Zilele UNTEATRU: micro-festival de teatru, concerte și prietenie, între 19 și 23 iulie

Zilele UNTEATRU: micro-festival de teatru, concerte și prietenie, între 19 și 23 iulie

Redactor Divahair.ro

7 ani de UNTEATRU se sărbătoresc cu Zilele UNTEATRU - micro-festival de teatru, concerte și prietenie, între 19-23 iulie.

un teatru

„La mulți ani, dragul nostru prieten! 7 e un număr.    

Distins, ales, clar, vertical, încărcat și poate norocos, dar e un număr. De ani, de luni, de zile, peste 2000 de zile pline de bucurie, alături de oameni dragi. 7 e un număr pe care sperăm să-l multiplicăm la infinit. Ca într-un basm în care cifra asta magică pare un prag pe care dacă-l depășim, ni se arată minunile lumii toate. Am crescut în 7 ani cât alții în mai mulți, familia UNTEATRU e din ce în ce mai numeroasă și mai frumoasă. Când o să suflăm în lumânări, nu o să ne dorim altceva decât să fim mereu prea îndrăgostiți de ceea ce facem, să ne entuziasmam prea tare, să ne supăram exagerat, să fim nejustificat de fericiți, să ne aventurăm periculos de mult, să mergem prea departe, să încercăm cam mult, să îndrăznim nepermis de mult, să ne iubim prea de tot.

La mulți mulți mulți ani înainte! 

Ne faci fericiți.” Andrei și Andreea Grosu, fondatori UNTEATRU.

Zilele UNTEATRU 2017 adună spectacole în premieră națională, nume mari și dragi ale scenei teatrale, iar spațiul barului va găzdui concerte în bis la UNTEATRU, dar și în primă audiție. 

Micro-festivalul de 5 zile se deschide cu un spectacol de Gigi Căciuleanu, Teatru Coregrafic în  premieră națională - „Eine kleine Nachtmusik”, un one man show cu Lari Giorgescu. 

O altă premieră națională, în a 3-a zi de Zilele UNTEATRU, vine din partea lui Radu Iacoban, „Îngrijitorul” de Harold Pinter, cu Ionuț Grama, Liviu Pintileasa și Andrei Seusan.  

Sărbătorind 50 de ani de carieră, regizorul Alexa Visarion și-a făcut debutul în teatrul independent din România cu un text montat în premieră națională - „Hughie” de Eugene O’Neill, cu Richard Bovnoczki, Andrei Seusan. Piesa poate fi văzută pe 22 iulie, de la ora 14:30.  

Aualeu Timișoara sunt invitații teatrului independent bucureștean, aducând două spectacole: Dragă Elena și Mens sana in corporativ sano - pe 22 iulie, respectiv 23. 

O atenție deosebită se acordă în acest an copiilor, pentru care UNTEATRU a pregătit două momente pline de emoție:  

Premiera Oficială – prima producție pentru copii a Teatrului UNTEATRU „Hansel și Gretel”, cu Mihaela Trofimov, Iolanda Covaci, Alex Ștefănescu și Ionuț Grama în regia Ioanei Petre. 

Dimineața cu povești – povești interactive cu actorii UNTEATRU. Zilele Unteatru și pentru cei mici. Mergeți cu ei de mânuță și oferiți-le din experiența teatrului. Vor povesti alături de actorii UNTEATRU și vor da frâu liber creativității, imaginației și libertății în exprimare.

Concertele Zilele UNTEATRU aduc împreună prieteni vechi și noi, spațiul barului devenind cadru intim pentru versuri deștepte și ritmuri cu sens. Festivalul este deschis de băieții din Dorohoi - Fără Zahăr - iar Jurjak va veni pentru prima dată la UNTEATRU, sâmbătă, 20 iulie. Din nou, pe scenă vor fi Byron, Partizan acustic, Maria Răducanu și Maxim Belciug. 

Evenimentele ce întregesc micro-festivalul de 5 zile sunt și ele dedicate lumii teatrului: vernisajul expoziței foto Adrian Bulboacă - 7 ani de UNTEATRU, 7 piese de teatru povestite și cântate de Alex Ștefănescu, lansare de carte Gigi Căciuleanu – „Eine Kleine Nachtmusik”-expoziție desene Gigi Căciuleanu. 

Detalii despre toate spectacolele, concertele și bilete online aici: http://unteatru.ro/bilete/

----

Eveniment realizat cu sprijinul: Staropramen, Ministerul Culturii și UNITER

Despre UNTEATRU:

UNTEATRU este un proiect cultural independent rezultat din dorinta înființării unui spațiu dedicat activităților artistice. Trăsătura care conferă unicitate proiectului este obiectivul exclusiv cultural de la care organizatorii nu se abat: UNTEATRU nu servește scopurilor comerciale. El funcționează din 2010 ca vitrină în care produsul cultural devine exponat, iar spectatorul, vizitator. Obiectivele UNTEATRU sunt vizibilitatea și promovarea tânărului artist, asigurarea unui spațiu de repetiții și producții independente și educația prin cultură.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.