Cum tratezi deficitul de progesteron?

Cum tratezi deficitul de progesteron?

Ionelia Olteanu

Te-ai întrebat vreodată de ce ai dureri de cap periodic? De ce te îngrași 1-2 kg înainte de menstruație? Te confrunți cu simptomele sindromului premenstrual sau încerci de 6 luni să rămâi însărcinată, fără rezultat? Acestea sunt doar câteva din simptomele asociate deficitului de progesteron, hormonul fertilității și frumuseții.

De ce este important progesteronul?

Progesteronul este responsabil pentru starea ta de bine și de echilibru generalTe calmează când te înfurii, te ajută să adormi, te face să te simți calmă și relaxată și te ajută să elimini excesul de lichide din din corp.

medicament progesteron

Principalul rol al progesteronului este în procesul de fertilitate. Acest hormon creează un mediu ospitalier pentru ca un ou fertilizat să se atașeze și să supraviețuiască. O deficiență de progesteron cauzează dificultăți în a menține o sarcină. Majoritatea problemelor de infertilitate sunt asociate cu nivelul scăzut de progesteron din organism, dar și alte simptome pot fi la fel de supărătoare:

- PMS

- Cicluri menstruale neregulate

- Endometrioză 

- Crampe în perioada menstrei

- Sâni fibrochistici

- Libido scăzut

- Depresie

- Probleme de somn

- Paplitații ale inimii

- Obezitate

progesteron

Ai un deficit de progesteron sau dominanță estrogenică?

Știai că cei doi hormoni lucrează în tandem în organismul tău? Estrogenul este responsabil pentru feminitatea și senzualitatea femeilor. Progesteronul asigură un mediu ospitalier pentru ca un ou fertilizat să supraviețuiască. Ambii hormoni asigură echilibrul hormonal.

În jurul vârstei de 35 de ani începe perioada de perimenopauză, o etapă complexă manifestată printr-o predispoziție la valori scăzute ale progesteronului. Spre deosebire de estrogen, progesteronul scade mult mai mult în această perioadă, devenind insuficient pentru a putea stabiliza nivelul de estrogen, astfel apare dominanța estrogenică.

Sunt și situații în care progesteronul modifică anumiți receptori neurohormonali, creând „blocaje” în organism, sindrom cunoscut sub denumirea de rezistență la progesteron.

Vrei să știi care sunt soluțiile?

vitex zen forte

Vitex Agnus Castus, sau Mielărea, este una din cele mai eficiente plante în privința sporirii fertilității la femei, reduce simptomele sindromului premenstrual și combate efectele dominanței estrogenice. Vitex 0,5/10 Zen Forte cu dublă standardizare în agnuzide și flavonoide ajută la creșterea nivelului de progesteron și luptă împotriva radicalilor liberi.

Vitamina C organică ajută la creșterea nivelului de progesteron, are efect anxiolitic și ajută la sintetizarea hormonului fericirii, serotonina.

Creme cu progesteron bioidentic. Acestea sunt în mod special benefice în perioada de perimenopauză și menopauză, iar corpul tău nu mai produce suficient progesteron.

Redu cantitatea de cafea și alcool. Cofeina reduce nivelul de progesteron, iar consumul de alcool este asociat cu anxietatea premenstruală, instabilitate emoțională și dureri de cap.

Articolul urmator
Megalofobia: ce este și cum îți poate afecta viața
Megalofobia: ce este și cum îți poate afecta viața
Cat de pasionala esti?
Incepe quiz
Cat de pasionala esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.