Frumoasa: pentru cine?

   Frumoasa: pentru cine?

Necunoscut

     De ce vrem sa fim frumoase? Pentru noi sau pentru ei? Aceasta este marea intrebare legata de actiunile noastre in materie de frumusete. Care este de fapt imboldul?
     Ne putem gandi ca frumusetea se invata. Nimeni nu s-a nascut cu gust pentru estetica si nimeni nu si-a dorit sa ajunga frumos daca nu ar fi vazut ca societatea cultiva frumusetea ca pe o valoare de seama. Asadar, frumusetea e o etapa care vine la un moment dat. Daca ramane sau nu, tine doar de noi si de felul in care o intelegem.
      Ar trebui sa stim ca frumusetea vine din afara noastra si se instaureaza in noi ca o nevoie in care ajungem sa investim tot mai mult. Prea rar ne gandim insa ca nevoia de frumos a pornit din afara noastra. Cele mai multe credem ca este o chestie personala, ca daca nu suntem frumoase nu ne simtim bine cu noi. Dar daca ne-am gandi asa: ramai pe o insula pentru 30 de zile. Vei avea la fel grija de tine? Te va interesa la fel de mult ca linia sprancenelor tale sa fie perfecta, ca rujul sa se intinda perfect, ca ochii sa fie conturati la fel, ca mersul sa iti fie incitant? Te-ai simti altfel daca ai fi frumoasa fara sa fii privita? Daca raspunsul este da, inseamna ca te poti numi o specie evoluata de femeie! Frumusetea nu tine de ceilalti si nici de noi in mod exclusiv. Ne nastem cu permeabilitate la frumos si mediul este cel care penetreaza aceasta disponibilitate, transformandu-ne in ceea ce numim frumos. Daca reusim sa intelegem ca frumosul se manifesta prin noi si, mai mult, daca stim ce se intampla de fapt, intensitatea creste. Constiinta a ceea ce esti te face sa fii si mai mult ceea ce esti. Daca te consideri o femeie frumoasa, da-ti voie sa stii ce inseamna frumusetea pentru tine. Gandeste-te ca a fi frumoasa doar pentru ceilalti te transforma intr-un produs. A fi frumoasa doar pentru tine e o frivolitate care umbreste efectul cel mai important, potentator al frumusetii: admiratia!
     Imbina a fi frumoasa pentru tine cu a fi frumoasa pentru altii! Te vei simti completa, capabila sa atragi asupra ta sortii izbanzii! Nimic nu te recomanda mai bine decat propria frumusete aratata, intretinuta si consumata in cunoastinta de cauza! Fii o femeie frumoasa si constienta de ceea ce esti! Succes!
Ești frumoasă sau deșteaptă?
Incepe quiz
Ești frumoasă sau deșteaptă?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.8 (5)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.