Prepara o delicioasa ciorba de dovlecei cu carne

Vineri, 12.03.2010

Cuprins

Ciorba de dovlecei este foarte buna mai ales pe timp de vara, dar asta nu inseamna ca nu o putem consuma de cate ori ne este pofta. Tocmai din aceasta cauza este bine sa ne aprovizionam din timp cu tot felul de legume sezoniere, pentru ca nu se stie niciodata cand putem avea pofta de ceva.

Vezi si
Limonada de hibiscus: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Vineri, 12.03.2010
Ciuperci portobello: beneficii și idei de retete
Raluca Margean | Vineri, 12.03.2010

Ingrediente ciorba dovlecei:

  • carne de pui sau alta pasare
  • 200 g de morcov, patrunjel si telina
  • o ceapa mica
  • un ardei
  • 2 rosii
  • 2 dovlecei
  • ½ l bors sau suc de rosii
  • zeama sau sare de lamaie
  • un galbenus
  • 100 ml smantana
  • marar
  • patrunjel
  • cimbru
  • sare

Mod de preparare:

Pui carnea taiata in bucatele la fiert in 2 l apa rece, impreuna cu o lingurita rasa de sare. Zarzavatul si ceapa taiata le calesti 2 minute cu 2 linguri de ulei, apoi le adaugi in supa.

Cand carnea si zarzavatul sunt fierte, pui ardeiul, rosiile taiate in felii si dovleceii curatati de coaja si seminte si taiati in cubulete.

Le fierbi pe toate 20 minute, pana cand se moaie, avand grija sa nu se terciuiasca dovleceii. Acresti dupa gust. Sa nu uiti sa adaugi vegeta si sare, pentru un gust mai bun. Acum lasi sa fiarba cateva clocote. Pentru aroma, adaugi neaparat marar si cimbru.

Aceasta ciorba de dovlecei se serveste atat dreasa, cat si nedreasa. Daca esti vegetariana poti sa pregatesti la fel aceasta reteta, dar fara carne.

Articolul urmator »
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Sâmbătă, 30.11.2024
Incepe quiz
Cât de atrăgător este spiritul tău?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
catalina (anonim)
1 aprilie 2013 18:06

foarte interesante retete.desi multi stim sa le preparam ne nai inspiiram totusi si gasim noi modalitati de preparare.multumesc

carmen (anonim)
1 februarie 2013 12:12

si galbenusul de ou ????? c-am aiurea reteta..nu pra am inteles-o