„Malagamba Bucureștiului”, un eveniment plin de stil și rafinament

Redactor Divahair.ro

A patra întâlnire „Malagamba Bucureștiului’’ a avut loc la Frizeria de Lux București – Brici, din Calea Floreasca 111-113. Brici este o frizerie de lux și bar, cu un stoc masiv de servicii de calitate și alcool tare pentru clienții care vor să arate și să se simtă speciali.

Proiectul vrea să renască curentul malagambist al perioadei interbelice, prin stilul vestimentar tipic întâlnirilor de sâmbătă seară, lansate de celebrul Sergiu Malagamba, în conjunctura schimbărilor produse în societatea românescă de atunci și până acum.

Sergiu Malagamba era un icon din Republica Moldova și România interbelică, recunoscut pentru stilul său deosebit și pentru faptul că a introdus muzica jazz în lumea culturală a vremii. Malagamba avea un stil vestimentar unic, era un trendsetter, un boem bulevardier charismatic. Acesta a fost imitat de tinerii bucureșteni, care doreau să trăiască și să gândească liber. Constantin Tănase i-a lansat chiar un celebru cuplet și dans numit Malagamba, iar apoi, marele jazzist Jonny Răducanu i-a adus omagii în concertele sale din perioada comunistă.

persoane la evenimentul ,,Malagamba Bucurestiului”

Acest curent îndrăzneț și liber a fost afectat de regimul Antonescu prin închiderea lui Malagamba în 1942, într-un centru de reeducare. Evenimentul a declanșat o revoluție spontană a elevilor din liceele bucureștene, care au protestat pe Calea Victoriei.

S.T.U.P a reușit să renască trendul Malagamba relansând în trecut, și continuând să facă acest lucru, curentul dandy-ului bucureștean, boem, fantezist, poetic, provocând prin promovarea esteticii frumosului în lumea culturală, și nu numai. Într-o Românie postdecembristă, în care moda masculină este sufocată de o „uniformizare" a brandurilor transnaționale, proiectul expune un bărbat cu identitate, cu un stil vestimentar original și unic.

Fotografiile poartă semnătura artistului The Storyalist iar clipul de prezentare a fost realizat de regizorul Alex Vlad.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.