Redirecționează 2% din impozitul către asociația Incubator Social și ajută tinerii din centrele de plasament să își găsească un loc de muncă

Redirecționează 2% din impozitul către asociația Incubator Social și ajută tinerii din centrele de plasament să își găsească un loc de muncă

Redactor Divahair.ro

În România, doar 1 din 40 de tineri care părăsesc centrele de plasament ajunge să se angajeze legal. Poți contribui la un viitor mai bun pentru ei fără nici un efort, dacă redirecționezi, până pe 25 mai 2016, 2% din impozitul pe venit către asociația Incubator Social, care derulează programe pentru integrarea socio-profesională a persoanelor aflate în dificultate.

Redirecționarea procentului din impozitul pe profit este gratuită pentru orice angajat și nu presupune decât completarea rapidă a unui formular. Cei care doresc să redirecționeze 2% trebuie doar să depună personal sau să trimită la Fisc, până pe 25 mai 2016, unul dintre următoarele documente completate:

  • formularul 203 pentru venituri salariale (disponibil AICI)
  • formularul 200 pentru venituri din activități independente (disponibil AICI)

Asociația Incubator Social a lansat un concurs pentru cei care își conving prietenii să doneze, la rândul lor, 2% din impozitul pe venit:

  • prima persoană care strânge 50 de formulare de redirecționare 2% către The Social Incubator câștigă un voucher de 300 de lei la Smilingshoes
  • prima persoană care strânge 100 de formulare câștigă un colier de argint din colecția Arhangheli, semnată Malvensky
  • prima persoană care strânge 200 de formulare câștigă un voucher pentru 3 zile la Limanul Resort pentru 2 persoane

După ce au strâns formularele completate până la 20 mai 2016 cel târziu, participanții pot trimite un email la office@asociatiasocialincubator.org pentru a le preda și a verifica dacă au câștigat.

Din peste 180 de tineri implicați în program, 32 au acum un loc de muncă.

La aproape doi ani de la lansare, principalul program derulat de asociație,„Un viitor normal pentru tinerii orfani”,a ajutat peste 180de tineri instituționalizați. In cadrul programului ei au beneficiat de consiliere vocațională și psihologică, au participat la ateliere de dezvoltare personală și au urmat cursuri și stagii de pregătire profesională.

Fiecare dintre adolescenții implicați în programul Incubator Social este ajutatsă își găsească un loc de muncă după finalizarea perioadei de pregătire educațională și profesională. Până acum, 32 tineri care au părăsit orfelinatul și-au găsit un job cu ajutorul specialiștilor și voluntarilor Incubator Social.

Pe lângă rata scăzută a tinerilor din centre de plasament care reușesc să își găsească un loc de muncă, România ocupă primul loc între țările UE la numărul de victime ale traficului de persoane, 2 din 5 dintre acestea fiind fete sub 18 ani. La vârsta majoratului tinerii sunt obligați să părăsească orfelinatele și să își găsească o locuință și un loc de muncă, mulți dintre aceștia ajungând victimele ale traficanților.

Rezultatele din aproape cei doi ani de activitate au depășit cu mult așteptările noastre. Raluca P. (19 ani),  unul dintre tinerii pe care i-am mentorat, a gasit un loc de munca prin intermediul nostru. Aici s-a integrat rapid si a preluat atributii de PR si organizare. Evolutia ei impresionanta a avut doua implicatii: solicitari de candidati noi din partea angajatorului si inscrieri a unor tineri noi in program datorita puterii exemplului dat de Raluca. Alex C. (19 ani) este un alt exemplu cu care ne mândrim: dupa ce a promovat examenul de bacalaureat in urma meditatiilor oferite de voluntarii nostri la limba romana,  a intrat la Politehnica, obtinand in acelasi timp si o bursa de merit. In acelasi timp, i-am facilitat un loc de munca pe perioada verii pana la inceperea cursurilor. In prezent, Alex ofera meditatii tinerilor din program la matematica in vederea promovarii examenului de bacalaureat. Toate poveștile de succes ale tinerilor noștri ne dau încredere să continuăm eforturile”, povestește Ionuț Pascu, președintele Asociației The Social Incubator.

La rândul lor, persoanele juridice pot redirecționa, gratuit, 20% din impozitul pe profit, pe baza unui contract de sponsorizare între companie și asociația Incubator Social.

Despre Asociația The Social Incubator

Asociația The Social Incubator este o organizație non-profit lansată în 2014 de către un grup de profesioniști și prieteni care și-au dorit să creeze o platformă pentru inițiativele cu impact social semnificativ în viața persoanelor aflate în dificultate, fie că este vorba despre tineri din centre de plasament, vârstnici, femei în situații de risc sau alte categorii marginalizate economic sau social.

Misiunea organizației este integrarea socio-profesională a persoanelor aflate în dificultate prin ateliere de instruire și soluții de antreprenoriat inovative.

Inițiativele organizației respectă patru principii directoare: impactul social trebuie să fie direct, sustenabil, scalabil la nivel național și va fi obținut prin soluții noi, creative.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.