„Cars 3 / Maşini 3”, un film despre ambiție, revenire și ajutorul neprețuit al unui mentor

„Cars 3 / Maşini 3”, un film despre ambiție, revenire și ajutorul neprețuit al unui mentor

Redactor Divahair.ro

În noul film din seria de animație „Maşini”, produs de Disney-Pixar, îl regăsim pe Fulger McQueen, un veteran al sportului iute, luptând să revină în mijlocul cursei și având de înfruntat ambiția unei tinere generații de piloți mult mai rapizi și siguri pe ei.

Filmul „Cars 3 / Maşini 3” este distribuit de Forum Film România şi va avea premiera pe 16 iunie 2017, fiind disponibil în format 2D și 3D, varianta dublată.

Revenirea unui marginal

Deși este genul de sportiv încrezător, Fulger McQueen simte că prezența noii generații de cursieri îl provoacă să arate din nou ce poate. „Când l-am întâlnit prima dată pe Fulger McQueen era un începător, dar și un supererou. Avea întreaga viață înainte. Deși s-a descurcat foarte bine de atunci, câștigând cinci cupe, e clar că nu mai e tânăr și în vogă”, spune regizorul Brian Fee.

cars 3

Pentru a reda cât mai bine lupta pe care o duce un veteran al unui sport ca să revină în cursă, realizatorii „Maşini 3” l-au consultat pe Jeff Gordon, un reputat campion al NASCAR și pe șeful echipei lui, Ray Evernham. „Am făcut foarte multă muncă de documentare, ne-am inspirat din alte sporturi, dar ne-am axat mai ales pe piloții NASCAR. Ei încep la o vârstă fragedă și întreaga lor existență se învârte în jurul sportului. Am vorbit inclusiv cu un psiholog sportiv care ne-a explicat că cei mai mulți piloți nu știu să facă altceva și nici nu își imaginează că ar putea să facă altceva”, spune regizorul noului film.

Nici Fulger McQueen nu își poate imagina că ar putea să facă altceva în viață. Însă, pentru a reveni în cursă are nevoie de ajutorul unei tinere tehniciene, Cruz Ramirez, care are propriul plan să câștige. Cruz Ramirez este foarte bine pusă la punct cu noile tehnologii din domeniu și știe exact cum să îi motiveze pe piloți. Fulger McQueen, însă, e de modă veche și își dă seama că el și tehniciana au același scop, dar văd drumuri complet diferite pentru a ajunge la el, iar asta e în sine o provocare.

Descoperă mai jos trailer-ul noului film din seria Cars!

Mentorul salvator

Fostul campion de NASCAR, Jeff Gordon, s-a dovedit a fi de mare ajutor în munca de documentare. „A vorbit foarte mult despre cât de plini de energie sunt tinerii piloți. Le place să conducă super repede și agresiv, în timp ce un șofer mai experimentat știe că nu trebuie să facă asta. Ei știu atât de bine ce înseamnă cursa, încât aleg să conducă altfel”, afirmă co-producătorul Andrea Warren.

Ca să revină rapid în joc și să iasă din nou pe primul loc, Fulger McQueen decide să revină la origini, reamintindu-și de sfaturile înțelepte pe care obișnuia să i le dea mentorul lui, răposatul Fabulosul Hudson Hornet. Așa decide să apeleze la mentorul antrenorului lui, Doc, care îl ajută să redescopere importanța mentoratului. Realizatorii noului film s-au inspirat nu numai din cele spuse de antrenori reali, ci și din propriile vieți. „Când vrei să transmiți publicului o idee, chiar trebuie să o simți”, spune Fee, care adaugă că s-a inspirat din rolul lui de părinte pentru a găsi emoția potrivită de transmis în film.

cars 3

„Ca majoritatea oamenilor și eu mă lupt adesea să îmi fac timp pentru proiectele care mă pasionează, știți cum e, toți avem responsabilități la serviciu și acasă și nu avem niciodată suficient timp”, spune regizorul. „Într-o zi am petrecut câteva ore pictând pentru a le explica fiicelor mele câte ceva despre artă. Ceva s-a schimbat imediat. Am descoperit că experiența aceea a fost mult mai satisfăcătoare decât îmi imaginasem. Exact asta ne-am propus să transmitem în film, prin relația dintre Fulger McQueen ș Doc”, mai spune el.

Un tribut adus primului „Maşini”

Relația specială dintre Doc și Fulger McQueen, dar și impactul pe care acesta îl joacă în viața pilotului, recreează emoția aceea specială pe care o transmitea primul film din seria „Maşini”.

„Publicul a avut o legătură emoțională puternică cu primul film din serie”, explică directorul de creație al francizei, Jay Ward. Primul „Maşini” a avut un impact puternic asupra fanilor francizei, mai ales datorită legăturilor puternice dintre personaje, în vreme ce al doilea film din serie a fost mai degrabă o peliculă poznașă, plină de aventură și andrenalină. Acum, al treilea film e și o formă de reîntoarcere la origini, un tribut adus primului film din serie.

Primele două filme din franciză, „Maşini” (2006) şi „Maşini 2” (2011) au obţinut cumulat mai mult de 1 miliard de dolari americani la box office-ul din întreaga lume, cel de-al treilea fiind așteptat să se bucure de un succes similar.  Seria „Maşini” a fost premiată cu un Glob de Aur la categoria Cel mai bun film de animaţie, iar compozitorul Randy Newman a câştigat un Grammy pentru „Our Town”, la categoria Cel mai bun cântec scris pentru un film, televiziune sau alt tip de media.

cars 3

„Maşini 3” îi are în distribuție pe Owen Wilson, vocea lui Fulger McQueen, Cristela Alonzo, care îi dă viață lui Cruz Ramirez și pe Armie Hammer, vocea tânărului ambițios Jackson Storm, iar apariția surpriză este vocea pilotului de Formula 1 Lewis Hamilton.

Filmul este dedicat piloților NASCAR, patru dintre personajele acestei pelicule fiind bazate pe poveștile unor campioni ai cursei.

Sinopsis

Fulger McQueen se reîntoarce pe marele ecran, în „Maşini 3”, cea mai nouă producţie animată Disney-Pixar. Atacat de o nouă generaţie de maşini de curse rapide, legendarul McQueen este deodată eliminat din sportul pe care îl iubeşte. „Se confruntă cu genul de întrebări pe care mulţi sportivi şi le pun mai târziu în cariera lor. Renunţi când eşti în top sau lupţi până la final?”, spune producătorul Kevin Reher.

Pentru a reveni în joc, va avea nevoie de ajutorul unei tinere mecanice pasionate, Cruz Ramirez, care are propriul ei plan pentru a câştiga. Numărul 95 mai are încă multe de arătat și va testa inima campionului pe cea mai mare platformă de curse din Cupa Piston.

Filmul este regizat de Brian Fee, care a lucrat și celelalte două pelicule din serie, produs de Kevin Reher, cu ajutorul lui Andrea Warren și al lui John Lasseter, regizorul „Maşini”şi „Maşini 2”.

Trailer:

Poţi ghici un film după citat?
Incepe quiz
Poţi ghici un film după citat?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.