Prepara o delicioasa ciorba de dovlecei cu carne

Vineri, 12.03.2010

Cuprins

Ciorba de dovlecei este foarte buna mai ales pe timp de vara, dar asta nu inseamna ca nu o putem consuma de cate ori ne este pofta. Tocmai din aceasta cauza este bine sa ne aprovizionam din timp cu tot felul de legume sezoniere, pentru ca nu se stie niciodata cand putem avea pofta de ceva.

Vezi si
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Andreea Baluteanu | Vineri, 12.03.2010
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Vineri, 12.03.2010

Ingrediente ciorba dovlecei:

  • carne de pui sau alta pasare
  • 200 g de morcov, patrunjel si telina
  • o ceapa mica
  • un ardei
  • 2 rosii
  • 2 dovlecei
  • ½ l bors sau suc de rosii
  • zeama sau sare de lamaie
  • un galbenus
  • 100 ml smantana
  • marar
  • patrunjel
  • cimbru
  • sare

Mod de preparare:

Pui carnea taiata in bucatele la fiert in 2 l apa rece, impreuna cu o lingurita rasa de sare. Zarzavatul si ceapa taiata le calesti 2 minute cu 2 linguri de ulei, apoi le adaugi in supa.

Cand carnea si zarzavatul sunt fierte, pui ardeiul, rosiile taiate in felii si dovleceii curatati de coaja si seminte si taiati in cubulete.

Le fierbi pe toate 20 minute, pana cand se moaie, avand grija sa nu se terciuiasca dovleceii. Acresti dupa gust. Sa nu uiti sa adaugi vegeta si sare, pentru un gust mai bun. Acum lasi sa fiarba cateva clocote. Pentru aroma, adaugi neaparat marar si cimbru.

Aceasta ciorba de dovlecei se serveste atat dreasa, cat si nedreasa. Daca esti vegetariana poti sa pregatesti la fel aceasta reteta, dar fara carne.

Articolul urmator »
Știucă la cuptor: 3 moduri în care o poți prepara
Raluca Margean | Marţi, 08.10.2024
Incepe quiz
Cât de atrăgător este spiritul tău?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Joi, 23.05.2024
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024
catalina (anonim)
1 aprilie 2013 18:06

foarte interesante retete.desi multi stim sa le preparam ne nai inspiiram totusi si gasim noi modalitati de preparare.multumesc

carmen (anonim)
1 februarie 2013 12:12

si galbenusul de ou ????? c-am aiurea reteta..nu pra am inteles-o

Ne găsești pe