Faci ce vrei, dar…

Faci ce vrei, dar…

Alina Croitoru

…ştii ce faci? Nu fi egoistă cu părul tău!

   Încă o jumătate de oră… E ziua mea şi vreau o schimbare de look. Am primit o vopsea pentru păr considerată a fi de calitate şi în ton cu noile tendinţe în materie de culoare din primăvara asta—roşu închis(mi s-a spus că se poartă culorile închise). Camera mi-a devenit un salon improvizat: sora mea îşi arată măiestria de coafeză în devenire, prietenele nu contenesc cu zarva(voi fi una de-a lor, ele care se vopsesc de atâta timp!), eu tac. Mă tem un pic şi sunt curioasă mai mult—e prima dată când îmi vopsesc părul. “Consultaţi un specialist! Nu faceţi asta acasă! Alegerile greşite vă fac părul să sufere.” sunt cuvinte cu ecou slab în mintea mea. Încerc să mă conving, zicându-mi că e doar o mică schimbare, nu decizia vieţii mele. Ce atâtea recomandări?!
   Zece minute şi rezultatul nu se va mai ascunde sub pungă. Nu mai pot da înapoi nici dacă aş vrea—şatenul deschis va fi o poveste depăşită. Gata! Îmi spăl părul, iar apa are o culoare grea. Şamponez bine, clătesc, folosesc balsam, clătesc din nou îndelung. Spălatul părului e un ritual aparte, cu valoare inclusiv psihologică—te apropie de tine însăţi, te învaţă să te descoperi, să te apreciezi.
   Îmi şterg părul şi ridic privirea spre oglindă. Stupoare: un mov cu reflexe roz îmi încadrează faţa care parcă mi-e străină. Lacrimile îmi vin brusc. Port pe cap o stigmă meritată: nevoia de a fi la modă ne prinde ca un val şi ne poartă spre rezultate nedorite, cu orice risc, cu orice preţ. Lăsăm trendul să ne calce în picioare, iar raţiunea e obligată la tăcere în faţa unor nevoi estetice adesea aberante. Mă simt artificială, ca o păpuşă urâtă, cu păr mov de plastic. Nu ştiu unde este eroarea, încerc doar să o repar. Las în urmă comentariile de orice fel şi fug la coafor.
   Aruncată pe scaunul unei coafeze ”cu acte în regulă”, cerşesc o salvare necesară. Începe greul: decolorare, revopsire, miros greu, păr distrus, regrete inutile. Revin la culoarea mea cu un cost mare, nu doar financiar—am pierdut mult păr şi încredere. Am învăţat însă ceva: a fi tu însăţi va fi mereu la modă. Dacă vrei o imagine de sine bună, nu ţi-o fabrica singură. Uneori rezultatul poate fi opus aşteptărilor. Cântăreşte daca merită riscul!
Pare un test banal, dar doar geniile îl trec! Ai curaj să îl faci?
Incepe quiz
Pare un test banal, dar doar geniile îl trec! Ai curaj să îl faci?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.1 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    :D (anonim)
    6 iunie 2009 12:12

    cum se numea vopseaua?plz spune'mi k de mult caut o vopsea mov..si nu gasesc:|chiar vreau...