Ciorba de ied - savoare si traditie!

Luni, 03.05.2010

Cuprins

Intotdeauna ti s-a parut ca ciorba este o mancare greu de facut si multe prea pretentioasa. Afla ca nu este asa! Ciorba este usor de facut si satioasa! Daca vrei sa prepari o ciorba usoara si foarte gustoasa, e timpul sa inveti sa gatesti o ciorba de ied. Incearca acum gustul delicios al unei ciorbe proaspat facute!

Vezi si
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 03.05.2010
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Luni, 03.05.2010
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Luni, 03.05.2010

Ciorba de ied - un deliciu in castronul tau!

Ingrediente necesare pentru ciorba de ied:
- 1 kg carne de ied (poti pune si capatana)
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 3 cartofi
- 1 ardei
- ½ telina
- ½ radacina de leustean
- un ou
- 2 linguri de orez
- 4 linguri de bulion
- sare
- piper
- leustean
- tarhon
- 500 ml bors

Cum prepari ciorba de ied?

Pasul 1:
Carnea de ied o speli bine si o pui la fiert in apa cu sare.
Pasul 2:
Dupa 20 de minute, adaugi ceapa tocata marunt, morcovii taiati rondele, ardeiul taiat fideluta, telina si radacina de patrunjel rase. Dupa alte 10 minute, pui cartofii taiati cubulete si orezul.
Pasul 3:
Lasa la fiert pana cand legumele sunt bine fierte si adauga bulionul.
Pasul 4:
Separat, incalzeste borsul amestecat cu leustean. Cand acesta da in clocot, adauga peste ciorba.
Pasul 5:
Adauga oul batut bine, condimenteaza dupa gust si adauga tarhonul taiat marunt.

Ciorba de ied se serveste fierbinte cu un ardei iute langa, pentru un gust desavarsit. Poti adauga in fiecare farfurie inca putin leustean. Gateste si bucura-te de acest preparat plin de gust si vei avea parte de aprecierea intregii familii!

Articolul urmator »
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Sâmbătă, 30.11.2024
Alte subiecte care te-ar putea interesa
romeo domnescu (anonim)
17 iulie 2011 21:09

Sunt cateva inadventente: poza cu reteta ( nu detaliez, e evident!), radacina de leustean e de patrunjel, nu??, rosia este mai buna ca bulionul, orezul cu cartofii nu prea merg, iar leustenul cu tarhonul nici atat !!Gata cu critica, ideea e grozava si de aceea am comentat-o !!!

marieta (anonim)
30 aprilie 2011 07:07

si eu fac azi o f f f buna ciorba de ied

Ne găsești pe