Oglinda, oglinjoara…

Alina Croitoru

      Frumusetea este pentru o femeie una dintre nevoile de baza. Femeia moderna stie ca a fi frumoasa este o conditie sine qua non pentru o viata perfecta. O slujba buna, o relatie fericita, o stare de spirit placuta cer un aspect frumos.
      Uneori, frumusetea este definitorie pentru femeie. Cate face o reprezentanta a sexului frumos pentru un aspect de invidiat? Sa enumeram orele petrecute sub masti, in grija epilatorului sau durerea de picioare de dupa o zi petrecuta pe tocuri la shopping? Sa mai vorbim si de sumele uriase investite in accesorii de la ace de par pana la ultimul tip de gadget? Ce mai conteaza investitia cand tu te identifici cu imaginea lui Miss World?
      Dar cate dintre femei se gandesc ca frumusetea poate fi periculoasa? Probabil nu foarte multe! Sunt zeci de cazuri de operatii estetice nereusite, sunt multe fete ale problemei numite “frumusete” pe care multe refuza sa le vada. A avea sani mai mari, buze mai pline sau riduri cat mai putine te costa uneori mai mult decat o avere in bani.       Fara a se plange ca se simt incomod cu toate artficiile la care apeleaza, multe femei cad in patima achizitiilor. Niciodata nu au suficient pentru ca niciodata nu se simt suficient. Nu e vorba doar de haine, de bijuterii sau… de iubiti. Lipsite de incredere, ele incearca sa suplineasca material o lipsa de alta natura. Faptul ca pentru o femeie conteaza cel mai mult sa fie apreciata face ca unele femei sa sufere din aceasta cauza si sa nu stie. Nefericite fara sa inteleaga de ce, se pierd intr-o lume a formelor, a stereotipiilor, a superficialului. Dependente de trend, incearca sa isi gaseasca o stabilitate care le lipseste pe alte planuri. Dar moda se schimba si ele, dependente de ceva transient prin definitie, intra intr-o cursa fara sfarsit. Unele isi dau seama la un moment dat ca in afara de amblaj, viata mai are si alte parti. Altele nu se trezesc niciodata. Ajung batrane triste, cu fata intinsa de prea multe creme sau operatii antirid si cu un mare gol in inima. Luptand pentru ceea ce defineste o femeie--frumusetea--ele ajung sa piarda chiar ceea ce doreau sa castige. Cauza: lipsa contactului cu sine.
      Frumusetea nu vine in noi din afara, se naste inauntru si se cere expusa. Nu renunta la ceea ce esti pentru a deveni frumoasa ca la carte. Frumusetea inseamna individualitate cultivata cu stil. Tine minte si ai grija sa iti iasa!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0.8 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.