Innebunita dupa dulceata de smochine? CU SIGURANTA!

Luni, 03.05.2010

Cuprins

Smochinele, un fruct pentru care le vom fi vesnic indatorati popoarelor mediteraneene, versatile si delicioase, pot fi transformate intr-o dulceata de smochine si mai uimitoare! Savureaz-o intr-un hamac cu un pumn de biscuitei uscati...sau la mic dejun cu...multa buna dispozitie ! 

Vezi si
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Luni, 03.05.2010
Castane de apă: beneficii și mod de consum
Raluca Margean | Luni, 03.05.2010

Dulceata de smochine

Ingrediente:

- jumatate de kg de smochine coapte, taiate in bucati
- 2 linguri de zahar
- 2 linguri de miere
- jumatate de cana de apa
- o lingurita de zeama proaspata de lamaie

Preparare:

Pune toate ingredientele, cu exceptia sucului de lamaie, intr-un vas adanc la foc mediu. Dupa ce amestecul da in clocot, redu flacara la minim. Fierbe la foc mica proximativ 10 minute, pana cand se formeaza un sos si se ingroasa. Lasa sa se raceasca, adauga si sucul de lamaie si amesteca bine si apoi pune intr-un borcan.

Nimic dificil!

O dulceata de smochine iti face ziua mai frumoasa inca de dimineata! Fie ca este "vina" spiritului mediteranean jucaus si plin de viata sau a miresmelor consistente, cert este ca aroma smochinelor te invaluie si te binedispune ireversibil!

Articolul urmator »
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024
Incepe quiz
Ce misiune vei avea dupa moarte?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
10 ceaiuri răcoritoare perfecte pentru vară
Raluca Margean | Duminică, 25.08.2024

Ne găsești pe