Secretele unui aluat de pizza pufos

Secretele unui aluat de pizza pufos

Ana Maria Stroe

Da, si eu m-am intrebat de nenumarate ori cum reusesc bucatarii profesionisti sa faca aluaturi exact asa cum vor? Sa luam pizza de exemplu: acum, la majoritatea pizzeriilor suntem intrebati daca dorim aluat de pizza pufos sau crocant. Apoi am inteles ca sunt cateva trucuri pe care, daca le-ai descoperit, le poti folosi la orice aluat. Astazi insa ne vom opri la un aluat pentru pizza pufos.

Aluat de pizza pufos ca prin magie

Chiar nu este vorba de magie aici, iata care sunt ingredientele pentru un aluat de pizza pufos:

150 gr faina
220 ml apa
50 gr unt
4 oua
sare

Mai intai vei pune pe foc o oala in care sa topesti untul. Adauga apoi sarea si apa si lasa-le sa dea in 2 clocote. Ia apoi apa de pe foc si adauga faina cat apa este inca fierbinte. Amesteca atat cat poti dupa care lasa aluatul sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, adauga ouale batute si faina pana cand obtii un aluat care sa nu se mai lipeasca.

Aluat de pizza pufos

Aluat pentru pizza pufos si gustos

Dupa ce ai reusit sa obtii o coca moale care nu se mai lipeste nici de mainile tale si nici de castron, da-o la frigider pentru cateva ore. Scoate apoi coca si da forma aluatului tau pentru pizza pufos. Intinde blatul pe o tava tapetata dupa care adauga toppingurile. In aceasta parte totul tine de gusturile si imaginatia ta.

Iata deci cat de repede poti obtine un aluat pentru pizza pufos mult mai bun decat cel din comert si, cine stie, poate mult mai bun decat cel din pizzerii. Oricum ar fi, te vei bucura de o pizza cat poftesti de mare, facuta dintr-un aluat de pizza foarte pufos si, sa nu uitam, foarte ieftina.

Aluat pentru pizza pufos
Articolul urmator
Cele mai frumoase actrițe franceze și secretele lor de beauty
Cele mai frumoase actrițe franceze și secretele lor de beauty
Ce fel de pizza ar trebui sa comanzi?
Incepe quiz
Ce fel de pizza ar trebui sa comanzi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.9 (58)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    shadow (anonim)
    1 iulie 2013 13:01

    Sa pui 50 grame unt + 220 ml apa la 150 gr faina mi se pare mai mult decat exagerat. Eu cred ca iese suc din el nicidecum aluat. De asemenea 4 oua in asa gramaj, adica jumate ar fi oua. Nu pun atata nici in piscot.

    mihai (anonim)
    27 ianuarie 2013 15:03

    Buna.am respectat intocmai reteta ,dar,in niciun caz nu a iesit ceva pufos.e vre-un alt secret?

    Cornel (anonim)
    9 decembrie 2010 22:10

    Fac pizza dupã o altã re?etã de aluat pufos. Uneori aluatul rãmâne crud sub ingredinte. Ai idee despre ce poate fi vorba?Mul?uemsc.