Cum să obțineți o protecție solară eficientă

Cum să obțineți o protecție solară eficientă

Redactor Divahair.ro

Depinde doar de propriile alegeri dacă soarele vă este prieten sau dușman. În prezent, există o gamă variată de produse care vă protejează de efectul nociv al soarelui. Acestea combină mai multe ingrediente, al căror scop este prevenirea pătrunderii radiațiilor ultraviolete (UV) ale soarelui.    

Există două tipuri de radiații ultraviolete, UVA și UVB. Acestea din urmă (UVB) sunt considerate principala cauză a arsurilor solare, în timp ce razele UVA, care pătrund mai adânc în piele, sunt asociate cu îmbătrânirea prematură. De asemenea, acestea exacerbează efectele cancerigene ale radiațiilor UVB și sunt, din ce în ce mai des, văzute că o cauza a cancerului de piele „pe cont propriu”. Produsele solare variază în ceea ce privește capacitatea lor de a proteja împotriva UVA și UVB. Aflați detalii despre aceste produse din Farmaciile Catena și alegeți împreună cu personalul din Farmaciile Catena produsele care vi se potrivesc.

Ce este SPF-ul?

Factorul de protecție solară (FPS sau SPF conform prescurtării din limba engleză) este o măsură a capacității de protecție împotriva deteriorării pielii de către UVB. Iată cum funcționează: dacă durează 20 de minute pentru ca pielea neprotejata să devină roșie, folosirea unui produs cu SPF 15 previne sau amână înroșirea pentru o perioadă de 15 ori mai mare (cinci ore). Cele mai multe produse de protecție solară cu un SPF 15 sau mai mare fac o treabă excelentă de protecție împotriva UVB. Produsele de protecție solară cu spectru larg protejează pielea atât de razele UVA, cât și de cele UVB. Exprimată în procente, situația arată astfel: SPF 15 filtrează aproximativ 93% din toate razele UVB primite. SPF 30 filtrează 97%, iar SPF 50-98%. Acestea pot părea diferențe neglijabile, dar dacă aveți o sensibilitate crescută sau o „istorie” de cancer de piele, acele procente suplimentare vor face diferența. Farmaciile Catena va așteaptă cu sfaturi complete și produse pentru protecție solară pentru toate tipurile de piele. 

protectie solar a Catena

Cine are nevoie de protecție solară?

  • Toate tipurile de piele trebuie să fie protejate cu produse SPF, întrucât, în cele mai multe cazuri, cancerul de piele este declanșat de expunerea iresponsabilă la radiația ultravioletă.
  • Orice persoană cu vârsta peste șase luni ar trebui să utilizeze zilnic o cremă de protecție solară. Chiar și persoanele care lucrează în interior sunt expuse la radiații UV. Ferestrele, în general, filtrează UVB, dar nu și razele UVA.
  • Copiii sub vârstă de șase luni nu trebuie expuși la soare, deoarece pielea lor este foarte sensibilă la ingredientele chimice din produsele de protecție solară, precum și la razele solare.

Cât, cum și când

 Pentru a beneficia la maximum de protecția oferită de produsele cu SPF este bine să știți câteva aspecte esențiale:

-              produsul cu SPF se aplică după crema de față și înaintea fondului de ten;

-              se aplică într-o cantitate generoasă (cât să umpleți un pahar de shot, adică aproximativ 30 g) și într-un strat uniform;

-              indiferent de SPF și gradul de rezistentă la apă, orice produs de protecție solară are nevoie de reaplicare după două ore;

-              loțiunea de protecție solară trebuie aplicată cu 30 de minute înainte de expunerea la soare, pentru a permite ingredientelor să pătrundă în piele;

-              reaplicați ori de câte ori ieșiți din apă, vă ștergeți sau transpirați abundent.

Important

Cerul acoperit de nori nu vă protejează pielea împotriva cancerului de piele sau a îmbătrânirii premature. Până la 80% din cantitatea totală de raze ultraviolete străpung atât pătura de nori, cât și ceața. Întinderile mari de apă, zăpada sau asfaltul amplifică efectele nocive ale radiației solare. Pentru o protecție solară completă purtați întotdeauna o pălărie cu boruri lărgi (minimum 4-5 cm) și ochelari de soare cu filtru UV. Evitați expunerea în intervalul considerat periculos: 11.00-16.00.

 

Cum vei fi la batranete?
Incepe quiz
Cum vei fi la batranete?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.