Gem de pepene galben cu brandy

Marţi, 06.07.2010

Pentru ca este anotimpul pepenilor pe care in nici un caz nu trebuie sa ii ocolim pentru ca sunt extrem de sanatosi si parfumati, astazi va propun o reteta de gem cu brandy si samburi de pin.

Ingrediente:

1 kg pulpa de pepene galben

500- 55o gr zahar

3 linguri brandy

Vezi si
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Marţi, 06.07.2010
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Marţi, 06.07.2010

1 lamaie

100 gr samburi pin

Taiem pepenele pe lungime.

Ii curatam samburii si apoi taiem pulpa in bucatele mici.

Amestecam pulpa cu sucul unei lamai mari (ca sa isi pastreze culoarea), cu zaharul si 3 linguri de brandy.

Lasam sa se odihneasca 3-4 ore pana ce pepenele isi lasa tot sucul.

Punem gemul pe foc mic pentru 50-60 minute. Avem grija sa luam cu o lingura spuma formata la suprafata.

Dupa 50 minute, luam cu o lingura putin gem si il picuram pe o farfurie. Daca picatura ramane teapana pe farfurie este gata, daca in schimb isi pierde forma atunci mai lasam geamul sa fiarba.

Dupa ce este gata, bagam un mixer vertical in gem si il pasam foarte fin.

Il mai punem pe foc mic pentru 5-10 minute avand grija sa amestecam des ca sa nu se prinda.

Stingem focul, il lasam sa se raceasca putin, adaugam samburii de pin, amestecam bine si cat este cald inca il punem in borcane.

Mie mi-a iesit un borcan de 400 grame asa ca nu l-am mai sterilizat pentru ca se va termina cam intr-o saptamana dar daca doresti sa ai acest gem pentru o perioada mai lunga trebuie neaparat sa sterilizezi borcanele.



O reteta de gem delicioasa si de sezon. Trebuie sa o incerci!

Aceasta reteta ti-a fost oferita de http://adamache-laura.blogspot.com/ 

Articolul urmator »
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Vineri, 12.07.2024

Ne găsești pe