„Teatrul se ocupă cu ceea ce nu știm și căutăm” : Alexa Visarion la UNTEATRU

Redactor Divahair.ro

Luna mai la UNTEATRU este dintre cele mai pline de până acum, cu momente speciale pentru teatrul UNTEATRU: primul spectacol pentru copii de la UNTEATRU, două spectacole de marca ce vor avea premiera în această lună, dar și artiști în concerte în primă audiție în sală barului din Sfinții Apostoli 44.

Cea mai importantă veste a lunii mai este debutul marelui regizor Alexa Visarion în teatrul independent din țara noastră cu un text, în premieră în România-„Hughie” a dramaturgului Eugene O'Neill. Un spectacol ce va avea avanpremiera pe 6 și 7 iunie, iar premiera pe 18-19.

„Hughie” de Eugene O'Neill, regia Alexa Visarion, cu Richard Bovnoczki și Andrei Seusan, întâlnirea unor generații din lumea teatrului, într-un proiect ce sfidează pragmatismul.

un teatru

„Îmi place la nebunie să joc în spectacole pentru copii. Nimic nu e mai adorabil decât o sală plină de fetișoare atente, mirate și gata să creadă. Așa că... părinți, bunici, luați-vă prichindeii și haideți să ne bucurăm împreună de 40 de minute de poveste la "UNTEATRUL copiilor"! Mihaela Trofimov despre Hansel și Gretel, primul spectacol pentru copii la UNTEATRU.

Un alt text renumit prinde contur la sfârșitul lunii sub regia Zsuzsánnei Kovács-„Nora” de Henrik Ibsen, cu Florina Gleznea, Liviu Pintileasa, Richard Bovnoczki, Corina Moise și Ionuț Vișan. Nora are un secret, care acum o să prindă viață proprie și o să le se transforme viața într-un coșmar... sau un miracol.

Pe lângă cele trei premiere, cele mai apreciate spectacole UNTEATRU stârnesc emoții puternice în rândul iubitorilor de teatru dar și a celor ce descoperă abia acum frumusețea mersului la teatru: „La tiganci” după Mircea Eliade, „The Sunset Limited” de Cormac Mccarthy, „Vandalul” de Hamish Linklater, „Frumoasa călătorie a urșilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt” de Matei Visniec, „Molly Sweeney” de Brian Friel, „Cinci ore cu Mario” de Miguel Delibes și „Frig” de Lars Noren.

Concertele deștepte ale lunii mai sunt și ele demne de spectacol! Băieții din Dorohoi vin pentru al 2-lea concert Fără Zahăr, Irina Sârbu a strâns o altă gașcă și se prezintă la UNTEATRU în formula Irina Sârbu & Ethnotic Project. La capitolul „deja de-ai casei” sunt Maria Răducanu & Maxim Belciug pe 26 mai, Alex Ștefănescu cu ”Ziua necunostintei” pe 27 mai, dar și Muzica Teatrului – Cari Tibor Project & Aida, care deschid seria concertelor de la UNTEATRU pe 6 mai.  

Detalii despre toate spectacolele, concertele si bilete online aici: http://unteatru.ro/bilete/

----

Despre UNTEATRU:

UNTEATRU este un proiect cultural independent rezultat din dorinta infiintarii unui spațiu dedicat activitatilor artistice. Trasatura care confera unicitate proiectului este obiectivul exclusiv cultural de la care organizatorii nu se abat: UNTEATRU nu servește scopurilor comerciale. El functioneaza din 2010 ca vitrina in care produsul cultural devine exponat, iar spectatorul vizitator. Obiectivele UNTEATRU sunt vizibilitatea si promovarea tanarului artist, asigurarea unui spatiu de repetitii si productii independente si educatia prin cultura.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.