparate se nasc din ingrediente pe care le avem la îndemână. Așa că tu ce mai aștepți? Poftă bună!

Cum arăta Florin Dumitrescu înainte să devină celebru. De necrezut cât de mult s-a schimbat simpaticul chef de-a lungul anilor!

Surse foto: Instagram, Freepik, Freepik

Surse articol: Ciao, Gândul, România TV

Articolul urmator
Cele 3 „suflete pereche” pe care le vei întâlni de-a lungul vieții! Ce scop va avea fiecare
Cele 3 „suflete pereche” pe care le vei întâlni de-a lungul vieții! Ce scop va avea fiecare
Ce prajitura te reprezinta?
Incepe quiz
Ce prajitura te reprezinta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.