Bucura-te de o zacusca de legume delicioasa!

Vineri, 19.03.2010

Cuprins

Ia-ti o pauza si gandeste-te la un gust de care iti e dor! Sa vedem...o felie de paine su zacusca e o idee. Incearca acum reteta noastra de zacusca de legume. Prepara aceasta reteta delicioasa si bucura-te de ea tot timpul anului.

Vezi si
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Vineri, 19.03.2010

Reteta savuroasa de zacusca de legume ca a bunicii!

Ingrediente pentru zacusca de legume:

1 kg vinete
1 kg gogosari
1 kg capia
1 kg ardei gras
1 kg morcov
1 kg ceapa
500 ml ulei
sare
boabe de piper
1 borcan mic de bulion

Cum prepari zacusca de legume?

Pasul 1:
Vinetele, ardeiul gras, ardeiul capia si gogosarii se coc pe plita, in cuptor sau pe aragaz avand grija sa fie toate legumele bine rumenite. Se curata si se lasa la scurs peste noapte.

Pasul 2:
Ceapa si morcovul se pun la fiert in apa cu sare. Cand acestea sunt bine fierte se dau prin masina de tocat. La fel se procedeaza si cu gogosarii, ardeiul gras si ardeiul capia. Vinetele se bat ca pentru salata de vinete..

Pasul 3:
Intr-o oala mare se pune uleiul la incins. Se caleste ceapa si morcovul si se adauga restul legumelor. Peste se pune bulionul. Se condimenteaza cu boabe de piperul si sare, dupa gust. Se lasa la fiert pana scade un sfert din compozitie.

Pasul 4:
Zacusca fierbinte se pune in borcane. Se pun la culcus (intr-o patura sunt invelite toate borcanele si sunt lasate 2 zile).


Stim ca prepararea pare putin mai anevoioasa dar gustul merita pe deplin tot efortul si vei avea parte de o zacusca de legume delicioasa. Plus ca vei avea parte de ea oricand fara sa mai treci pe la supermarket dupa un borcan de zacusca fara gust!

Sursa foto: liligospodini.ning.com
                     adihadean.ro

Articolul urmator »
Știucă la cuptor: 3 moduri în care o poți prepara
Raluca Margean | Marţi, 08.10.2024
Incepe quiz
Spune-ne ce știi să gătești de la zero și îți spunem cât de bine te descurci în bucătărie
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Andreea Baluteanu | Miercuri, 19.06.2024
Nicu Stoian
9 septembrie 2013 15:03

buuuuuuuuuuuuuuuuna de tot reteta ancearca sa pui an ia si putina zeama de lamaie si coaja doar putina si dupa aia sa vezi

Ne găsești pe