Două rețete ideale pentru sănătatea colonului

Două rețete ideale pentru sănătatea colonului

Redactor Divahair.ro

Cea mai bună dovadă a faptului că sănătatea și alimentația sunt strâns legate între ele este reprezentată de afecțiunile colonului. Când acestea apar, primul lucru pe care-l afli de la medic este că puteai să eviţi problemele printr-o alimentaţie care să conţină fibre. Atât de simplu? Da, atât de simplu.

Totuşi fructele şi legumele vin de peste mări şi ţări, au fost stropite cu diverse substanţe, de cele mai multe ori sunt coapte forţat, iar gustul nu este cel aşteptat.

Varianta cea mai simplă, la îndemâna tuturor, este o porţie de musli. Cereale, nuci şi fructe uscate - o rețetă perfectă, sănătoasă şi rapidă, atât pentru micul dejun, ca gustare, prânz rapid la serviciu, dar chiar şi pentru o cină uşoară.

musli mix

Musli a fost inventat în anul 1900 de către medicul Maximilian Bircher-Benner, care conducea un spital în Elveţia. Medicul le recomanda pacienţilor săi un stil de viaţă sănătos, cu o dietă corectă şi multe exerciţii fizice. Printre mâncărurile incluse în planul zilnic era şi musli .

În era produselor alimentare procesate, este dificil să îţi faci „plinul” necesar de fibre, iar din acest punct de vedere, musli este ingredientul perfect. Are în compoziţia sa atât fibre solubile, cât şi insolubile, care ajută la scăderea colesterolului și a zahărului din sânge. În plus, conţine foarte multe vitamine şi substanţe minerale, de care organismul tău are mare nevoie pentru a fi în formă.

De asemenea, contribuie la prevenirea constipaţiei, prin îmbunătăţirea tranzitului intestinal. Manganul prezent în musli este responsabil cu protejarea inimii. Mai mult decât atât, nucile şi seminţele au grăsimi monosaturate şi acizi graşi Omega 3, care ajută foarte mult la menţinerea sănătăţii inimii.

Musli este benefic şi pentru siluetă: celuloza şi carbohidraţii complecşi susțin controlul greutăţii şi scad riscul de obezitate. Beneficiile consumului de musli sunt multiple, de aceea ar fi bine să îl consumi măcar la o masă pe zi.

Onkel Kurt a ales ingrediente 100% Bio şi a creat reţete perfecte de musli, pentru toate gusturile. Amestecurile de musli de pe piaţă conţin cantităţi mari de fulgi de ovăz, ceea ce le alterează gustul, sau adaos de zahăr, ceea ce le face periculoase pentru sănătate. În musli Onkel Kurt o să descoperi un mix sănătos şi perfect pentru papilele gustative, oricât de pretenţios ai fi, pe care îl poți consuma ca atare, direct din cutie, sau cu lapte, lapte vegetal, sucuri de fructe ori iaurt.

Pentru cei care doresc altceva, vă prezentăm două reţete care pot fi preparate atât pentru micul dejun ori gustare, dar pot fi consumate și pe post de desert delicios. Reţetele prezentate sunt extrem de simplu de preparat!

Musli cu iaurt și fructe

musli mix

Ingrediente:

  • 1 ceaşcă de fructe proaspete tăiate bucăţi, 1 iaurt simplu grecesc, o jumătate de ceaşcă de musli mix (alege sortimentul preferat), gem de fructe și miere (opţional).

Mod de preparare:

Punem într-un pahar jumătate din amestecul de cereale, apoi iaurt, iar cereale, fructe, adăugăm din nou iaurt, un alt strat de fructe şi presărăm deasupra cereale.

Varianta opţională: mierea se poate amesteca cu iaurt sau gemul de fructe se poate pune în mijloc.

Varianta pentru vegani: în locul iaurtului puteţi folosi lapte vegetal (migdale, cocos, soia, caju, orez etc.) amestecat cu 1 lingură de seminţe chia sau psyllium.

Batoane cu musli mix

batoane

Ingrediente:

  • 200 grame musli mix, 1 banană bine coaptă, 4 linguri de fulgi de cocos, 100 grame de unt, 3 linguri de miere sau zahăr, ½ de linguriţă de scorţişoară (opţional), un praf de sare.

Mod de preparare:

  1. Într-o oală încăpătoare, pe aburi, punem la topit untul împreună cu mierea sau zahărul. Nu trebuie să fiarbă, ci doar să se încorporeze bine ingredientele.
  2. Peste compoziţia de mai sus turnăm pulpa de banană pasată, mixul de musli, scorţişoara, praful de sare şi nuca de cocos.
  3. Omogenizăm bine amestecul şi îl turnăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau se pot forma batoane individuale.
  4. Presăm foarte bine compoziţia cu o spatulă.
  5. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și lăsăm compoziția până începe să se rumenească, aproximativ 20 de minute, dar timpul poate varia, în funcţie de mărimea tăvii şi de grosimea batoanelor.
  6. Lăsăm compoziţia să se răcească foarte bine, apoi porționăm batoanele cu un cuțit.
  7. Se pot ambala frumos şi vor fi gustarea perfectă de luat la birou şi nu numai.

Varianta pentru vegani: în locul untului puteţi folosi ulei de cocos sau unt de cacao.

Batoanele se  introduc în deshidrator timp de 12 ore, la maximum 45 de grade Celsius.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.