Sandwichuri cu Ciabatta si Pui Aromat cu Boia
Ingrediente:
- 800-1000 g pulpe dezosate
- 4 chifle ciabatta
- 5-6 linguri maioneza
- 3-4 catei de usturoi
- ulei de masline
- 0 lingura de boia
- frunze de salata verde
- zeama de la o lamaie
- sare, piper
Spala carnea, o tai felii ca pentru snitele si o bati pentru a fi mai subtire.
Dupa ce ai terminat de pregatit carnea, poti pregati marinata care o sa dea o savoare aparte pulpelor de pui, astfel: amesteca doar cateva linguri de ulei de masline cu o lingura de boia, stoarce zeama de la o lamaie, mai adauga sare si piper si amesteca. Toarna amestecul obtinut din ingredientele de mai sus peste pulpele de pui si amesteca din nou.
Pe gratarul incins, pune carnea la prajit cu tot cu marinata care o sa dea o culoare frumoasa bucatilor de carne.
Lasa pulpele de pui la prajit pe gratar cca 5-6 minute, dupa care le poti intoarce astfel incat carnea sa se coaca uniform pe ambele parti si sa fie patrunsa bine la interior.
Piseaza cateii de usturoi pe care ii amesteci cu maioneza de casa si o sa obtii un delicios sos de usturoi. Daca nu ai timp, sau iti place maioneza cumparata o poti folosi cu succes si pe aceasta.
Chiflele de ciabata le tai pe orizontala, si le pui pe gratarul incins cu miezul in jos pentru ca acestea sa capete o aroma speciala.
Dupa ce chiflele se coc usor, le ungi cu sosul de usturoi obtinut mai sus si peste adaugi frunze de salata verde.
Peste frunzele de salata adaugi bucati de carne prajite pe gratar si sandwichurile sunt gata de savurat!
Aceasta reteta ti-a fost oferita de http://www.papabun.com/retete-cu-pui/reteta-sandwichuri-cu-ciabatta-si-pui-aromat-cu-boia/