Prepara gem de visine cu coniac

Joi, 01.04.2010

Cuprins

Iata o reteta de gem de visine plina de savoare! Incearca acum si da o aroma speciala gemurilor din camara ta!

Vezi si
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Joi, 01.04.2010

Gem de visine plin de gust!

Ingrediente pentru gem visine:


1 kg de visine
o portocala
500 gr zahar
50 ml coniac

Cum prepari gem de visine cu coniac?

• Visinele se spala, se curata de codite si de samburi (cu aparat special sau cu un ac de siguranta).
• Portocala se curata de coaja si se taie cubulete.
• Fructele se pun intr-un castron si se amesteca cu zahar. Se lasa la rece cateva ore (minim 2).
• Fructele se pun la fiert la foc mic si se amesteca. Cand gemul s-a legat se ia de pe foc.
• Acum se adauga coniacul si se amesteca bine.
• Gemul fierbinte se pune in borcane care se inchid bine. Acestea se pun la culcus in paturi pentru 48 de ore.

Pregateste-te pentru iarna si bucura-te de camara ta plina de gemuri! Gateste acum gem de visine cu coniac si vei avea parte de gustul aromat al acestui preparat!

Articolul urmator »
10 rețete cu ardei copți pe care să le încerci
Raluca Margean | Sâmbătă, 27.09.2025