Te pregătești de vacanță? Află ce este diareea călătorului și cum o poți ține sub control cu ajutorul plantelor!

Te pregătești de vacanță? Află ce este diareea călătorului și cum o poți ține sub control cu ajutorul plantelor!

Redactor Divahair.ro

Se estimează că aproximativ 10 milioane de oameni din întreaga lume sunt afectați anual de diareea călătorului. Riscul apare odată cu începerea călătoriei și ieșirea din zona de confort, însă este mult mai accentuat în cazul vizitelor în țările în curs de dezvoltare – din America Latină, Africa, Orientul Mijlociu și Asia. Deși, în principiu, orice factor care perturbă echilibrul florei intestinale poate provoca o îmbolnăvire și această afecțiune apare, uneori, doar că urmare a stresului legat de călătorie sau de schimbarea dietei, aproape întotdeauna este implicat și un agent infecțios. 

diarcare hilamaya

Cel mai adesea simptomele încep prin crampe abdominale, urmate de un număr crescut de scaune apoase și de o stare generală proastă. Pierderile de apa și de electroliți pot fi, în unele situații, atât de intense, încât, dacă nu se intervine, se poate ajunge rapid la deshidratare și la alte consecințe grave pentru sănătate. 

Dr. Canciovici Carmen, medic primar boli infecțioase, spune că diareea călătorului este adesea cauzată de enterotoxine, implicate fiind bacterii (precum V.Cholerae, E Coli enterotoxigen, Clostridium perfringens, Staphilococcus aureus), virusuri (precum Rotavirus, V.Norwalk, Calicivirusuri, Enterovirusuri, Coronavirusuri) sau paraziți precum Giardia lamblia, dar și de unele medicamente, cum ar fi antibioticele. Și diarea cronică, cel mai frecvent determinată de o afecțiune a intestinului, se poate accentuă în vacanță. 

Cum să ții sub control diareea cu sprijinul plantelor

Dr. Canciovici recomandă, în vederea reducerii riscului de îmbolnăvire, ca, înainte de a pleca de acasă, să ne informăm bine în legătură cu specificul destinației noastre și cu măsurile pe care le putem luă pentru a ne proteja. În plus, este util și recomandat ca din bagajul de vacanță să nu lipsească un antidiareic cu proprietăți antibacteriene, antispastice, antiinflamatorii și astringente, pentru acțiune eficientă și rapidă. 

DiarCare, antidiareic natural de la Himalaya, conține o formulă complexă de plante ce acționează eficient în diareea acută sau cronică de diferite etiologii – infecții, intolerante alimentare, reacții la medicamente, afecțiuni ale colonului, intervenții chirurgicale la nivelul gastro-intestinal. 

Astfel, Holarrhena antidysenterică, una dintre cele mai utilizate plante în medicina tradițională ayurvedică pentru tratamentul diareei și al dizenteriei, are efect antibacterian împotriva enteropatogenilor (E Coli, Salmonella Typhi, Stafilococcus aureu) și a protozoarelor (Entamoeba histolytica, Giardia Lamblia). Compușii activi din scoarță de H. Antidysenterica inhibă aderența bacteriană la mucoasa intestinală și au efect antiinflamator local. 

Aegle marmelos, o altă plantă din compoziția DiarCare, cunoscută și sub denumirea de „arborele sacru", este recunoscută pentru proprietățile sale terapeutice încă din cele mai vechi timpuri. Aceasta inhibă colonizarea cu germeni enteropatogeni și producția de entetotoxine, inhibă motilitatea intestinală și are efect antisecretoriu, antiinflamator și antioxidant.

Tinospora cordifolia și Cyperus rotundus calmează spasmele, reduc inflamația și au acțiune antiinfecțioasă. 

Prin proprietățile antiinflamatoare, antioxidante, demulcente și antispastice, plantele din compoziția DiarCare grăbesc procesul de vindecare a mucoasei intestinale, calmează colicile abdominale și au acțiune utilă și în sindromul de intestin iritabil.

Tratează diareea cu seriozitate! Informează-te, ia-ți măsuri de prevenție și consultă de urgență un medic, dacă simptomele persistă sau se înrăutățesc!

logo himalaya

Despre gama de suplimente alimentare Himalaya 

Toate produsele Himalaya sunt supuse cercetării timp de mai mulți ani și fiecare plantă medicinală utilizată este studiată și testată individual pentru eficacitate. Produsele fabricate de compania Himalaya Wellness reprezintă combinații complexe de plante ce acționează sinergic pentru combaterea diverselor afecțiuni, plante care susțin absorbția substanțelor active și plante care combat potențialele efecte negative, pentru formule mai rapide și mai sigure. Departamentul de Cercetare și Dezvoltare al companiei Himalaya este alcătuit din peste 200 de specialiști – medici, biochimiști, farmaciști, iar gamă farmaceutică Himalaya este recunoscută și recomandată în prezent de peste 300.000 de doctori și de specialiști din 90 de țări din întreagă lume. 

DiarCare este distribuit de compania Prisum Internațional Trading, ce deține dreptul de distribuitor pe piață românească a produselor fabricate de Himalaya Drug Company – India – suplimente alimentare și produse cosmetice (adulți și copii). Gama de produse Himalaya este acum disponibilă în farmacii, plafare, magazine de profil, dar și pe magazinul online al Prisum Internațional www.hboutique.ro..

 Detalii sunt disponibile și pe www.facebook.com/HimalayaHerbalHealthcareRomania

 

Ce urăsc oamenii în secret la tine - poți afla doar făcând acest test de 1 minut
Incepe quiz
Ce urăsc oamenii în secret la tine - poți afla doar făcând acest test de 1 minut

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.