Compot de mandarine pentru toate sezoanele
Cuprins
Compoturile sunt bune atat pe timp de iarna conservate cat si proaspete pe timpul verii. De fapt, daca ne gandim bine e ca in moda! Aveam astfel compot de mandarine de toamna-iarna si compot de mandarine de primavara-vara.
Compot mandarine de primavara-vara
Ingrediente:
1 kg de mandarine
200 grame zahar
1 litru apa
o lingurita scortisoara
|
Mod de preparare:
Se fierbe apa cu zaharul si cu scortisoara. Se adauga mandarinele ce au fost curatate si taiate bucatele. Se lasa la fiert aproximativ 20 de minute. Pentru un gust mai racoros pe timp de vara in loc de scortisoara se poate pune menta. Se serveste rece!
Compot mandarine de toamna-iarna:
|
Mod de preparare:
Avem nevoie de aceleasi ingrediente doar ca modul de preparare este un pic mai complicat.
Bucatelele de mandarine se pun in borcane in timp ce zaharul este lasat sa se dizolve in apa. Apa cu zahar se dau in clocot timp in care se adauga scortisoara. Siropul obtinut se lasa la racit si se adauga in borcane fara a le umple (se lasa 1-2 cm gol). Se pun capacele borcanelor si se inveleste fiecare borcan in ziar sau hartie. Se pun intr-un vas inalt ca ele si se fierbe la bain-marie timp de 30 de minute. Se lasa pana a doua zi cand se fierbe la fel inca 20 de minute. Se lasa sa se raceasca si se sterg borcanele. Se eticheteaza si se pastreaza intr-un loc racoros.
Compotul a fost si va ramane un desert la indemana oricui. Iar un copot de mandarine este savurat cu placere atat de cei mici cat si de cei mari.