Dulceata de caise? Portie dubla pentru mine!
Cuprins
A venit sezonul fructelor! Cum sa ne bucuram de ele si altfel decat rontaindu-le proaspete si pline de vitamine? Preparand o apetisanta dulceata, fireste...care sa ne aminteasca chiar si in miezul iernii de savoarea fructelor proaspete! Meniul de astazi (dimineata) este o adorabila dulceata de caise!
Dulceata de caise
Ingrediente:
|
Preparare:
Pune caisele intr-un vas mare cu apa si lasa-le sa se imbibe peste noapte (daca folosesti caise uscate). Daca folosesti caise crude, spala-le, scoate-le samburii si taie-le in jumatati.
Cojeste cu grija partea exterioara a portocalelor si grepfrutului cu ajutorul lamei unui cutit pentru a elibera uleiurile citrice. Curata apoi de coaja portocalele si grepfrutul, taie coaja in cubulete (pastreaza pulpa pentru alte intrebuintari).
Amesteca toata coaja tocata, un sfert din cantitatea de apa si praful de copt intr-un vas adanc, din otel inoxidabil, apoi da in clocot. Redu flacara, acopera si lasa sa fiarba la foc mic timp de 15 minute. Clateste bine si scurge lichidul.
Adauga restul de apa amestecului de coaja de citrice, apoi da in clocot. Redu flacara, acopera si fierbe iar la foc mic timp de 15 minute. Ia de pe foc. Mentine acoperit si lasa sa stea in lichid peste noapte. Dupa, scurge bine tot sosul.
Toaca toate caisele. Pune-le intr-un vas adanc impreuna cu ananasul, zeama de lamaie, zaharul si coaja de citrice gatita, amestecand bine. Da in clocot, amestecand pana cand zaharul se dizolva. Fierbe apoi, amestecand in mod costant, pana cand amestecul atinge cam 220 C sau pana cand amestecul nu aluneca de pe coada unei linguri de metal. Ia de pe foc si strange spuma de la suprafata.
Pune rapid dulceata de caise in borcane sterilizate.
Caisele imi par fructe dragute si amabile! Sunt delicioase de fiecare data cand le adaugi unei mancaruri si o dulceata de caise este cu atat mai aromata, mai ales in combinatie cu citrice si ananas! Ideala pentru un ceai de dupa-amiaza sau un mic dejun frugal!